Prijava

zavrsice se na "nekome pomaze nekome ne"....sto se mene tice kad sam pripit nisam ni zanimljiviji ni pricljiviji, droge nisam probao ali vjerujem da su bar nekima pomogle da stvore to sto su stvorili...

Топер Хидон је избачен из Клеша јер се дрогирао, ето то је занимљиво, по његовом сећању, Страмеровом реченицом "Не могу да пишем против дрога док ти стојиш иза мене стондиран".
Пит Таунсенд је користио есид, па престао, али већ је био инспирисан дрогерашким искуствима, и из тога се изродила прва рок опера.

Еј, бре, па и Мерлин Менсон је избацивао људе из бенда због дрогирања. :)

"Nije poenta bila to, već da Mejdeni imaju najbolju muziku. :)"

- Ah, hm, ovaaaaj, pa sad... mišljenja je milion, a istina samo jedna.
Nikad je nećemo saznati. :)

Стварно? Не знам о њему скоро ништа, музика његова ми је некако далека, не пратим га.
Сетио сам се још нечега. Мислим да су Квин стварали без дрога, али приватно нису били гадљиви, бар Фреди. Ако се грдно не варам, на журкама које је Фреди организовао дрога је гостима служена на тањирима, и одатле оно чувено "Ови трубадури су сви дрогераши, код њих се дрога служи на тацни" :)))

Kad smo već kod droge i muzike, ova scena je jako interesantna. Carlos Santana na Woodstocku. Kol'ko sam upućen, bio je na LSD-ju, ali verovatno grešim. U suštini nije bitno, na nečemu je. Gledajte grimase, sve vreme je bio u tripu da u rukama drži električnu zmiju umesto vrata gitare koju mora da iskontroliše.
http://www.youtube.com/watch?v=yzw60tvoRIc

A ovde priznaje to sve (3:45) i drži predavanje kako ne treba uzimati droge, kako to loše utiče, blabla, mada sam ubeđen da je uzimao nešto i posle toga, bar nekoliko godina unapred.
http://www.youtube.com/watch?v=ojQMTkAYnqY&feature=related

Inače, najjači lik, obožavam ga. ♥

A što se kreativnosti tiče, i ja mislim da na nečemu sigurno možete imati veću moć kreacije iako se nikad nisam drogirao. :)
A za alkohol ne znam. Na primer ja, kada se napijem i uzmem da igram CS (Counter Strike) u kojem mi treba mirna ruka, prsti, oči, sve, igram ga lošije, jer mi prosto nije lako da se orijentišem. Iskreno ne verujem da bih mogao precizno da pogađam pragove pod dejstvom alkohola čak iako bih bio u mogućnosti da smislim nešto dobro.

Nisam čitala sve što ste ispisali, samo sam preletela pogledom i videh da ima zanimljivih i kvalitetnih mišljenja na ovu temu.
Iako se nikad nisam drogirala, ipak mislim da je daleko jače ono što napišeš i stvoriš pod dejstvom droga. Naravno, ukoliko je osoba izuzetno talentovana, kreativna itd. ona može naći inspiraciju potpuno zdravog mozga, ali opet imam utisak da tu izađe mnogo manje materijala, a da se ulaže mnogo više napora, čak i sa iznenadnom inspiracijom.
Muzika koju su stvorili narkosi je vrlo duboka, kompleksna i često teška za razumevanje i, što mene najviše fascinira, napisana polusvesno i spontano.
Stvaraju se nenormalne stvari i bistre glave, ali to ne može baš svako. :)
Što se alkohola tiče, nije mi baš uspevao dolazak inspiracije pod njegovim dejstvom (doduše, alkohol ionako nema veliki uticaj na mene) i imam osećaj da je možda jedina prednost pijanog stanja što možeš dosta da lupaš gluposti, pa ako si inteligentan, to može često da zvuči dobro.
Opet, ne deluje ni jedno ni drugo na sve ljude podjednako.
I tako se priča nastavlja...

http://www.youtube.com/watch?v=BUliMqPcrW8

Преслушао сам и остатак његовог соло опуса.Његова музика само потврђује какво дејство дрога има на инспирацију.Музика и текстови су,на први поглед,спонтани и без смисла,али на свако следеће слушање постају све занимљивији.
Све у свему,слушање његове музике у мраку дефинитивно изазива неке трипове(уосталом,као и рани радови Пинк Флојда),али је вреди преслушати.

Da, on ima jednu od najtužnijih priča... Danas sam baš bratu pokazivala ovaj klip. :)

http://www.youtube.com/watch?v=J10w3FuCwfQ

Nije toliko stvar u drogi, koliko o tom nekom "izmenjenom" stanju svesti.
Ja imam običaj da praktikujem drukčiji pristup. Narokam se kafe i guarane, ne spavam jako dugo i tako negde... oko 4, 5 kada me umor već popuno hvata, ali mi misli idalje lete 500 na sat... tad sam najkreativniji. Ovo-ono. :)

Oko nas su zidovi, iza njih svet nedokučiv, a naduvani nekako uspevamo da se uzdignemo i da taj ''svet iza ogledala'' vidimo, osetimo, oslušnemo... Naći mir i spokoj bez opijata nije baš zgodno, zato im i pribegavamo. Umetnici nam pomažu, ali ako sami ne znaju više od nas, njihov rad nas neće preterano imresionirati; a da bi znali više moraju nekako virnuti u taj ''paralelni'' svet. Uzimanjem narkotika u tome uspevaju, budu tamo neko vreme pa nam se vrate puni utisaka koje kasnije pretoče u muziku, priču, sliku. Mudriji medju njima znaju koliko vremena treba (i mogu) da provedu ''tamo'' i sasvim normalno funkcionišu, oni slabiji se opuste, prepuste tom čudnodivnoludom svetu i nihov organizam, stvaralačka energija, gube bitku, pa prave neke nebulozne priče razumljive samo njima, jer, stvarni svet se ne može tek tako napustiti...

Ja purnjam redovno, ali se ne bavim muzikom :)
Ne znam zasto sam bilo sta napisao, ali imao sam potrebu

hvala na razumevanju

Krone

Krone je baš šabanski.
Do jaja ti stoji :)

Аца Лукас људи па њега је дрога инспирисала !

Него 'ел има нека дрога?

u jeeeee
slusam ovo vec pola sata :)

droga + muzika = psychodelia (i njoj slicni muzicki pravci)