Prijava

napravio sam nuncake i jedan par cu nositi gde god da idem

I tako ćeš samog sebe isprebijati pred tim likovima koji budu hteli da te biju. A dobro, možda se i sažale pa te ne isprebijaju još dodatno.

Ja ne opisujem wing chun kao "blok - udarac" veštinu, već je to samo ono što se često sreće kod te veštine(uzmi u obzir da nisam hteo to izjednačim sa karate tehnikama).

E ovo ces morati da mi detaljno objasnis na sta si mislio, ovde te nista ne razumem.

Niko neće stajati mirno da ga biješ, naročito ako udarci, kako si i sam rekao, nisu naročito jaki.

Kao prvo, ovde se vec ukljucuje u pricu i distanca i nozni udarci, a to nije bio povod za raspravu, pa ne bih da prosirujem pricu. Kao drugo, pogresno sam se izrazio: iako je tacno da su slabiji u odnosu na bokserske ili karate rucne tehnike, ving cun udarci itekako mogu da lome stvari. I koske. Pa jos zamisli niz njih. Udaraca mislim, ne koski ;).

Imam ja mnogo primera koji mogu da ti pokažu šta sam ja mislio, ali da ne smaram sad.

Voleo bih ako si za da prenesemo raspravu na PVT, da ne smaramo narod okolo, pa da mi tamo das te primere na koje si mislio :).

Sebe isprebijati? A neee!
Postoji http://www.nunchaku.org/ i ja sad lepo vezbam svaki dan po sat vremena i siguran sam da se mogu odbraniti od nekoliko napadaca... :)
Samo bi voleo da kupim prave nuncake, jer sam za ovo koliko vezbam zaista zavoleo oruzje. Ako neko zna gde bi mogao da nadjem neka kaze. :)
PS:ovo sto on radi je krajnje jednostavno... http://www.youtube.com/watch?v=xUlpce0Ro0g suck on that! xP

Shady, za svaki dan je nabolje napraviti kapo stap, nije zabranjeno nositi, potpuno neprimetno, a moze biti veoma zajebano.

@Kika Boy

Је l' si ti gledao IP Man?
Tu majstor Wing Chuna pobeđuje svetskog šampiona u boksu! Tako da je to rešeno!

Pavle, nadam se da si video moj odgovor na tvoj post, na prosloj je strani.

Pavle, ovde nije bilo reči o tome, već o ručnoj tehnici. Treba li da se ponavljam? Već sam rekao da smatram da ne postoji najbolja veština.

Нема најбоље борилачке вештине, јер да постоји, сви би је тренирали и опет би то био го курац. Свака има нешто што ваља и нешто што неваља. КУМЕ, ПОЗДРАВ!

Pozdrav i tebi, kume!

@Vule
Video sam, аli nisam tad imao vremena da ti odgovorim! Tj. nisam imao vremena da završim odgovor!

Predpostaviću da treniraš Ninjutsu, a ne samo Taijutsu!
Da vidimo šta kaže Vikipedija

Ninjutsu is the martial art, strategy, and tactics of unconventional warfare and guerrilla warfare as well as the art of espionage purportedly practiced by the shinobi

Dakle Šinobi ( Nindža ) trenira borilacku veštinu, veštinu gerila ratovanja i špijunaže!

Gerila ratovanje je, ako nisi upoznat, zasede, sabotaže, i te stvari, koje uglavnom sadrže element iznenadenja u sebi! (Kao što sam i rekao)

Konsultujmo se sa Vikipedijom ponovo, dakle 18 veština nindžucua su:

1.Seishinteki kyoyo (spiritual refinement)
2.Taijutsu (unarmed combat)
3.Kenjutsu (sword techniques)
4.Bojutsu (stick and staff techniques)
5.Sojutsu (spear techniques)
6.Naginatajutsu (naginata techniques)
7.Kusarigamajutsu (kusarigama techniques)
8.Shurikenjutsu (throwing weapons techniques)
9.Kayakujutsu (pyrotechnics)
10.Hensojutsu (disguise and impersonation)
11.Shinobi-iri (stealth and entering methods)
12.Bajutsu (horsemanship)
13.Sui-ren (water training)
14.Boryaku (tactics)
15.Choho (espionage)
16.Intonjutsu (escaping and concealment)
17.Tenmon (meteorology)
18.Chi-mon (geography)

