FK Partizan

1. izašao članak kod nas na sajtu, osvojili smo više onih bodova za koeficijent u evropskim takmičenjima nego zvezda i voša zajedno.

edit:

evo linka

http://www.sr.partizan.rs/wp-content/uploads/2014/06/Srpski-klubovi-u-Evropi-u-poslednjih-6-sezona-2008-2014.pdf

2. Ali ne računa se njihov broj isto. Pošto su oni bili prvaci Mlečnog puta, njihov bod se računa trostruko.

3. ne prepisuju se koeficijenti iz te sezone lolo

4. najjače mi je što znam gomilu cigana što misle da povlašćeni status u žrebu (naročito u ligi evrope) zavisi od toga ko je prvak države.

5. Nadam se da će službenim rezultatom, smrdljivi Rad postati novi drugoligaš.

6. Nezavisna komisija koja nema veze sa Uefom će zvezdu poslati u ambis.

7. GTR ponovo.
    Salut!

"Nedavno sam na vašoj stranici naišao na tekst o znamenitim stadionima u kome se pominje Marakana, za koju se kaže da je ime dobila po jednoj vrsti papagaja iz severnog Brazila. Pošto sam po zanimanju ornitolog i bavim se izučavanjem ptica dugi niz godina, preko 190 da budem precizniji, imam potrebu da vam napišem koji redak. Dakle, tačno je da je najznamenitiji stadion na svetu dobio ime po marakana papagajima. Ali treba reći da je u pitanju jedna veoma nezgodna vrsta, nastanjena pretežno u favelama, gde, okružena materijalno i duhovno najsiromašnijim slojevima Brazila, ova ptica od ljudi preuzima najgore osobine i uticaje. Zbog neprimerenog i bahatog ponašanja – čestog preletanja s jedne strane stadiona na drugu, glasnog kriktanja i raznih drugih vidova remećenja sportskih dešavanja – ova ptica vremenom izbija na loš glas među ljubiteljima fudbala. Uprkos tome što su ostali veoma popolarni u krugovima pojedinih ideologa i političara (upravo zbog tih preletačkih osobina), marakana papagaji na kraju ipak bivaju zabranjeni na najvećem stadionu sveta i u neposrednoj okolini, te primorani da pronađu novo stanište. Jedna grupa njih, usudio bih se, iako mi kao ornitologu to veoma teško pada, da kažem – ona gluplja grupa njih – stanište je potražila na veoma neobičnom mestu. Naime, ptice najčešće migracije vrše iz hladnijih ka toplijim krajevima, pa ostaje nejasno zašto se ova grupa papagaja opredelila baš za, ni manje ni više, Topčidersko brdo? Bilo kako bilo, ova složna armija čudnovatih ptica sve svoje napore uložila je da dođe na Topčider i tu svije sebi novo, grandiozno, velelepno, najveće gnezdo koje su ptičije oči ikada videle. Međutim, to je i dalje bila samo bleda senka stadiona Marakana, na kome ovi papagaji nisu bili dobrodošli. Situacija se dodatno komplikuje ako uzmemo u obzir činjenicu da je na ovim prostorima oduvek živela druga jedna vrsta – topčiderski gavran. Ne treba smetnuti s uma da je ova ptica pravi mizornit i da jednostavno ne podnosi druge ptice, a naročito ne tako agresivne i glasne kao što su marakana papagaji. To su dve vrste sa, da tako kažem, potpuno različitim stilom života. Topčiderski gavran recimo teži tome da se ostvari kao jedinka, pa mu jato gotovo i ne treba. On voli da bude sam, da čita Edgara Alana Poa i posećuje groblja ili pesničke večeri u kulturnom centru Grad. Pripadnike ove vrste često možete videti po krovovima značajnih kulturnih građevina, kao što su muzeji i pozorišta, odakle sa prezirom posmatraju i gakću na snobove i predstavnike takozvane elite. Jednom prilikom sam ih satima posmatrao kako kruže nad svitom što se okupila ispred Narodnog pozorišta da prisustvuje nekakvoj svečanoj akademiji, a zatim bi jedan po jedan gavran, do poslednjeg, svi ispustili po jedan mali, sažet, ali veoma rečit izmet na okupljene. S druge strane, marakana papagaji kao jedinke uopšte i ne postoje. Ti vrediš samo ako si u jatu i čim malo odudaraš bićeš odbačen i omražen. Surove su to ptice. Kao i drugi papagaji, i ovi vole da ponavljaju reči. Tako sam, posmatrajući ih, primetio jedan neobičan ritual. Kada bi alfa papagaj kriknuo „U!“, celo jato bi ponovilo „U!“. Kada bi alfa papagaj kriknuo „A!“, celo jato bi ponovilo „A!“. Kada bi alfa papagaj kriknuo“Zvezda!“, celo jato bi ponovilo „Zvezda!“. Tako je celo jato iz nekog razloga kričalo „UA ZVEZDA!“, a zatim bi svaki papagaj kao nagradu za iskazanu disciplinu dobio po jedan kreker. I dok su ove ptice aktivne pretežno danju, a noć im služi kako bi glancali svoje drečavo crveno perje i divili mu se do besvesti, topčiderski gavran je pravi nokturnal. Jedna od retkih vrsta sa kojima topčiderski gavran može da se složi jesu sove, inače veoma elegantne i prefinjene ptice, čuvene po svojoj mudrosti. U Beogradu je čak dugo vremena postojao klub koji je upravo negovao ovakvu vrstu prijateljstva. Tu bi čuveni Duško Gojković okupljao gavrane, sove i slične noćne ptice da bi im svirao džez, zbog čega je i dobio nadimak Ptica. Ponavljam, izučavanjem ptica se bavim bezmalo 200 godina, ali nikada nisam naišao na tako neobičnu pojavu da na jednom brdu zajedno egzistiraju dve toliko različite i međusobno suprotstavljene vrste, kao što su topčiderski gavran i marakana papagaji."
    Džon Guld, ornitolog, simpatizer fudbalskog kluba Partizan

8. http://mondo.rs/a699051/Sport/Fudbal/Poslednja-vest-Zvezda-izbacena-iz-Evrope.html
    Ispušili cigani za licencu.Jel može duskoči partizan ili je tole mađija već dao garancije

9. Kapiram dae ovako lakše izboriti LE

10. Nisi ti decxko ispravan sa glavom. Ugasi pes lijepo je vrijeme.

11. Риха Дисидент
    Nisi ti decxko ispravan sa glavom. Ugasi pes lijepo je vrijeme.

Idi raduj se sa svojima.

12. Sad ćeš ti da bauljaš kad ti Džoni da ban, promašio si tribinu dečko.

13. Posle kažite da ove godine ćutimo Toletu. I DALJE SI LOPOV TOLE DECXKO.

14. AHAHAHAHAHAHAHAHAH

Rekli o sajtu

U subotu, 27. novembra 2010. u Klubu studenata tehnike biće održana smotra sadržaja popularnog šaljivog sajta. Vukajlija je mesto gde se Internet zajednica okuplja kako bi na duhovit i originalan način definisala reči i izraze, sleng termine, našu svakodnevnicu i aktuelne događaje, po paroli - „Ovde možete da definišete sve ono što ste oduvek želeli, a nije imao ko da vas pita”.

Mondo · 25. Novembar 2010.