Prijava

Mislim da je vernicima lakse.

у најмању руку. Верници своје празнине допуњују богом и до јаја им је.

Lolo Zmio, jel si planirala da ovo ima seksualnu konotaciju? :))

хахаха нисам планирала ал није да нисам приметила :) бог јебе!

to ti je loš prevod...
nišči duhom nisu siromašni nego skromni...

blaženi su skromni jer njihovo je carstvo nebesko...

sujeta, najdraži đavoljev greh...

Zmia
Но, шалу на страну, мене збуњује и даље ова тема, има доста противречности.

probaj ti da prožmeš političku tendenciju duhovnošću, oslanjajući se samo na tumačenje vekovima starih udžbenika i pretpostavku da je čovek neradoznalo biće. Tvoj kult ne bi imao protivrečnosti? Ili te jebe što te takva protivrečnost ometa u verovanju.

gamby

Lolo Zmio, jel si planirala da ovo ima seksualnu konotaciju? :))

Zmia

хахаха нисам планирала ал није да нисам приметила :) бог јебе!

Najjači post IKADA!

Ko je to rekao prvi? Bog jebe?

Ili te jebe što te takva protivrečnost ometa u verovanju.

E, mojne se vređamo sad :)

http://vukajlija.com/forum/teme/19362?strana=1#post_968889
sad pročitah ovaj post pa me zanima šta mislite dal bog veruje da vi postojite

Kurac je vernicima lakše. :)

Ako su siromašni duhom, onda im je lakše, jebiga, to i Isus kaže tamo. Ali ako nisu, e onda će da uzmu da čitaju Bibliju i da nađu mesta gde Isus kaže jednu stvar a onda posle dve strane nešto suprotno, pa će onda da iščitavaju to još iks puta tražeći smisao, pa će da smaraju popa pitanjima i čitaju kojekakve Besede i apologetsku literaturu, sve vreme pokušavajući da proguraju jebenu kamilu kroz iglene uši dok ih ova pljuje u facu.

(Inače, kamila je, koliko sam ja čuo, greška u prevodu, jer je valjda razlika u jednom slovu između reči za kamilu i reči za neko debelo uže. Nije ni bitno to toliko.)

I tako. Ima ona priča u Jevanđeljima gde jedan jako bogati mladić dođe do Isusa i kaže da želi da mu postane učenik. Isus ga pita da li poštuje zapovesti, a ovaj kaže da je sve kul, ne krade, ne svedoči lažno, poštuje oca i mater itd. I Isus kaže: do jaja, sad treba da uradiš samo još jedno, razdeli sve svoje blago siromašnima i pođi za mnom. I tu se ovaj smori, jer mu je bilo žao da ostavi sve svoje blago. Smori se i Isus, i onda kaže ovo za kamilu.

I onda, ako bogatstvo shvatimo u duhovnom a ne u materijalnom smislu, i na to dodamo onu priču o tome da ne može čovek služiti dva gospodara, dođemo lepo do zaključka da čovek mora da ispere sam sebi mozak da bi došao do Carstva Božijeg koje je u njemu. Što bi reko vladika Nikolaj, ako Bog ne može da stane u vašu logiku, stanite vi u Njegovu. Zajebana je to stvar, prva od dve najveće zapovesti.

Crvićevo je carstvo nebesko!
Popovo je polje, Popovo je carstvo zemaljsko.
KRIV SI KRIV SI KRIV SI KRIV SI KRIV SI POKAJ SE
mjah dok ne promene u Zdravo Mario milosti pun, ne verujem ja u to ič.

Tetka Drol, koliko vernika koje poznajes to radi?

pa će onda da iščitavaju to još iks puta tražeći smisao, pa će da smaraju popa pitanjima i čitaju kojekakve Besede i apologetsku literaturu, sve vreme pokušavajući da proguraju jebenu kamilu kroz iglene uši dok ih ova pljuje u facu.

M? Ja samo jednog. A znam ih mnogo.

Znam sebe, ali ja sam samo latentni vernik jbg. Gordost i sujeta čine svoje. :)

Dakle jedna osoba. E vidis, zato ja znam dosta ateista koji su se zanimali za to. Lazem, ne dosta, ali recimo 9 kojih se sada mogu setiti. Naprema samo jednom verniku koji se zanimao. A vecina ljudi koje poznajem su opet vernici. Zato smatram da je, generalno, vernicima lakse.

Ali ateiste na kraju krajeva boli kurac, jer ionako ne veruju u sve to. :)

Ma poznajem još dvoje vernika za koje sigurno znam da su "teorijski" potkovani, a vrlo je moguće da međ vernicima koje poznajem ima još takvih, samo što ja to ne znam. Ali zašto je kvantitet bitan uopšte?

Nije istina da nas boli kurac. Kad bude Cera dosao gajbi i procitao ovo pisace ti stranu za stranom;)))
Nije bitan, samo sam zelela reci da je generalno vernicima lakse jer smatram da jako malo njih zaista razmislja nesto vise o tome i preispituje se. Najlakse je reci Vernik sam iako to ni ne osecas ili ti je nametnuto jer si odrastao u takvoj sredini. TAKVIH IMA NENORMALNO MNOGO.
A ja kao ateista treba na kraju dana sebe da pogledam u oci, a ne da se uljuljkavam mislju da ce mi Bog oprostiti sta god da zaserem samo ako se pokajem.

Nije istina da nas boli kurac. Kad bude Cera dosao gajbi i procitao ovo pisace ti stranu za stranom;)))

Ma to je zato što je i on bio vernik pa se prodao. ;)

samo sam zelela reci da je generalno vernicima lakse jer smatram da jako malo njih zaista razmislja nesto vise o tome i preispituje se. Najlakse je reci Vernik sam iako to ni ne osecas ili ti je nametnuto jer si odrastao u takvoj sredini. TAKVIH IMA NENORMALNO MNOGO.

Takve i ne računam u tu kategoriju :gordost na kub:

Pa maltene svi su bili vernici pa su se prodali;)
Onda nemoj da racunas u vernike i veci deo svoje porodice i skoro celu okolinu.

Siromašni duhom su oni koji nikad nisu čuli za religiju, tj. nije njihova krivica što su živjeli i umrli kao ateisti ili u zabludi. Mislim da je to smisao

A ja kao ateista treba na kraju dana sebe da pogledam u oci, a ne da se uljuljkavam mislju da ce mi Bog oprostiti sta god da zaserem samo ako se pokajem.

Чекај, и ти се сад жалиш зато што си атеиста и мислиш да је теби теже? Па ти си онда просто такав тип особе, жалила би се и да си верник, само би окренула причу у своју корист на нешто типа ''па мени као вернику је теже, зато што мене моје вера спречава да уопште засерем, док атеиста то ради без гриже савести и после треба да се носи са последицама, а ја са искушењем''.

Колико ја волим слушати Милицу како прича...

Зашто имате толику потребу да отворите шурнаес 'иљада тема о вери?

Јел могуће да чак и као атеисти, ОВОЛИКО размишљате о вери?