Prijava

Да ли су вас овакви програми интересовали, имате ли искуства са њима и каква?
Зајебанција је следећа: на Apple Mac системима имаш, веома корисну опцију звану Time Machine којом, простим језиком речено, твој хард диск може да путује у прошлост.
Нпр. обришеш филм, ок ноу пеник, вратиш систем пар минута у назад када је тај филм био на тој локацији и то је то. Инсталираш програм, жешће загадиш систем - уместо да радиш анинстал који је увек непотпун - врнеш систем у назад.
Едитујеш фајл у фотошопу или другом програму, сејвираш га неколико пута и онда ти дође из дупета у главу да ти у ствари треба тај фајл какав је био пре него што си га едитовао и пар пута сејвирао - десни клик на фајл, "пронађи претходне верзије" и завршио си посао.
Звучи лепо?
Е јебига, на платформама које су развијале дркаџије из Редмонда то никад није ишло толико добро колико на Епл-Мек.

Данас Windows 7 има опцију "restore previous versions" која је пионирски покушај и у 78% случајева НЕ РАДИ (очекивано, с обзиром на то ко је произвођач) тако да се на то не можеш ослонити.

ДА ЛИ ЗНАТЕ за неки програм који врши функцију Time machine-a за Windows или бар CDP функцију - continuous data protection, стални бекап фајлова ?(ја знам неколицину, и нису баш неки, сваком по нешто фали)
Ако знате, реците, овај проблем већ дуже никако да решим.

Pa kontam da ti je jedina opcija da radiš bekap fajlova konstantno. Sistem restore nije za te stvari, a profi programi su teški za korišćenje.

ДА ЛИ ЗНАТЕ за неки програм који врши функцију Time machine-a за Windows или бар CDP функцију - continuous data protection, стални бекап фајлова ?(ја знам неколицину, и нису баш неки, сваком по нешто фали)
Ако знате, реците, овај проблем већ дуже никако да решим.

Znam ja: Nero burner, i par dvd-jeva.

Који то профи програми?
систем рес је у Win 7 унапређен (бекапује и фајлове а не само системска подешавања) али - невероватно, ко да су то унапређивање српски политичари одрадили - у већини случајева не ради, одбије да се стартује иако су бекаповани фајлови негде закопани. Па онда, одједном проради, па опет, Јово наново подбаци и тако у круг.

U suštini fajl sa hard diska ne može da se obriše u prvom pokušaju, čak ima slučajeva kada je preko "obrisanog" fajla još sedam puta pisano i brisano, pa je on ponovo vraćen. Ali ovo se radi pomoću specijalnih alata za digitalnu forenziku.
Najbolje je da poslušaš savet iznad i kupiš par DVD-jeva. Postoji i mogućnost da napraviš image fajl cele particije, tako da kasnije posle obaranja sistema nema potrebe za ponovnom instalacijom.

Norton je imao dobar undelete servis, odavno ga ne koristim. Sto se sistema tice, to nije problem, imaju te Acronis Image fore sa kloniranjem. Ja ih licno ne koristim, ali se svi poznavaoci kunu u program.

Skineš najnoviji Hirens Boot CD, tamo imaš pun kurac alata za particije, bekapovanje, testiranje računara uključujući akronis.

E jbg, i elektricar ga koristi, onda ipak ne valja.

Hirens rules, mudro zbori ovaj Elek, gle čuda...

E jbg, i elektricar ga koristi, onda ipak ne valja.

Sajsi Kuđo Đeri. A i ti kolega, šta si se navrzo na mene?

Oštar si sinak, udaraš klizeći, mora malo :)

Ајд да бампујем тему, можда ми се посрећи да неко зна нешто...

п.с. Електричар и Индустриал
није фора у Хирену и куповини 100 ДВД дискова и 2/3 дана проведених у бекаповању фајлова, фора је да ти програм сам то одради на твојој машини, без цимања како би имао брз и лак приступ верзијама фајлова, фолдера и система из прошлости.

Vidi medju rezultatima ovde