Prijava

hugo, obrazloži, ne možeš tako neargumentovano :)

Pa kako ćeš da nasloniš tri trougla jedan na drugi, majke ti :D

http://2.bp.blogspot.com/_BeClJMs84Ng/TIuoZNwAwRI/AAAAAAAADHA/EBHtpMcpDJI/s1600/etno_selo.jpg
Ova desno nema 4 strane?
JA sam 100% ozbiljan oko ovog Tarabići su bili jebeno mudri ljudi k'o zna možda je i ovo njihova ideja...

Čoveče, lakše je nasloniti 4 trougla u piramidu nego napraviti prvo 4 zida, pa se pentrati na njih, pa praviti nekakav krov pičke materine. Zar ne?

Ne bih rekao.Proces izgradnje bi bio teži jer pravimo jednu po jednu stranu pa dok mi pravimo jedan zid drugi bi se srušio jer nema nosivost...

Прво, била би нефункционална, замисли малу пирамиду. Е сад замисли како би унутар те мале пирамиде биле распоређене собе, како би зидови ишли, какао би иначе ентеријер био организован. Нисам противник идеје, само мислим да је тешко оствариво.

Proces pravljanja piramidalne kuće
Uzmeš titenijumsku šipku, nabiješ je usred polja i naslanjaš strane na nju nekim titanijumskim kolutovima na vrh tih strana. Na kraju se sve svari i uređuješ stan po feng šuiju...

smarko, pa ako nema veze ZAŠTO je svaka oblika kvadra? Zapitaj se.

Ово што је рекао Џими... најлакше је тако направити кућу... а у у последње време се граде чудне куће и зграде, тако да не пије воду да људи не желе да граде ван стереотипа али ипак навика је навика

@LOL: istina jebote, izvinjavam se. Tarabiću su nešto znali. Nešto što mi ne znamo!

@Cenotaph: pa postojao bi centralni stub/greda štagod, a i kad se zida, zida se. postavili bi se neki podupirači ili štagod. Kod montažnih varijanti bi se zidovi prvo napravili pa onda u isto vreme postavili ili nešto slično. definitivno je lakše :)

Lole ja ti ne bih dozvolu za gradnju ...:)

Bolje se koristi prostor ako je u obliku kvadra. Na istoj površini osnovice imaš veću zapreminu.

kako japanci lepo kulturološki nemaju potrebu za nameštajem? to je druga stvar isto koja me mori, ali neću o tome.

@staklena: DA, to je ključno, bolje se koristi prostor, ali u tom slučaju mi koristimo prostor, ali prostor ne koristi nama, što nije slučaj sa piramidom.

Ne bih rekao.Proces izgradnje bi bio teži jer pravimo jednu po jednu stranu pa dok mi pravimo jedan zid drugi bi se srušio jer nema nosivost...

Ladno sam pročitao JER NEMA NEVINOST

Surovi, izgradi ti kuću takvu, slikaj je i demantuj nas :P

Стаклена, о томе ја и причам.

Možda je izvodljivo ali nije ispaltivo.Kod običnih građevina samo židaš, ciglu na ciglu.Kod piramide stvar je zajebanija.Jedna pograšno postavljena cigla, nosivost žida opada i ruši se...
SMarko svašta se mota po tvojoj glavi?

gledo sam neki dokumentarac o meditaciji, navodno u piramidi je najbolje meditirati jer ona usmerava kosmicku energiju u centar, sednes u centar na jednu trecinu visine i "ommmmmmmmm"

@staklena: DA, to je ključno, bolje se koristi prostor, ali u tom slučaju mi koristimo prostor, ali prostor ne koristi nama, što nije slučaj sa piramidom.

Ako smo to ustanovili, onda je sledeća logična stavka: nije ekonomski opravdano. :)

osim što jeste. ako imaš manje mesta gde ćeš da stavljaš stvari, imaćeš manje stvari, ergo štedećeš novac na nebitne predmete i nameštaj kojim bi punila stan.

takođe, preporučujem da razmišljamo malo šire. zašto mislite da se ne bi osmislile adekvatne police, sofe i ostali nameštaj za piramidalne kuće? Mislim, ako bi se popularizovao trebnd, sigurno bi mogla da se kupi cela kuhinja koja staje u takvu jednu sobu.

Opet, moguće je oopredeliti se i za drugu opciju, da se gubi na prostoru, ali da sobe kao takve zadrže svoj oblik kvadra, a da spolja kuće/zgrada imam oblik piramide. to isto pije vodu.

Мене ме интересује како се стављају полице на зид куће која је у облику пирамиде. Где да држим силне књиге?