Novac

1. Pare su preko potrebne, ja ne vidim neki drugi način obavljanja razmene. Postojali su raznorazni pokušaji, tipa bonovi, hartije bazirane na radu i slično, al sve je propalo.

I baj d vej, svi koju kenjaju da pare nisu bitne, gade mi se. Jebeni idealisti.

2. Kume, jos jednom, pa da nazdravimo!

3. I nemo jes gomna kako su pare vazne, da ne pricam na ljudi kav nam je bija svadbeni poklon, cumres od sramotu.:)

4. Nije do mene, tehnički problemi, kumašinka :)

edit:

I nemo jes gomna kako su pare vazne, da ne pricam na ljudi kav nam je bija svadbeni poklon, cumres od sramotu.:)

da me jebeš ako se sećam :)

5. Postojali su raznorazni pokušaji, tipa bonovi, hartiej bazirane na radu i slično, al sve je propalo.

Колеза, па и то је облик новца.

6. Новац је важан док не купиш све што ти треба.

7. Колеза, па и то је облик новца.

Pa tako nekako, koleza,s tim što su to i bili pokušaji da se taj isti novac zameni...sve mi u glavi onaj Luj Blan i one slobodne naseobine Roberta Ovena, jebem li ga...

8. Новац ради оно у чему је природа заказала за ових последњих две-и-нешто-'иљада година. Селекција.
    Или је Дарвинова теорија непримењива на еволуцију двоножних сисара.

9. da me jebeš ako se sećam :)

pa ti se ne secas, a ja jos pokusavam da ubedim Duleta da je daltonista i da onaj tvoj EI televiyor nije crno-beli. Prvi godinu dana pokusavao ga poprai! :))

10. А како би функционисала рекламација, ако бисмо прешли на трампу? Ја нађем рупу на мом новом кожуху и оћу да га вратим кројачу, а он већ појео моје јаре?! А? У таквом свету телешоп не би био могућ...

11. pa ti se ne secas, a ja jos pokusavam da ubedim Duleta da je daltonista i da onaj tvoj EI televiyor nije crno-beli. Prvi godinu dana pokusavao ga poprai! :))

Kako bre umem da pokvarim porodičnu idilu pa to ti je :) Davno beše, ko pre dva veka da je bilo...

А како би функционисала рекламација, ако бисмо прешли на трампу? Ја нађем рупу на мом новом кожуху и оћу да га вратим кројачу, а он већ појео моје јаре?!

Pametno zbori GM...

Kad bi nestalo novca, svet bi se možda i unazadio...

12. Prai si umetnik.:) Da ti ne pricam sto se uvek ljuti kad ja navijam za pogresni, sto gi znam kad su svi crno beli koji su nasi!:)
    Ne spemujem, ja OBJASNJAVAM vaznos novca u bracnoj zajebnici.

13. konacno je tema krenula pravim tokom...hurej

14. a da se uvedu neki standard poeni.....tipa skolovanje toliko i toliko poena...iskustvo...toliko i toliko...radnih sati toliko i toliko

15. a da se uvedu neki standard poeni.....tipa skolovanje toliko i toliko poena...iskustvo...toliko i toliko...radnih sati toliko i toliko

Тако нешто и сад важи (бар негде). Боља школа - боља плата, више искуства - боље радно место, више радних сати - више пара, итд.
    Свака од функција новца има и својих негативних страна, ал су и даље мање од позитивних. За сада.

16. Novac je korisna stvar, mi smo govna.

17. Novac je korisna stvar, mi smo govna.

kao što i na mome avataru piše

18. I bogat čovek se može osetiti siromašno u bilo kom pogledu, kao što se siromašan može osetiti bogatije od realno bogatog. Novac može samo da pokvari još više već loše ljude, jer su oni najskloniji tome. A, i malo koji dobar čovek dođe u priliku da dobije toliki novac koji ima moć da ga preobrati. Mada to je stvar ljudskog karaktera. Koliko je podložan promeni. To je moja teorija. Bez nekog iskustva. U životu sam jednom držao 500 evra. Kroz ruke mi prolazi Tesla i Nadežda Petroviće se ponekad provuče.

19. E možda ima def o tome, ali u ovoj izreci je sublimirana sva filozofija o novcu i količinama istog:

"Nije srećan onaj koji ima, već onaj ko misli da ima dovoljno".

20. Ja znam bolju:

"Nije srećan onaj koji ima, već onaj koji jebe"

Kika boj

Rekli o sajtu

Definiše se sve i svašta. Tako se mogu pročitati definicije baksuza, alapače, čitulje, smrti, rezervoara za smeh, kolateralne štete, Živojinović Velimira, zvanog Bate, dnevne svetlosti, gospođe džem!, Brus Lija… „Je l’ ti puši ćale?”, „Je l’ mogu u WC?”, „Chuck Norrisisati” i još mnogo toga može se naći na ovoj internet stranici. Zato ne iznenađuje što se mnogi kad jednom dođu, ponovo vraćaju na nju. Neki čak postaju i zavisnici, pa traže od moderatora da ih banuju, poput jednog studenta koji je zahtevao da mu zabrane pristup na nedelju, dve dana da bi mogao da uči.

Status Magazin · April 2009.