Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!
Biznisblog · 26. Decembar 2007.
ima sigurno, samo verovatno drugacije ukucano
Da je malo poštenija, zvali bi je Lisa Ann. :D
Odlepiti se - Stvoriti zavidnu prednost u nečemu u odnosu na konkurenciju.
Да се упишем...
Rođen u apoteci
ja cekam ljudi XD
Treba mi naslov definicije za:
1.Detetu koji je bitniji prosek na Vukajliji nego u školi
2.Kad se za bratov rodjendan ti ogrebeš pare.
EDIT:
Je l sam ovo 1. pročitao negde na Vukajliji ili sam utripovao?
1. Životna škola
2. Kolateralna šteta
1.Detetu koji je bitniji prosek na Vukajliji nego u školi
2.Kad se za bratov rodjendan ti ogrebeš pare.
1. Vukodlikaš ili Vukodilkan
2. An pasan (fr. en passant - u prolazu) - uzimanje pešaka u šahu. U ovom slučaju uzimanje para iako si samo "prolazio" tuda ...
EDIT: an pasan ima definisano samo neko an pasan napijanje tako da imaš svu slobodu korišćenja termina...
kokodžambo
Hajde mali doprinos, trebalo mi za defku, a nema:
Tucak - Uskršnje jaje koje sve pobeđuje, cura koju bi svako spavao
Seno salata - nešto u fazonu društva skrpljenog s koca i konopca, gomila različitih ljudi koji nešto zajednički rade, a ne vole se...
ako imate inspiraciju, ja nešto nemam...
Mukotvorina
Biće to za priču - спремање срања у најави
Recitovati, Izrecitovati - у фазону причања напамет, или какогод...
Povratiti se - извући се финансијски у коцкарској партији
Klapsati - препешачити богаоца
Skresati - одбрусити
Изволте на...:)
Једном кад будем инспирисан !
Plava šljaka
Grinpizda
Ostale manjine
Udariti pečat, lep materijal za naslovnu koliko mi osećaj to govori, ima više varijanti. Udrite.
SuperLJiga Srbije ili neka druga ljiga podjednako kvalitetna kao naša.
Balafurdija - Grupa pijanih, boli-me-kita-za-sve ljudi ili nešto na tu foru. Upotrebio sam ovo danas i potražio da bih linkovao kad ono nema.
Ispalio se kao trubači kod DS- a.
Ispalio se kao trubači kod DS- a.