Prijava

Resila sam spremam matematiku za masinski faks i matematiku ili hemiju za tehnolosko-metalurski u Beogradu. Da li postoje neke zbirke? Odakle da se spremam? Sta je lakse da se spremim za tehnoloski, matematiku ili hemiju? Koliko je minimum poena za budzet?
Molim vas, hitno mi je. Hvala unapred!

kontam da u skriptarnici fakulteta imas zbirku za prijemni. tako je bar bilo ONOMAAAAAAADDDDD kad sam ja upisivao :)
ovo za poene imas verovatno na sajtu i 120% u informatoru (takodje sriptarnica)
samo znaj, prijemni je kerov kurac, pravo mucenje pocinje tek kad upises, i klasika, prva godina je obicno najteza jer prave ciscenje.
u svakom slucaju, dobro razmisli da li STVARNO, ALI STVARNO zelis to da upises, da ne bi u 3 godini govorila sama sebi "KONJU sto nisi upisao Vojnu ko sto si oduvek hteo?"
a tada uglavnom bude kasno.

zelim ti svu srecu

Da li postoje neke zbirke? Odakle da se spremam? Sta je lakse da se spremim za tehnoloski, matematiku ili hemiju?

Većina fakulteta svake godine izbaci neku zbirku. Imao sam priliku da vidim ovogodišnju zbirku za mašinac, ima oko 400 zadataka, veoma lakih.
Najbolji način da se spremi matematika je da se krene od zbirke za I godinu gimnazije, pa redom. Ako ima mnogo šupljina u znanju, bolje su ove "instant" zbirke, mogu da se savladaju za nekoliko dana. Istina, takvo ad hok nabudženo znanje neće biti od prevelike koristi kasnije, ali je sada cilj upisati se. Ako već spremaš matematiku za mašinac, zašto bi spremala drugi predmet kada možeš da polažeš samo matematiku? I još da kažem da, ako si odličan đak (ali stvarno, ne broji se ako si skupljala ocene da navučeš prosek preko 4,5 ), gotovo da ne treba da se posebno spremaš. Samo malo radi sigurnosti i samopouzdanja.
Srećno!

Који ће ти курац предзнање за факултет??? Само одмаже. Мислиш "ја то знам, и ово, и ово", па кад одђеш на испит видиш како си испо коњина... Што мање знаш веће шансе су да ћеш да озбиљније спремаш испите.

vrlo istina. kad udjes na fax, uradis formatiranje sveg znanja iz sr skole ;)

Skroz otkaceni da li mozes nekako da mi se raspitas za tu zbirku za masinac. Autori i cena otprilike?
Oticicu ovih dana do skriptarnice. Od 15. aprila pocinjem ozbiljno da se spremam.

Gledala sam i tu. Uspela sam da nadjem zadatke sa prijemnog na TMF i literaturu. Jos samo za masinac da nadjem i to je to.

A, kako se ja recimo opredeljujem za neki smer na TMF-u??? Jel se odmah opredeljujem ili kasnije?