Prijava

Uloga generala Mihailovića i njegove JVO u mračnim danima Drugog svetskog rata.
Da li su oni bili heroji ili izdajnici? Da li je JVO ostavljen na milost i nemilost komunistima i da li su kralj Petar i saveznici izdali monarhizam i generala Mihailovića?
Da li su bili "narodni neprijatelji" ili heroji? Da li se njihovi zločini daju meriti sa zločinima drugih strana? Gde su, šta rade preživeli ravnogorci?

I jedno i drugo. Ali sama ideja im je bila pozitivna.

Isto ko partizani, borili se, ali su i pravili sranja i ubijali neke neduzne ljude. Ali predvidjam da ce tema da ode u pizdu materinu ko i ona o Hitleru.

дупло в te teme su zamrle. Zanima me procenat osvešćenosti po tom pitanju i da li i dalje ubojita komunistička propaganda živi među nama?

То што су спасли на стотине оборених наци пилота. (поштедите ме одговора да је то комунистичка пропаганда)

Ал' борили су се за Србију, не оспоравам. Мада ми идеја српске православне монархије тилтује црева. Такође не видим ништа позитивно у идејама о Магна Сербији.

И свиђа ми се, признајем, што су били русофоби и трудили се да сарађују са Черчилом.

pa ti ih osveži, iznesi na njima svoje stavove.

Nadam se da ćete biti ozbiljni i da ćete odgovarati iskreno. Moji su preci narodni neprijatelji i veoma bi mi značilo da vidim da li su se neka ukorenjena mišljenja danas promenila? Naravno nadam se i da neće biti i ovih velikosrba koji dižu tri prsta na utakmicama i pevaju četničke pesme iako su im i otac i deda bili članovi partije i zazirali od Ravnogorske ideje

дупло в te teme su zamrle. Zanima me procenat osvešćenosti po tom pitanju i da li i dalje ubojita komunistička propaganda živi među nama?

Zamrle jesu, ali je pametnije bilo da ih oživiš nego da otvaraš novu. Dobro, možda ti pamet baš i nije jača strana. lolo

Draža je jedan impotentni i nesposebni polovni pukovnik. Dozvolio je da ga satre neki lik sa nadimkom Tito.

Једна ствар и веровано једина коју ће постовати овде -
Треба правити разлику између Равногорског покрета и Четника. Четници цу били ликови који су се и борили против али и сарађивали са окупаторима, док се Равногорски покрет (легитимна војска краља Петра) као и партизани борио против окупатора и међусобно јер су једни друге сматрали издајницима (мада постоје подаци и о сарадњи РП и партизана у ослобађању неких крајева).

ahahahahahah

edit: ovo je na kizin post, lol mi se ubacio

Шта се дешава са одвратним и глупим темама, које пичке материне?!

Zašto su i danas na vlasti deca članova partije i zašto se i u Srbiji ponovo pojavljuje ta jugonostalgija iako znamo koliko nam je zla komunizam doneo? Zašto je proces rehabilitacije članova ravnogorskog pokreta i restitucije njihove imvine tako spor i bolan i zašto ne možemo da ispravimo nepravdu koju smo kao narod počinili?

Slažem se sa LOL-om treba postaviti granicu izmedju Jugoslovenske vojske u otadžbini iliti Ravnogorskog pokreta i raznoraznih jedinica koje nisu bile pod komandom Draže Mihailovića.

iako znamo koliko nam je zla komunizam doneo

Овде се види колико нам је "зла" донео комунизам
http://www.leksikon-yu-mitologije.net/files/asdfrewqasdfrewq.jpg

Хахахахаххахаха гамби победијо!

Naravno da su Ravnogorski vojnici i partizani na početku rata sprovodili zajedničke akcije ali i da su partizani kao vojska bili neorganizovani i nevešti, onakvi kakvim je Bulajić i ostali prikazali kraljevu vojsku u svojim megalomanskim ostvarenjima. Partizani su hteli revoluciju a ne zajedničku borbu sa njima. Bili su daleko slabiji i lošije organizovani dok nisu počeli da dobijaju pomoć sa zapada i iz Sovjetskog saveza. Tačno je da su i oni više pregovarali sa Nemcima i da su prve slobodne teritorije u zemlji napravili Ravnogorci. Sada pod čijim pritiskom i zarad kojih razloga je kralj izdao svoju vojsku je tema o kojoj bi voleo nešto da čujem od vas