Prijava

Ovo je nesto sto generalno nisam stigo da predlozim dok sam bio moderator, a primetio sam kao problem.
Problem je u prestrogoj kazni za hejt ili lajk. Ne pricam o banu nego o brisanju svih glasova i ukidanju bilo kakve mogucnosti da autor A kasnije ocenjuje autora B pa kako god. Moderatori olako primenjuju ovo, kazna nije primerena prekrsaju, pa se gresi, a cinjenica da u buduce ne mozes da ocenjujes ostaje trajno, i neko za 5 minusa ili plusa dobije trajnu zabranu. Moj je utisak da je u 80% slucaja prestrogo reagovano.

Zamolio bi da meni i prema meni ne skidate ni lajk ni hejt, a ovako hocu malo da otvorim raspravu da se nadje bolje, i manje trajno resenje.

Moj predlog je da kad se primeti lajk ili hejt, da moze moderator da selektuje te glasove u nizu i samo njih da ukine i banuje (obavezno obavesti nekako), ali da se to ne radi bez obavestenja autoru, jer nije fer.

i prema meni ne skidate ni lajk ni hejt

ODI DEDI!!!!

Ne prdi kelte časti ti, što nisi predlagao dok si se pitao nešta. Sad si ko onaj političar što završi u opoziciji pa krene da laje na vlast kojoj je do juče pripadao.
https://www.youtube.com/watch?v=HitPBX3nAAI

jedi govna dilane, me spemuj ozbiljnu temu, nego idi negde drugde pa smaraj

Ovo sa selektovanjem nije loš predlog svakako. Da selektuješ tačno glasove koji su hejt ili lajk i obrišeš ih. Banovanje i nije prestrogo, mada zavisi od moderatora, to znaš. Nema neko posebno pravilo vezano za to koliko se banuje u takvim slučajevima.

Za to što predlažeš da se ne ukine trajno mogućnost da neko ko je hejtovao ili lajkovao glasa ponovo za sadržaj tog autora, možda i nije loše, li to je opet do Kaizena.

ma ban je nebitan, ovo drugo je sranje, jer dodje neko nov na vukajliju, nadje omiljenog autora, naroka mu 10 plusa i jos 10 bez citanja, dobije lajk i ne moze vise da glasa za tog autora ni nakon 2 god, kad ukapira sta je lajk i hejt.

Što ja sad mlečnom autoputu ne kogu dati 7 minusa i 2 plusa?
Podržavam predlog!

Pa dobro, jeste malo ekstremno to da ne može više da se glasa. Slažem se.

Banujte celta za otvaranje glupe teme

Ne pricam o banu nego o brisanju svih glasova i ukidanju bilo kakve mogucnosti da autor A kasnije ocenjuje autora B pa kako god.

Dobro ti je poznato da je u 90% slučajeva, autor B dupli nalog autora A, pa ne vidim razlog da mu se ostavi mogućnost da sam sebe ocenjuje i kasnije nakon skidanja lajka, a ovaj drugi predlog da postoji mogućnost selektivnog brisanja hejterskih ili lajkerskih glasova je odličan.

e, u tome je fora. ako je dupli koji sluzi samo za lajk, trajni ban radi ovo sto ti kazes. ako ne sluzi samo za to, treba da postoji jedna opomena.

nisi bezgresna natnat, zajebes se i ti, a bespovratno ukidanje prava glasa donosi vecu stetu nego korist pa makar pravila redje greske nego ispravne odluke kod hejta i lajka, sto nije slucaj nego je vise 50-50%

Nisam za to da se trajno banuje dupli zato što je lajkovao svoj prvi nalog. Desi se, početnički entuzijazam, misli da niko neće provaliti, ponese ga mogućnost da odjednom sa 1856. skoči na 1800. poziciju na sajtu. Možda sa tog duplog kasnije napravi neki drugačiji fazon od originala. Zašto mu ukidati tu opciju?

EDIT

nisi bezgresna natnat, zajebes se i ti, a bespovratno ukidanje prava glasa donosi vecu stetu nego korist pa makar pravila redje greske nego ispravne odluke kod hejta i lajka, sto nije slucaj nego je vise 50-50%

Ne kapiram. Pa upravo sam ti gore rekla da je to odličan predlog.

Rešenje je lako. Ako skidam hejt/lajk, da mogu da čekiram od-do, skinem samo selektovane ocene, a sa strane da imam opciju "onemogući dalje ocenjivanje prema autoru", koju mogu da čekiram, ili ostavim odčekiranu. To? Da, kul bi bilo. Prelako je i napraviti, samo je potrebna volja.

da, bolja varijanta je ovo da moze da se ukine i vrati pravo glasa.
bilo bi dobro i da autor ima isto informaciju za koje autore ne moze da glasa na profilu, koju samo on vidi, eventualno koji ne mogu za njega, mada za ovo drugo nisam siguran.