Legalizovano plagiranje, tribute cenjenom autoru ili nešto treće?
  • Mickey Savage

Uzeh da čitam nekoliko dobro kotiranih autora i shvatih da su definicije gotovo identične, kao da je ista osoba pisala. To se da primetiti i po naslovnoj strani. Stil pisanja, teme, stilske figure... sve je gotovo isto. Primeri, dijalozi u istim, sve je previše deja-vu.

Uporedio sam sa definicijama dok je bila na sajtu ekipa koja je napustila sajt, bilo je takođe slično, ali ne u ovoj meri. Da li ljudi ovde pišu da bi se dopali ciljanom autoru, ili je to samo slučajnost spontanosti njihovog pisanja. Zbog čega i izuzetni aktivni članovi pate od "Guy Ritchie sindroma" i eksploatišu stare genijalne definicije kroz nove? Zbog čega novi članovi toliko žele da liče na starije autore? Možda sam opet u zabludi? Postoji li mainstream? Utiče li ovo na kvalitet sajta, ako ovo gore opisano i postoji?

EDIT: Da li se guzice na Vukajliji previše ljube?

• Peri d platapus

Jednostavno, mi "mladji" nalazimo idole u visoko kotiranim autorima, postizanje tog nivoa pisanja je jednostavno cilj, a svako ima neki stil koji mu odgovara, npr. ja bih voleo da mogu da pisem primere kao sto su carevi, ali nemam potencijala za to, pa sam posle 1-2 pokusaja odustao, pa zato pisem klasicnije, sa ponekad stilom koji lici na onaj sa Tarzanije itd...

• enemyofthefreeworld

Па пише се оно што се продаје, шта је ту чудно...

• Pepe González

Ja mislim da je to društveni parazit... ili ipak nešto treće. E, da ga jebem.

• VelikaKonzerva

Па пише се оно што се продаје, шта је ту чудно..

Da dopunim: Piše se svašta, opstane i/ili dobro se oceni ono što se prodaje.
    Ništa čudno.

• bata gugi

Vatikan ili USA, nema trećeg...

• A

Da li se guzice na Vukajliji previše ljube?

Jok :(

• bata gugi

kako kad, manje-više ali uglavnom više

• l

Da li se guzice na Vukajliji previše ljube?

ako je ovo istina, ondak se osećam uskraćenom! ZAŠTO NIKO MOJU GUJSCU NE CELIVA?!?!?11210912

• Jabuchillo

Vatikan ili USA, nema trećeg...

Ma, svermirci su krivi za sve!

http://i44.tinypic.com/ienm86.jpg

• Џереми

Jebežga, svi stilovi su izgrađeni ovde na Vukajliji. Prof, Luks, Agi, Džoni, Aleks Andros, Radijacija, Buržum i ostali pišu opako sa stilom koji su otpočetka izgradili.. Jedino ovako ovi što trpaju puno defki poput mene, glavnog, negde daleko u zemlji snova, RD, Bandija i ostalih nemamo neki preterano dobar stil, ali su defke polu sleng.

I ja bi vol'o da sam elokventan k'o Apofis, al' ne ide :)

• Facafacaa

Имена колега провироне, имена :)

• riffraff

Ranković ? zajeban je bio taj Ranković. NESTANE STRUJE ON 200 ŠIPTARA ZALOŽI!
    NATAŠAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

• enemyofthefreeworld

Имена колега провироне, имена :)

+1
    ХОЋЕМО ИМЕНА!!!

ЕВО ЦОКУЛИЋ ПОЧЕО!

• Марко 

Jebežga, svi stilovi su izgrađeni ovde na Vukajliji. Prof, Luks, Agi, Džoni, Aleks Andros, Radijacija, Buržum i ostali pišu opako sa stilom koji su otpočetka izgradili.

Prof, Luks, Agi, Džoni, Aleks Andros, Radijacija, Buržum

Radijacija

• riffraff

Ја дозивам само моју љубав наташу ко и свуђе на сајту, занемарите мене.

• sedplas

hahaha radijacija.

jamajcanine, kakav je to nacin da prozivas radeta tako podmuklo?

• riffraff

Седплас је поставио НОВИ НАЧИН ДЕФИНИСАЊА СА ОНИМ КАД ЈЕ УБИО БРАТА. СЕДПЛАС У ЧИТАНКЕ

• Бохор

Jebač ribo krivo ti što tebe nije naveo.