Prijava

Potrebna mi je pomoć oko instaliranja windowsa na netbuku.
Ocigledno, problem je u postojanju cd-roma u netbuku.
Probao sam da napravim butabilni usb flash sa Usb Multiboot-om. Kad to pokrenem, ne mogu da formatiram hard, izlazi greski greska gde pise da ne moze da formatira hard, jer se na njemu nalaze vazni fajlovi za instalaciju XP-a.
Molim vas da ne postujute predloge tipa : Kupi eksterni cd-rom.

Misliš problem je u NEpostojanju CD roma?

Kako god, jel si probao da nađeš u BIOS-u opciju za BOOTovanje sa fleša? Nisam siguran da li ima, ali pogledaj to. I da li je nov netbook, jer ako jeste i ako na njemu nije instaliran nijedan OS ne treba da prikazuje to upozorenje o fajlovima sa XP-a?

Tačno tako, u nepostojanju.

Nije nov netbook, imam XP na njemu jedno 6-7 meseci, ali je poceo da zakucava malo,
pa rekoh da ga reinstaliram.

A šta će ti MultiBoot? Šta god da je...

Ne znam šta da ti kažem, probaj da napraviš ISO fajl XP-a, prekopiraš ga na drugu particiju i otvoriš ga preko Daemon Toolsa ili čega već. Pokreneš instalaciju i gotovo. U teoriji bi trebalo da radi.

Имао сам сличан проблем. Очигледно треба разјебати хард диск. Пре неки дан сам звао ортака да ми то одради. Пошто је лаптоп одбијао инсталацију икс-пеа због постојећег фабрички инсталираног Линукса и није могао да форматира диск и обрише сав садржај, скинуо је неки Линукс од 200 мега који ради тако са флешке и уз помоћ њега форматирао хард диск. После тога је инсталација ишла нормално.

Džimi sećaš se onog Hirens Boot CD-a? Sa njim možeš da formatiraš sve živo, samo je problem što čovek nema CD rom. A ne znam da li može da se pokrene sa fleša.

Inače taj Linux što radi sa fleša je mislim LiveCD distribucija. A jbga, Linux mi je bio uvek odbojan, baš zbog tih finti sa radom u komandnoj liniji. Mada sa par naredbi u terminalu, odradiš ono za šta u Windowsu treba sat vremena.

Traži broj od Džimijevog ortaka.

Sad sam sjebao xp na netbuku, pa nece uopste da se pokrene.
A drug probao da instalira win na flesku, da tako pokrenem pa da formatiram, ali sjebao sebi win7. xD

Meni je tako reci, najveci problem da formatiram hard disk.
Posle toga bi sve lako trebalo da ide.
I da napomenem, jednu particiju sam imao.

EDIT: Dzimi, je l' možeš da mi pošalješ ime tog Linuxa, da probam sa tim?

Au rođače al si ti zaglibio. Jedino da probaš nešto preko LAN-a, mada sumljam.

http://www.slax.org/

Одавде смо скинули тај Линукс. Знам да га је брзо покренуо, али не знам процедуру. У сваком случају, брзо је завршио форматирање и после тога све кул.

Ljudi, želim da vam zahvalim na savetima, i da vam kažem da sam uspeo.
Prvo sam napravio butabilni flash sa Hiren's boot-om i formatirao hard, pa sam onda skinuo neko proramče sa microsoftovog sajta da napravim flash sa Win 7.
Mislio sam da će da koči, ali lepo šljaka.