Prijava

Jel još neko primjetio masovnu proliferaciju članaka na engleskom na Internetu, na bilo koju temu, za koje se kad krenete čitati, ispostavi da su napisani u Indiji?

Evo ja baš naletio na jedan takav članak (interesantan za pročitati btw)
https://theswaddle.com/how-some-people-pretend-to-be-unskilled-at-certain-tasks-to-avoid-doing-them/

Za razliku od Kine koja je dosta zatvorenija, i čiji je jezik u rangu hijeroglifa za nas sa Zapada (Bože šta sam to rekao? Mi na Zapadu?!), u Indiji, je engleski ne samo službeni, već i jedan od najvažnijih jezika međusobnog sporazumijevanja, i većina obrazovanih Indijaca zna engleski.

A pošto Indijaca ima, well, ko Indijaca (tačnije, uskoro će ih biti više no Kineza), logična poslijedica toga je da oni pišu tone i tone sadržaja na Engleskom.

I neka pišu, to mi je baš drago, ako ćete iskreno.

Iako kvalitet tih tekstova nije uvijek najbolji, a iz samih tekstova često provejavaju indijske vrijednosti i pogledi na svijet, i samim tim tekstovi nisu baš najrelevantniji za čitaoce u Evropi, meni je bez obzira na sve to, pravo osvježenje kad vidim da recimo u Google pretrazi Indijski tekstovi dobiju jednaku šansu, i da se našao neko ko može da ugrozi anglosaksonski praktični monopol na onlajn sadržaje.

Takođe osvježavajuće je kad vidimo kako ti tekstovi često nisu politički korektni ili prikazuju neku realnost koja je na Zapadu nezamisliva. Npr. baš u gorepomenutom tekstu stoji da svega 26% muškaraca u Indiji učestvuje u kućnim poslovima.
Sa racionalne tačke gledišta, naravno, smatram da je bolje da se ti poslovi ravnomjerno dijele među polovima itd. Ali jedan životinjski dio mene pomisli "Koji carevi Indijci... nisu još postali papučari"

I kažem, iako recimo podržavam to da se kućni poslovi dijele, isto tako osvježavajuće je susresti se postojanjem neke druge realnosti o kojoj oni mogu otvoreno da pišu, i pritom imaju globalni auditorijum, jer koriste globalni jezik - Engleski.

Suma sumarum, drago mi je to da globalni pogledi na svijet neće više biti oblikovani samo iz jedne kulture, već će više odražavati realnost cijelog svijeta.

A vi kako te? :D

Thank you come again :)

Indijci teska govna, sklanjaj se od njih

ja mislio tema od one somine.

Kakvim se ti stvarima baviš jbt ne znam šta da mislim o tebi ili si neki intelektualac ili debil, treće nema

Kad ono tema od klena

J ㅤㅤㅤJㅤㅤㅤJ
ㅤoㅤㅤoㅤㅤo
ㅤㅤVㅤVㅤV
ㅤㅤㅤooo
J o V o R o V o J
ㅤㅤㅤooo
ㅤㅤVㅤVㅤV
ㅤoㅤㅤoㅤㅤo
JㅤㅤㅤJㅤㅤㅤJ

ahahah, strata pizdi iz ofa i jebe sebi nešto što nije on otvorio temu i tako postao grandmaster trol ikada ever

Стратимир никад није био трол, само шизофреничар.

Један дан је нациста, други дан СНСовац, трећи дан опозиционар, четврти дан не зна ни сам, нико не улази у расправе с њим, прича сам са собом, отвори 18 нових тема и испише буквалних 100+ спам порука.

Али хеј, модератори су га сад бановали чак на два дана, то ће га сигурно научити памети, уопште неће доћи прексутра да опет пуши курац и затрпава форум говнима.

и трол је што се тиче неких ствари веруј ми!

Ne može da bude trol nikako, osnovni preduslov uspešnog trola je taj da oni na koje je usmereno to famozno 'trolovanje' imaju makar i promil zainteresovanosti za te baljezgarije koje 'trol' istovaruje na ovaj forum. Tu se malo zajebo i taj usrani stratimir i bilo ko drugi ko pokušava da 'troluje' na ovom raspalom lešu od sajta, svakome ovde apsolutno pišti jaje šta će da napiše neki uneređeni daunko stratimir ili bilo ko drugi, niko od nas nije dovoljno INVESTED, i niko od nas neće da zagrize mamac, uvek će da bude napušen žestoko taj neuspeli šizofreni pokušaj 'trola'. Problem je što se i tim napušavanjem hrani taj retardirani neuspeli abortus, kaže sebi 'aaaa vidiš on me napušuje znači naterao sam ga da se iznervira uhhhh kako sam ga samo istrolovao AAAA', dok je realnost sasvim suprotna.
Kvalitetan trol je umetnost, veština, ne može to da izvede jedan mentalno ograničeni imbecil kao što je stratimir.

модови некад буду више у офлајн моду него што стратимир или било ко други буде у бану.

ODBAN za stratoslava ahahah

Ne banuju ga na duže jer nema poentu, a ovo mu dođe kao svojevrsna terapija da malo oseti i rl.
Nije dobro da je na sajtu a nije ok ni da je previše u rl, u obe varijante neko mora da trpi. Sa ljudske strane je totalno ok da podelimo muku sa njegovim bližnjima.

нека трпе његова четири зида а не људи трује превише глупим линковима и небитним информацијама

Stratimir se javio od lekara, kaže, doći će čim terapija postigne neke konkretnije rezultate.

Stratimir je generalno kućevan tip.
Kada je na vukajliji onda je mahom kući.
Kada ga banuju onda je mahom kući.

Definicija kućevnog lika.

Oboreni svi rekordi vukajlije, najvise otvorenih tema i postova bez da se napise nesto smesno ili zanimljivo. Bednik.

Nznm poentu trola ako te svi al bukv svi smatraju retardom i smaračem teške kategorije, ignorišu u potpunosti sve što napišeš i ne ulaze na teme u kojima je poslednji post tvoj.
Jedino ako e konačna destrukcija sajta u pitanju, onda donekle i ima smisla.
Izdrži strato legendo

nije strata trol, ono sto strata radi zasluzuje poseban pojam, mozda bih mogao i da definisem