Prijava

Pre nekoliko dana na Vukajliji je došlo do značajne dopune važnih sajtovskih pravila, koja će se najviše odnositi na forum, pošto se uglavnom odnose na pitanja vezana za isti. U pitanju su pravilo stajanja na put izdrkavanju prema članovima sa fotošopovima ličnih fotografija, a sa kojima se oni ne bi slagali i genijalan predlog zabrane raspitivanja o banovima banovanih članova i sumnjanja u ispravnost odluke moderatora, kaizenovih poslanika na sajtu. U principu genijalnost ovog poteza je najviše u tome što se članovi mogu opustiti i prestati brinuti zašto je ovaj ili onaj banovan zbog manje ili veće gluposti, dakle ovo pravilo ozvaničava moderatorsku nepogrešivost i ispravnost koja se sada može smatrati apsolutnom. Opravdano. U mod timu nema naloženih i iskompleksiranih likova koji će banovati zbog sopstvene sujete i svetiti se ljudima sa kojima su imali nesuglasice ranije čim dobiju gram moći, to je bar ono što svi znamo.

E sad, svi takođe znamo kakve pičketine obitavaju na sajtu. Raširena je praksa da se za ban(koji je UVEK i nepogrešivo opravdan) žali masovno, raspituje zašto je onaj banovan zbog ovoga ili da li je moglo ovako ili onako i slične nelordske gluposti. Nasuprot tome, sećamo se svi kako je bilo nekad, istroluješ pola foruma, zajebavaš se, našikaš se pa praviš haos, ali se uvek na kraju ban muški izdrži. Nema dolaženja sa duplih, nema advokatisanja.

Zato ja predlažem da ovaj zakon bude uklesan u kamenu iznad spiska banovanih, ali uz jedan amandman kojim bi on bio izmenjen u dva sitna ali neophodna elementa.

1. Izmena naziva zakona i njegovo preimenovanje u Smaremetov zakon(u čast popularnih bardova ove discipline, kako stara vukajlijaška predanja svedoče)
2. Uvođenje eksplicitne odredbe o moderatorskoj nepogrešivosti i savršenosti, kako pučanstvo ne bi više dovodilo isto u pitanje

Stavljam ovaj predlog na glasanje.