Prijava

Baš me zanima kako doživljavate tipične studente sa raznih fakulteta. Koliko ima istine u stereotipima? Koliko se sama realnost razlikuje od preovlađujućih stereotipa?

Kakav tip ljudi najčešće upisuje određene fakultete?

Pričajte po vlastitom iskustvu ili iskustvu nekoga koga dobro poznajete, izbjegavajte pričanje napamet, takođe, izbjegavajte političku korektnost, nismo djeca da se vrijeđamo zbog ovakvih stvari, a i naravno uvijek za sve postoje izuzeci.

саће текма, чек да се заврши па одговарамо

elektronci su ili gikovi, ili gikovi koji se trude da budu kul a nisu, ili dziberi. kako god, socijalno slabije sposobni, osim dzibera, koji su obicno i debeli, a i nisu neki elektronci nego teraju neke politike.

izvor: dugogodisnje iskustvo sa istima.

Mašinac - dolazi u dve varijante, junski mašinac i septembarski mašinac, u zavisnosti od toga u kojem krugu prijemnog je upisao. Junski obično ima tradiciju tehničkih škola u porodici i to što sluša ga generalno zanima, tih i ozbiljan momak rešen da studira mašinstvo iako zna da nam je industrija u tri lepa kurca materina, u struci posla slabo a plate još slabije. Do treće godine ga pokvare septembarci. Septembarski mašinac je VKV lelemud koji je tu zato što je u junu izduvao na fonu ili saobraćajnom a njegovi nemaju para za privatni faks, veseljak iz patrijarhalne porodice, voli i popit i zagalamit i to često čini, na faksu ili van njega. Na predavanjima spava, zajebava junce ili muva mašinke, najčešće odustane tokom treće godine upisane na molbu.

Mašinka - obično neugledne spoljašnjosti i slabog istorijata popularnosti. Pred kraj srednje škole pusti krilca i odluči da tako više ne može, ima da proživi bar malo pa kud puklo. Zato upisuje mašinac jer tu dobije preko potrebnu dozu pažnje i zavodničkih osmeha, kakvog god joj oblika bile uši ili nos i gde god se nalazili. Kao student prolazi dobro jer iz srednje škole vuče radne navike a i profesori se redom raspilave kad vide suknju u amfiteatru... idealno dve, kod tri ili više krene da im ide krv na nos od meraka. Iako je došla da proživi generalno nije promiskuitetna jer nije navikla na udvaranje i slabo zna da odreaguje na njega... a i teško je odabrati kad je nečega odviše

Ove najbolje znam, mogao bi etf posle ali njih će svi da okreče ionako.

Pravo/Ekonomija - likovi koje mrzi da odma' idu na biro, pa da izbleje 4-10 godina.

Engleski - likovi koji ne znaju sta da upisu.

ETF - likovi koji picku za zivota nece videt', osim na 4chanu. Kao su u matriksu nekom.

Kriminalistika - likovi koji se tripuju da ce biti Horejsio Kejnevi.

Arheologija - likovi koji se tripuju da ce nakon faksa da idu po piramidama i da bicuju naciste. Obicno zavrse kao alkoholicari ispred dragstora.

Staroslovenski i slicno - obese se nakon faksa

Покушаћу да будем објективан и да кажем да су најкуљи људи на електроници. Не зато што ја то студирам, него зато што је тако. Има убедељиво најмање дркоша и маминих и татиних синова. Али убедљиво. Исто важи и за машинце. Психолога, филозофа и осталих Валсинарба се клоним у најширем луку.

celt
elektronci su ili gikovi, ili gikovi koji se trude da budu kul a nisu, ili dziberi. kako god, socijalno slabije sposobni, osim dzibera, koji su obicno i debeli, a i nisu neki elektronci nego teraju neke politike.

izvor: dugogodisnje iskustvo sa istima.

ETF - likovi koji picku za zivota nece videt', osim na 4chanu. Kao su u matriksu nekom.

Evo ja sam ETF-ovac i niko me dosad nije ovako opisao... Čekaj samo da i Luks vidi ovo što baljezgate. :-)

Sve ste za ETF-ove promašili, evo na primer ja. Boli me kurac, stignem i do plaže, društvo, cave, ovo-ono:
http://www.seoegghead.com/blog_pics/nerd.jpg

Знам неколико електроничара и других етф-оваца, све су кул момци и девојке. Знам и брда машинаца, и ништа не заостају за њима. Ал не знам пуно математичара, а уписујем матф, информатичицу, па бих волео да знам какви су људи тамо, ако неко зна?

