Prijava

Сте знали да је слон једина животиња која не може да скочи

Od starta su mečevi ova dva tima donosila probleme, prekide i sukobe. Tako je 1926. godine tokom “Velikog štrajka” u Ist Endu, koji su pokrenuli uglavnom fanovi Vest Hema, rivali iz Milvola ih nisu podržali pa su nastali veliki neredi.

Pre Prvog svetskog rata “čekićari” i “lavovi” su u samo 15 godina odigrali 60 mečeva, a u narednih 100 godina svega 37 puta. Međutim, iako su se sastajali u proseku tek svake treće godine, to nije uticalo na rivalstvo, naprotiv, samo ga je povećalo pa su mečevi često praćani i brojnim žrtvama navijačkih obračuna.

Navijači Milvola već su najavili okršaje. Tokom poraza Vest Hema od Vigana, iznad stadiona Vigana preletio je avion sa velikim transparentom na kojem je pisalo "Avram Grant, legenda Milvola", aludirajući na sada već bivšeg trenera "čekićara".

Цео текст, у случају да неког занима: http://www.b92.net/sport/teme/b92.php?yyyy=2011&mm=05&nav_id=512540

Андереј Кириленко је ЊOЊ залуђеник.
http://cdn.cosbysweaters.com/wp-content/uploads/2011/05/andrei.jpg

Занимљивости у вези са Вечитим дербијем.

Рекордна посета је забележена 7. новембра 1976. (1:0 за Звезду) када је на трибинама Маракане било око 100.000 гледалаца, од чега 90.142 са плаћеним улазницама.

Владимир Дишљенковић (Црвена звезда) бранио је на пет утакмица вечитог дербија и није примио ниједан гол.

Живорад Јевтић (Црвена звезда) одиграо је десет утакмица и ниједном његов тим није изгубио.

На утакмици шеснаетине финала Купа Југославије 2. децембра 1959, после резултата 2:2, извођени су једанаестерци Милутин Шошкић (Партизан) је одбранио два једанаестерца, а као последњи извођач дао победоносни гол.

На званичним Вечитим дербијима (првенствени и куп сусрети) стрелци за оба клуба били су Јован Језеркић (3 гола за Звезду и 2 гола за Партизан), Бранко Зебец (5 голова за Партизан и 1 гол за Звезду) и Милко Ђуровски (6 голова за Звезду и 2 гола за Партизан).

Ja sam negde pročitao da je Valuev završio dva fakulteta.

Не знам за то, али знам да воли уметност, чита класике, жену освојио тако што јој је написао песму... Једном је замало закаснио на меч, зато што је изгубио појам о времену током посете музеју.

И ћале и кева су му високи, ако сам тачно запамтио, по 160 и нешто цм.

Au jebote, čovek vje fascinantan. Ne moš' ga ne gotiviš.

Dragutin Topić je rešio malo iz zajebancije da se kvalifikuje za London 2012. Preskočio je pre par dana 221 i oborio SVETSKI rekord za veterane 40+, norma je 228, i to će uskoro preskočiti, tek 3 meseca je u treningu ponovo.

Dragutin Topic : Hmmm, smejao sam se samo na pomisao da pocnem da treniram ponovo, ali ova torta, divna zenica i cerkica, kao i prijatelji koji me vole su me naterali da se malo potrudim i pokusam iz zezanja da se kvalifikujem za London... Evo, 3 i po meseca kasnije skocih 221cm, a za malo da preskocim i 228cm sto je ujedno i norma za Olimpijske igre :) Upsss, zaboravih da Vam kazem, tih trenutnih 221 cm je NOVI SVETSKI REKORD za vetarane preko 40godina a do juce je bio 213cm!!! Ako malo smanjim izlazak u kafanu, mozda i preskocim tih 228cm... LONDON, HERE I COME!!!

:ponosna na teču:

I sta nam se ti sada hvalis da ti je teca Dragutin Topic? :)

Videh da juce ovi na kvizu ne znaju,pa aj da napisem...Lebron Dzejms je veliki fan i vlasnik malog dela akcija Liverpula...

Pih, to je opštepoznata činjenica da mi je teča.
Sprdali smo se davno na sportskom kvizu.

Dobro ajde, ja sam mutav i neinformisan, jebite me... :)

Hvala na ponudi, ali nećemo.
El sme ovde ovako da se spemuje ili će Straja da me obesi na pvtu? :D

Ma mi to izmedju redova...evo da napisem jos nesto.
Frontmen "Oejzisa" i verovatno najpoznatiji navijač Mančester Sitija protiv dolaska Terija i Adebajora. Kapitena Čelzija nazvao "plačljivim koknijem", a kod Adebajora mu smeta glupiranje kad postigne gol.

Ево један мали филм који се може завести као занимљиост. Фудбал у најчистијем облику. :)

http://www.youtube.com/watch?v=iMhnDhLKsFc&feature=related

Хех, какви су :) Зола, сјајан филм.

http://www.smedia.rs/zabava/slike/news_6108.jpg
Gde bi bio kraj zanimljivostima o ovom čoveku ?
Evo nekih:

U jednom danu je zaradio i potrošio 700 000 US dolara.
Sebi je kupio tramvaj jer mu je bilo muka da ide na trening svojim automobilom.
Crtao je sa Klaudiom Kaniđom.
Bio je u vezi sa čak 12 devojaka u isto vreme.

Ronald de Boer je stariji od braće de Boer.

ОКК Београд је три пута играо полуфинале КЕШ-а. Сва три пута су изгубили (није било Ф4, већ су испадали у двомечу). А за њих је везана и једна занимљивост. Једне године су играли (четврт-финале КЕШ-а ваљда) против неких Белгијанаца. Међутим неких 7 дана пре утакмице у Београду, у Конгу је био убијен Патрис Лумумба. Пошто је источни блок за то кривио Белгијанце, одржавани су свакодневни протести у Београду, а белгијски кошаркаши су добијали претње смрћу и како југословенска полиција није могла да им гарантује безбедност добили су утакмицу службеним резултатом.

Ово што видите испод је састав једне од историјских генерација ГКК Шибеник, тадашње Шибенке.
http://i.imgur.com/MrnEcBe.png

Прво подвучено име је покојни Дражен Петровић. Трећи је ћале Дарија Шарића, четврти ћале Марка Јарића, док је Дамир Дамјанић име овог бркатог господина десно:
http://nikolic.com/niksoft/MP3/Narodna_Muzika/Jandrino%20Jato/cover.jpg