Dakle pošto je u feudalnom Japanu obicnom narodu bilo zabranjeno posedovanje bilo kakvog oružja, a špijunima i ubicama je oružje potrebno, razvile su se veštine korišcenja manjih oružja koja su lako mogla da se sakriju.
Dakle noževi, šurikeni, itd. Od toga se samo veština baratanja nožem može smatrati korisnom danas, ali pošto se korišcenje noža u borbi smatra kao pokušaj ubistva, ni to nije baš korisno!
Poslednje 2 ne moram da objašnjavam koliko su neupotrebljive, kao ni 12., a ni 8., a ni 5., a ni 3., a ni 6. i 7.
Dakle odmah smo odbacili 1/2 ninjutsua kao neupotrebljivu!
Sumnjam da ceš se boriti u vodi, ili da ceš ikada imati potrebu da se kriješ u istoj, tako da odbacujemo i 13.
15. veštinu ne treniraju nu u Japanu više 100%, tako da i nju možemo odbaciti kao i 14.
Tako možemo redom odbaciti neupotrebljive veštine, dok ne ostanu samo one realno borbene veštine a to su Taijutsu i Bojutsu.

Predpostavljam da je Eskrima bolja od Bojutsua, jer je Eskrima zasebna veština, a Bojutsu samo deo veće veštine!
Nisam upoznat toliko u Taijutsu, ali ono što sam video nije me impresioniralo! Nešto što je samo 1/16 neke veštine, pa makar to bila i najbolja veština na svetu, ne može da bude nešto specijalno nikako!

Dakle Ninjutsu kao što sam i rekao, nije borilačka veština! Nindže nisu bili borci, već špijuni i ubice! Napadali su iz zasede, vrlo retko na otvorenom!

Је l' si ti gledao IP Man?
Tu majstor Wing Chuna pobeđuje svetskog šampiona u boksu! Tako da je to rešeno!

Hahahahaha, na ovo se samo nasmijati
Ne moze on u realnosti njega da pobjedi, jer vidio si u filmu Ip man je 3x manji od boksera on ga baca po ringu i ubija, ali glavni glumac je to pa ustane zada par sitnih udaraca i pobjedi. Svjetski sampion u boksu nikako ne bi izgubio onako, jer je on spreman da primi duplo vise udaraca
A sad boks protiv oruzja, e to je vec druga prica, boks je najjaci u parteru, a kad te neko napada oruzjem docekujes, koristis eskivaze, jer bokser skoro nikad ne napada prvi. Bar ja tako treniram i radimo tako na treninzima. Opet to sve zavisi od spremnosti, snage, brzine, vjestine.

Evo kako taekvondoista prži, ponižava, blamira, razbija od batina tajlandskog boksera. Tukli su se samo nogama, i dušu mu je izvadio!
po meni od sad najbolja borilačka veština za ulicu je Tae kwon do!!!

http://www.youtube.com/watch?v=VL5Cy33RWLo&feature=related

Hahahhaha, druze da ti nisi pomjesao tek van do i kik boks ovdje, jer kik bokser ubija "tekvandoistu",

tukli su se samo nogama

Kod mene drug iz klupe trenira tek van do i kaze da je to vjestina nogu i samo par udaraca rukom uce, a u parteru kik bokser ima svu prednost laktovima i rukama

U ovom videu definitivno je bolji kik bokser

мега1марко1 , партер је борба на поду ,земљи ....... греплинг ,рвање , џубо ...лежећи положај .........контам да је лапсус ,......

А мау таи борац је доминирао ..... чак се види да и није ишао пуном снагом ....

Ima još par klipova na tu foru: 'mai tai protiv nešto' i izgleda da je mai nepobediv u stendapu. Doduše, verovatno bi najeb'o u parteru k'o žuti.

lol!:D Poredis tekvondistu i muay thai boksera! :P to je kao mungos protiv nosoroga... tekvondista je laksi i ima drugaciji nacin borbe... PS:onaj tekvondista je ocajan!
Nije vestina nepobediva,vec borac! Ako uporedis vestine slicne filozofije videces da uglavnom vise ili manje lice bez obzira odakle poticu...

Hahahahaha, odlično! Ovaj tekvondista stvarno jebe kevu! Još kad sam prvi put video ovu borbu rekao sam da je ovaj tekvondista šampion... Hahahaha, kakav šupak... Pa, nijedan čist udarac nije zadao, samo baca čifte okolo. :))))))))) A da je tajlanđanin još koristio kolena... Tad bi me tekvondista još više oduševio.

Ne znam za vas,ali da su mene pitali Roy Jones JR bi popio diskvalifikaciju zbog nepostovanja protivnika.Ako si bolji nalupas ga i to je to...Nema podsmevanja i ruganja.+ razbijas koncentraciju protivniku(citaj:jadno i podlo). ulica je drugo...