Пошто нас правнике на факсу прво науче да ништа не мора да се ради како је законом прописано, већина нас постане таква да јуримо нешто на муфте, испод тезге и сл. Временом велика већина, ако не и сви, научимо и навикнемо се на то да газимо преко мртвих, јер знамо да ћемо и сутра кад завршимо факс и запослимо се (некад, можда...) - морати тако, јбг. Е кад уђеш у тај систем, успећеш на факсу и у каријери, али ћеш да будеш говно од човека...

Студенти за којекакве дизајне, уметности, историје уметности
http://hipsterseatforfree.com/wp-content/uploads/2009/11/hipstercatalog.jpg

Ovi što upisuju fiziku većinom promašeni slučajevi, oni koje ne zanima fizika, ustvari ne zanima ih generalno ništa, sem da jedu i popiju. Većina njih je pre fizike pokušala upisati par fakulteta i pošto su popušili na sve i jednom upisuju fiziku da im godina ne bi propala. Taku vuku jednu ili dvije godine zbog krajnje popustljivosti profesora, i nakon te dvije ii se zainteresuju za fiziku ili za mješalicu. Tako im fizika ne gine. Prosječno inteligentni ne ističu se ni u čemu, sem djevojaka koje mogu popiti ihaj haj.
Čast izuzecima.

Psiholozi: Koliko sam uspeo da skontam opservacijom (pošto se apsolutno ne družim ni sa kim), većina je liberalna i progresivno nastrojena, kao što bi se i očekivalo. Ne svi, ali većina jeste, ili barem teži tome usled takve klime na predavanjima; mada sam se malčice razočarao kad sam video da ima i patriota-Srbenda-homofobičnih-bigota-autoritarnih-konzervativaca koji su najverovatnije hronični glasači naprednjaka. ಠ╭╮ಠ Ali i to je ok, u svakom žitu ima kukolja, ne?
Inače, studije psihologije su na celom Filozofskom najzahtevnije u svakom smislu i selekcija pri upisu je vrlo rigorozna pa u skladu sa tim, studenti psihologije su veoma inteligentni (opet generalizacija, ali kada je ovakva tema – od toga ne možeš da pobegneš). Dodao bih još da su psiholozi veoma savesni, saosećajniji nego drugi studenti (mada neka istraživanja to poriču), veoma, veoma ambiciozni, pacifisti, radoznali, često detinjasti što je pozitivna stvar, po mom mišljenju. Većina su ekstroverti, koliko mi se čini.

Na petom spratu Filozofskog su fašisti (istoričari).

O ostalima nemam mišljenje.

Студенти за којекакве дизајне, уметности, историје уметности
http://hipsterseatforfree.com/wp-content/uploads/2009/11/hipstercatalog.jpg

Сине, ово су ти архитекте.

Сине, ово су ти архитекте.

I ekolozi.

DIFovci - Gracka raja koja nema u glavuči da upiše neki bolji faks a ljubomoran je na jahrane što mu idu na faks, pa upiše samo da ide. Na kraju najbolje prođu jer imaju štelu.
Stoka povarena.

Staroslovenski i slicno - obese se nakon faksa

Не сећам се нешто да постоји тај факс, хаха. :)

Valsinarb90
Inače, studije psihologije su na celom Filozofskom najzahtevnije u svakom smislu i selekcija pri upisu je vrlo rigorozna pa u skladu sa tim, studenti psihologije su veoma inteligentni (opet generalizacija, ali kada je ovakva tema – od toga ne možeš da pobegneš). Dodao bih još da su psiholozi veoma savesni, saosećajniji nego drugi studenti (mada neka istraživanja to poriču), veoma, veoma ambiciozni

Да сам женско, одма бих им дао.

Ekonomisti - strašno dosadni, jedu sendvič sa šunkom, nose pulover i stalno mažu ruke nekom smrdljivom kremom.
Pravnici - dosadni, jedu sendvič sa pečenicom, oblače se u braon, osmehuju se, ali bi te najradije ubili.
ETF - ne kriju svoje ubilačke nagone, oblače se u crno, jedu golubove jer ne viđaju ljude.
Medicina - imaju samoubilačke nagone sve dok ne završe faks, posle se svima svete, jedu sve što stignu, odeću pozajmljuju iz kabineta.
Filozofski - poslednji krug pakla, čudno mirišu, oblače se u neke kese, ne hrane se.