Prijava

Da li to znači da ukoliko dođe do neovlašćenog kopiranja, preuzimanja, i u principu korišćenja definicija i postera, unutar ili van sajta, u sajber delu, ili u materijalnom, da li to znači da će postojati legalna osnova za sudski postupak usled povrede autorskih prava?

Hoće, ali autorskih prava Vukajlije. Prilikom ostavljanja definicije ti se slažeš da definicija postaje vlasništvo sajta. E, da li je to automatski isključuje iz TVOG vlasništva, nije precizirano. Kad bi stajalo POSTAJE ISKLJUČIVO VLASNIŠTVO SAJTA, stvari bi bile jasnije. Mada mislim da takav natpis pri objavljivanju svake definicije budio popularnost i poverenje.

Nije ni precizirano da li JA kao individua, autor, i kreator iste imam legalnog osnova za krivični postupak usled povrede autorskih prava.
Vukajlija, preuzevši vlasništvo nad dotičnom, ima osnova za tužbu u svakom koraku kreacije te definicije/postera.

Po novim uslovima korišćenja Vukajlija nema autorska prava nad definicijama/posterima, pročitajte ponovo svi vi koji uporno ponavljate da sajt prisvaja vlasništvo nad definicijama (tako je bilo po starim uslovima, sada je to promenjeno jer je potencijalno problematično sa stanovišta autorskih prava). Sada će Vukajlija biti samo servis koji omogućava stvaranje sadržaja čiji su vlasnici poznati - to su autori. To praktično znači da autor i može da tuži drugi sajt/novine zbog kopiranja definicije ako nije naveden kao autor i izvor (vukajlija) jer je dao saglasnost korišćenja samo za ovaj sajt i povezane publikacije (tipa knjiga jednog dana, FB fan stranica sajta, twitter nalog sajta,...). Poster je vrlo problematičan jer treba da dokažete i da imate pravo da koristite fotografiju.

U principu, ovo nije nikakva prekretnica u razvoju sajta, samo sam želeo malo da formalizujem pravnu priču sajta iako verovatno (trenutno) nema potrebe za time ali nije loše razmišljati unapred. Ne planiram da idem redom i tužim svaku FB grupu koja kopira stvari sa sajta ali ako se pojavi neko malo veći ko baš bezobrazno krade u velikoj količini vrlo je verovatno da bih ja organizovao kolektivnu tužbu protiv takvog.

===

Nijedan mejl još nije poslat, verovatno će prvi krenuti za vikend.

E sad, ne znam kako stoje stvari, ali da li smeh.rs ima saglasnost da stavlja defke sa ovog sajta na njihov?

Dobio je saglasnost ranije da koristi RSS. Uskoro ću ga obavestiti da prekine, kao i blic.

imam pitanje...

ja neću imati net od 15 pa nadalje, jedno mjesec - dva dana... ako sam skont'o, kad se sledeći put budem htio prijaviti, automatski će me obavijestiti da trebam aktivirati taj mejl; tj. prihvatiti te uslove... je l' tako?

Upravo tako, bez brige oko toga - nisam lud da zbog ovakve stvari ljudima ostanu zaključani nalozi.

Ne vidim uopšte problem sa vlasništvom nad sadržajem definicija. Ako ja iskoristim negde tekst koji sam ovde objavio dokazivo je da sam ga ja napisao, jedino bi trebalo da navedem da sam to prvo ovde postavio. Uostalom, meni je ovde lud provod, a omogućen mi je praktično besplatno - ne razumem ovo plakanje nad zaradom, kao da vam je zinulo dupe za dinar. Gazda, ako ti moji tekstovi donose neku lovu, piči slobodno.

Et jedan problem riješen još kad bi nam riješio problem ovaj www2, www3, bezveze se narod pati. Ali nemoj ga uvrstiti u sekciju "biće".

Jel neko dobio taj mejl?

U redu je, nećeš ostati bez naloga.

Nisam glup da mislim da ću ostati bez naloga,samo me interesuje da li je neko dobio taj mejl :)

Niko. Verovatno ću pomeriti datum...

Kaizene IDEM NA MORE DO 30, BEZ INTERNETA SAM. Prihvatam uslove, ne gasi nalog! Nemoj DUMREM kad se vratim a nalog ugašen...

Datum pomeren na 1. avgust. Bez brige, sve je pod kontrolom :)

Da li smem na nekom drugom sajtu da postavim svoj poster koji sam ovde napravila?

Naravno da smeš. Dok god ga ne menjaš i dok god u gornjim uglovima stoje adresa sajta i ime autora.