Prijava

http://www.polovniautomobili.com/oglas1125058/honda_cbr_600_rr/#3 Pre svega- nisam napaljeni klinac koji ovog trenutka mašta kako ga gura ovakvom motoru u auspuh, ne planiram da kupim ništa slično. Bar ne u skorije vreme. Zanima me koliko bi koštalo da se ovaj motocikl sa stranih prenese na naše tablice. Znam da uzimaju u obzir kilometražu, godište, kubikažu i jebemligaštasvene, pa ako bi neko mogao bar sa nekim osnovama carinjenja/legalizacije (ne znam koji termin se koristi) da me upozna. Hvala.

EDIT: Izvinjavam se ako sam otvorio temu koja već postoji.

teško da će neko moći ovako napamet da ti kaže koliko bi te izašlo tačno, nego ćeš morati da odeš u slobodnu carinsku zonu, i tu bi trebali da oni imaju skalu za oporezivanje (il kako god se već zove). Pošto za svako vozilo postoji tabela o visini carine, znači, svako godište, model, kubikaža bla bla brdo drugih stvari utiče na cenu carinjenja.
A ne znam zašto se meni u podsvesti vrti neka cifra od 30% cene vozila da se dodaje za carinjenje. Al to nemoj da me držiš za reč

Moguće da je 30%, ali od njihove procene. E, sad- ako imaš vezu onu hondu bi procenili na 2000e, a ako nemaš, može da ode i do 5000 (valjda). Hvala na pojašnjenju pojedinih stvari :)

e pa upravo ta procena se ne radi napamet. Svaki model za svako godište ima posebnu procenu koja stoji u toj tablici

Da, ali kod nas sve može preko veze, tako da ova honda može da se ''promuva'' i za znatno manju sumu