Prijava

pricamo samo o studentima.ako neko sa strane treba,onda mu das.treba ti neki talentovani klinac koji ce biti dobar lekar npr.realno,taj ti treba.ne treba ti milion ekonomista i pravnika jer takvih imas i ovde koliko hoces.jebi ga ako biras izmedju ekonomiste odavde i negde sa strane.nekako mi je logicno da izaberes ovog odavde.kao primer.u principu,ti ne treba nijedan.

to se lako resava smanjivanjem buzeta fakultetima koji ti ne trebaju, ako kao drzava mislis da si toliko pametan pa znas sta ce ti trebati za 10 god. nema veze sa strancima, na pogresnu stranu gledas.

ja bi otiso i korak dalje, pa bi kao vecina ovde zemalja uveo da za studente ne samo crnogorski, nego ko god oce da studira u srbiji ima isti pristup svemu kao nasi studenti.
ako zafale pare, povecas ulaganja, pomoc brazovanju je bukvalno najpametnija stvar u koju mozes da ulazes drzavne pare.

neces znati ko ti treba,ali moras imati neki plan.kakav-takav.kao u fudbalu.uzmes talentovanog klinca i on se sjebe posle 2 godine,a ti ulagao u njega.niko ti ne garantuje da ce taj jedan student da uspe.mozda sjebe studije.navuce se na hors npr.jebi ga,uzmes ih vise.ne mora medjudrzavni transferi.ispasce da hejtujem nekog,a nije tako.medjumesni transferi.naces nekog iz drugog mesta ko ti treba,a ne jos njih koje imas i u svom mestu.to je neka moja logika i misljenje koje ne mora da bude tacno i mozda je skroz pogresno.

mislim da tipa ako 10% studenta nadje posao i ostane u srbiji da radi, da si isplatio to.
a cenim da ako neko dodje u srbiju da studira na srpskom vec, da dosta veci procenat ostaje.

gledano na duze, neko ko ti dodje odnekud, studira i onda ostane da radi ti je za to studiranje losija investicija od nekog ko dodje vec skolovan.
posto kod nas vec skolovani tesko da ce da dolaze, ovo je sasvim OK alternativa.

ma ako o tome pricamo, na prirodnim naukama bi uveo nastavu na engleskom i dao otvorena vrata svakome na svetu ko moze da polozi ispit. ne dobije automatski sve povlastice, to tek od 2. godine, ali ne mora da placa studiranje.

verovatno je vec tako, samo sto niko nece da dolazi, sto ovaj "problem" 5 crnogorca u beogradu cini nepostojecim.

okej je čvor, izvini ti što sam te vređao, ja kad sam nervozan niti gledam šta pišem niti išta, a navodno dodjem na vuku da se opustim...

sve ok brate.na nesto sam drugo ciljao,ali nisam u nekim trenucima najbolje izrazio.
to se valjda stice iskustvom.
u svakom slucaju, bolji ti je bg nego ns :p

ma skapirao bih te ja da nisam bio nervozan

a to mi svi na vukajliji kažu ali ja više volim ns nekako :D beograd prevelik za mene

dodji,ali se ovde neces nesto ovajditi.bez zezanja.bezobrazno su digli cene stanova.bas bas bezobrazno.za neko prkno od stana opusteno uzimaju 150 jevreja.da nadjes neku prosecnu sljaku,tesko prezivljavanje.jedino 2 plate,pa se nekako izgura.neka prednost je sto je u nekom odlasku do centra sve tu,pa ne moras da se jebavas kao u bg kada oces da promenis lokal.sat vremena do drugog.
i jos racuni koji deru.jos minimum 100 jevreja mesecno.nije fora.nemoj doci,nego kazem ti sta te ceka.

da, primetio sam cene skočile astronomski. planirao sam da završim ovde faks pa da dodjem da radim u ns ali da živim u okolini ns. imam rodbine gore dosta i svakog leta sam tu pa znam otprilike kako je

to ces videti kada dodjes.koja je lokacija,pa koliko ti se isplati da putujes do sljake svaki dan.ako potrosis 50 evra goriva npr. ili placas markicu za prevoz,a nasao si gajbu za 50 jevreja manje,onda ti isti kurac.vise ljudi i iznajmljivanje kuce u okolini ns je dobar posao.to je isplativo.

Bukvalno. Bolje ostani gde jesi, ili hodi k primorju, čini mi se da ti je bolja varijanta, smeštaj i bar 500 evra nego da plaćaš u NS najmanje 250 evra za bejzik troškove, gde je hrana, garderoba, vops i vutra. Jedino ako ti nije neko od đedovića neki direktor negde, a tetka hoće da te primi na stan i hranu. Pa ćeš k'o Boža, eto ga za par godina milioner, poveza' se sa građevinsku mafiju, ali za vas smrtnike ja sam spavao na kauču i vredno radio po 4 sata prekovremeno plus svaka subota do 1

Ja ako se budem vracao u Srbiju, nisam siguran da cu se vratiti u Bg, iako sam iz Bg-a i mnogo mi je drag na vise nivoa.

Cene stanova po onome sto cujem skacu u nebesa, a i generalno za ostale stvari je najskuplji grad, gradski prevoz je katastrofa, a autom da ides niko ti ne garantuje da te negde nece sacekati kilometarska guzva. Vesic i bagra svake godine razjebu po par prometnih ulica, gradi se nenormalno, a u pratecu infrastrukturu se ne ulaze proporcionalno tome jer, jebiga, to je trosak. Kao posledicu toga imamo da kad padne veca kisa bude poplava. Zagadjenje vazduha na istorijskom nivou. A na sve to postoji sansa da prosetas ispred Skupstine i vidis Boleta kako gladuje na stepenicama.

Mislim da je NS trenutno bolji izbor, kad se uzelis Beograda imas ga na sat vremena. Osim ako nemas 2k evra platu ili si neizivljeni student, onda vredi seliti se u Bg.

Ma rokaj samo, cepaj, truj, sipaj i dolivaj da ni jedne sekunde ne zafali. Apokalipsu Beograda preživeće samo najotpornije bubašvabe. A to i jeste njegova poenta. Belgrade Waterfront nadrealno izgleda, skroz futuristički. Kao da je iz neke daleke galaksije doleteo tu. A obzirom da nije ispraćen putnom infrastrukturom, leteći automobili će jednostavno postati must have za svakog rezidenta

sta se ovde izdesavalo pa hapse?

jedan poslanik promijenio stranu i pala je vlast u Budvi koju je držala opozicija. Gradonačelnik i ostali nisu željeli da prepuste prostorije novoizabranom rukovodstvu. Jesu li sve norme ispostovane ne znam muka mi da čitam.

e jebi ga.

primorje drzi vlast jel tako? znaju i oni da im je ovo zadja sansa pre leta i krize koja ce gadno da ih pogodi kad prodje ova sezona.