Prijava

U vecini drzava vec duze vreme oficialno postoji ta vrsta postera kao apsolutno odvojena od svih ostalih. Cilj takvih postera nije da se covek nasmeje vec da malo razmisli sta je autor stvarno hteo da kaze odredjenim posterom. Naravno da je neko vec stavljao i takve postore, ali pored miliona "smesnih" postera, ovi stvarno dobri se i ne primecuje. Bilo bi mozda bolje da se to odvoji u posebnu vrstu na sajtu. Da se podele znaci na smehoPosteri i kako to nazivaju u drugim drzavama demotivatori. Dosta teze je inace napraviti dobar demotivator i toga stvarno fali na sajtu. Jos bi mogli ti posteri da se naprave malo drugacije, npr da pre nego sto se poster pojavi na sajtu njega mora da vidi moderator, admin i da odluci da li je zasluzan da bude na sajtu, to ce stvarno smanjiti kolicinu postera, koje se prave na svakih pola minute, a i poboljsati njihov kvalitet.

Verovatno vecini od vas ta ideja se nimalo ne svidja, ali kako god, moje je bilo da probam, jer mislim da bi to bas lepo doslo ovom sajtu. Hvala na razumevanju, ako neko nesto nije razumeo slobodno pitajte

Podržavam, interesantan predlog. ALi su ipak definicije suština sajta. Videće kaizen, pa ako mu se svidi, što da ne?

Ролл он... З А !

Protiv.

Cilj svakog postera je ili da nas nasmeje ili da nas natera da se zapitamo.
Tačnije, svakog dobrog postera.

Tako bi i trebali da izgledaju svi, ali jbg...

постери су и почели као демотиватори...

Protiv, ovo bi dovelo do dodatnog udaljavanja od definicija. A sajt je prvenstveno zamišljen kao mesto gde se piše. A opet takvi posteri su odlični i podržavam ljude koji ih prave. Ali opet isti slučaj kao sa odvajanjem slenga od ostalih definicija. Jednostavno to je nešto što ne treba ovom sajtu.

2Stefan: Trebalo bi, ali ja, kao ljubitelj postera, pola sata trazim makar neki koji ce da me nasmeje ili da natera da razmislim i to mi se nekako nimalo ne svidja. Sloboda postera je naravno lepa stvar, ali vec je preteralo, treba neko da bira postere koje ce biti na sajtu, a ne da svaki napravljeni bude odmah na sajtu.

2reme: Bice manje besmislenih postera, bice samo odabrano i u vecini slucajeva kvalitetno. Nece se nesto sajt preterano udaljiti od definicija, neko ce se samo malo unaprediti posteri, a ja ne mislim da je to lose. Kad vec postoje na tom sajtu, sto ne bi bili na boljem nivou nego sto su sada.

Mislim da je dovoljno samo da se doda premoderacija postera, odnosno da prvo moderator ili admin bira da li poster zasluzio da bude na sajtu, ne mora da se deli na dva dela kao sto sam napocetku predlozio.

Каизен је чак имао намјеру да убаци и мимове ил како већ, тако да не вјерујем да је у суштини против овог. Само што је теже изводљиво са свим тим контролама, морао би ставити још модова а кој' ће му курац. Предлог ти није лош, ни ја нисам против. Него тако, контам гола вода од овог :)

Trebalo bi, ali ja, kao ljubitelj postera, pola sata trazim makar neki koji ce da me nasmeja ili da natera da razmislim i to mi se nekako nimalo ne svidja. Sloboda postera je naravno lepa stvar, ali vec je preteralo, treba neko da bira postera koje ce biti na sajtu, a ne da svaki napravljeni bude odmah na sajtu.

I ja. Zato ih sada i slabo gledam. A kada sam došao na sajt, pregledao sam svih tadašnjih 10.000 postera, i pratio sam SVAKI poster dok nisu počeli da kenjaju...

Rekao je kaizen da će uskoro promeniti izbor, da će svki poster prvo morati da odobri moderator, tako da je to sređeno.

Bilo bi mozda bolje da se to odvoji u posebnu vrstu na sajtu. Da se podele znaci na smehoPosteri i kako to nazivaju u drugim drzavama demotivatori.

Ja sam protiv odvajanja demotivacionih postera od ostalih. Razlike između demotivatora i sarkastičnog postera su često vaoma male, i mislim da je nepotrebno i komplikovano razdvajati ih. Svi posteri bi trebalo da budu na jednom mestu.

Jos bi mogli ti posteri da se naprave malo drugacije, npr da pre nego sto se poster pojavi na sajtu njega mora da vidi moderator, admin i da odluci da li je zasluzan da bude na sajtu, to ce stvarno smanjiti kolicinu postera, koje se prave na svakih pola minute, a i poboljsati njihov kvalitet.

Bilo je veđ predloga da moderatori pregledaju postere pre nego što ih puste u promet. Po mom mišljenju, to je dobra ideja, ali teško izvodljivo. Moderatori ionako imaju posla preko glave, mislim da se neće složiti sa dodatnim zaduženjima.

A mene jedino smara što svi pišu o unapređivanju postera, a realno i definicije su loše, a niko ih ne pominje. Mislim meni je to generalno glupo, isti mi đavo k'o da tražim da se odvoji sleng, da se odvoje ozbiljne definicije, sastavi, igre rečima i tako dalje. Realno onda bi i čitanje definicija bilo monotono, jer retko ko bi čitao samo ozbiljne definicije, a ovako posle par nekih sprdatorskih neka ozbiljna legne k'o majka na mrtvo dete, ako me razumeš. Isti je kurac i sa posterima. Samo je brže brisanje potrebno, ništa drugo.

Podržavam te reme,pravda za definicije!

2 reme: pa znas kako ja skoro uopste ne zalazim u definicije, iako je sajt napravljen zbog njih, vise volim postere i duze vreme se bavim bas njima(na sajtovima drugis drzava) pa nekako mi je glupo da je kod nas to toliko zaostalo. Isto ta premoderocija bi mogla i za definicije da se uvede, ali bice zajebanija, jer ima mnogo vise da se cita i teze je proceniti granicu dobre i lose def. Veruj mi, cak i sa moredacijom ce biti dovoljno postera koje nece biti bas na takvom dobrom nivou i opet ce da se nalaze ovi najbolji, samo sto ce biti malo lepse. Sad trenutno dobar poster je jedan od 200, a treba makar da bude jedan od 30, opet ovi bolji ce da se izdvajaju, ali i lakse ce ih biti naci, i nece biti pun kurac ovih koje je cak sramota gledati.

Poenta sajta je da su definicije duhovite, kao i posteri, a za neke ozbiljnije stvari se treba ić na forum. Eto, sva filozofija.

Verovatno vecini od vas ta
ideja se nimalo ne svidja

У праву си.

Против.

FATAL EROR NE ZNA DA NAPRAVI HA-HA POSTER!
FATAL EROR PRAVI POSTERE ZA RAZMISLJANJE!
....a da ja sam protiv.

ПРОТИВ!!
Ово може да се среди оном већ поменутом комисијом која би контролисала шта иде у етар а шта остаје у лимбу...

Pa ovi posteri sad su i počeli kao Demotivacioni Posteri. Naravno Demotivaciono je izbačeno a posteri su ostali...

EDIT : Našao prvobitnu temu za demotivacije http://vukajlija.com/forum/teme/3088-pravljenje-demotivacionih-postera-preko-image-shacka-inace-nestanu-same-od-sebe

Znači, Triša je kriv za postere.

Ovde se vidi koliko je bitno lepo formulisati temu, maltene slucajno udjoh. Predlog je zapravo odvajanje demotivacionih postera od ostalih, i ja sam apsolutno za. Tako osnovcima ostaju sranje posteri, i da ih prave i da ocenjuju, a ostali mogu da se bave satirom.