Prijava

nova nemoguca misija

Је л' гледао неко ово?

film sa mog avatara pod obaveyno

pa nije akcija nego teska drama

film sa mog avatara pod obaveyno

Samog Avatara sam gledao i nije nesto bas!

http://www.imdb.com/title/tt2096673/ Inside out, jos jedan vrhunski crtic od Pixara...Preporuka, pogotovo za gledanje sa klincima!

У последњих пар дана сам гледао:

Дефинитивно фантастичан СФ. Прави пример онога шта би СФ требало да представља. Добра прича. Гледао сам director's cut. И филм је и лак за праћење, истовремено интелигентан. Поставља нека одлична питања и све што је у филму и треба ту да буде. Иако постоје 3-4 СФ-а која више волим од овог, свакако иде у сам врх жанра и неодлучан сам да ли да му дам 9 или 10 од 10. Од филмова на које је утицао у великој мери, мислим да је најочигледнији пример Dark City. Свакако, фантастично остварење! Гледати обавезно.
Ипак 10/10

(Поново, пошто сам гледао као клинац са слабо формираним укусом)
Очекивао сам много од филма и то сам и добио. Фантастични Хенри Фонда. Огроман утицај на филм и фантастично одрађени ликови уз одличну причу и фантастичну глуму. Класик, и више него заслужено, када се све то узме у обзир.
10/10

(Поново)
Фантастично. Одлична глума, фантастичан сценарио. Савршен завршетак филма. Дефиниција квалитетног Film-Noir-а, и свакако један од најготивнијих филмова које сам гледао. Ко није гледао, нека се не зајебава и нека погледа. Неће се зајебати.
И један од најготивнијих момената у филму иначе:

Don't be so gloomy. After all it's not that awful. Like the fella says, in Italy for 30 years under the Borgias they had warfare, terror, murder, and bloodshed, but they produced Michelangelo, Leonardo da Vinci, and the Renaissance. In Switzerland they had brotherly love - they had 500 years of democracy and peace, and what did that produce? The cuckoo clock. So long Holly.

10/10

Језиво. Класични Линч. Симболика, страхови. Суреално, генијално и у сваком смислу зајебано. Сама атмосфера филма је да се најежиш. Радња је крајње неразвијена, и филм је по мом мишљењу више скуп одређених секвенци него нешто друго. Свака сцена и свака ствар је на свом месту са разлогом. Баш због тога је овај филм толико добар. На крају филмова оставља онај ШКК ефекат и тера те да размишљаш шта си ти то јеботе гледао и о чему се ту ради. И тако, онда почнеш да повезујеш симболе и налазиш симболику у много ствари, стекнеш неку слику. Одгледаш поново, овај пут више обраћаш пажњу на детаље и тако.
Свакако, Линча не вари свако и никако није филм за гледање у било ком тренутку. Ако га одгледате у погрешном тренутку, при слабој концентрацији верујем да може да делује као гомила срања. Већ при нешто бољој концентрацији скапирате колико је филм јебено добар.
10/10

(Поново, пошто сам гледао као клинац)
С обзиром на то да обожавам филмове браће Коен, решио сам да га одгледам поново. Можда сам очекивао превише, али овај филм ми је реално нека осмица. Што значи да је добар, јако добар, али искрено, браћа су знала и боље ствари да направе. Додуше, као и у сваком њиховом филму, наилазимо на фантастичне ликове, пре свега негативце, антихероје. Прелуду причу и још много тога. Али ипак, осећам да филму нешто фали. Некако, остао сам мало ван радње, нисам улетео у филм као на пример у No Country for Old Men, или Лебовског. Све у свему, вреди погледати, и погледаћу га сигурно још неки пут, ако ни због чега другог, онда због пар невероватних сцена. Можда ми се следећи пут и поправи утисак.
8/10

Хух, можда најизвиканији Бергманов филм. Филм јесте одличан, препун фантастичних мисли, добрих идеја и фантастичних питања. Иако има неке стварно фантастичне кадрове, некако сам стекао утисак да је слика ту више због тога што му је било глупо да сними монолог који траје сат и по. Некако, сама радња није конзистентна, и самим тим се квари утисак. Свакако, погледаћу филм још једном, јер код оваквих филмова заиста утисак може да варира од тренутка у ком се филм гледа. Не треба га пропустити свакако, али када сам га погледао, стекао сам онај утисак који је и сам Бергман имао о себи док је причао о Тарковском.
8/10

Јебени Буњел и Дали. Који лудаци. Мислим да је овај кратки филм вероватно један од најутицајнијих филмова свих времена, макар у домену суреалистичких остварења. И врло вероватно филм који је у великој мери утицао на Линча. То је и претерано очигледно код горе споменутог Eraserhead-а. Интересантан је за погледати, иако нисам претерано стручан са кратким филмовима.
8/10

Џим. Можда и један од његових најизвиканијих филмова, али је заиста добар за одгледати након целовечерњег филмског маратона. Одлична атмосфера, интересантне приче, иза сваког лика, стекао сам утисак да иза сваког таксисте у филму стоји нека тужна/трагична прича. Одлично уклопљени сатира и хумор. Опуштајући филм, који вреди погледати. Јако лепа камера и интересантни кадрови.
7.5/10

Можда и највеће разочарење са ове листе филмова које сам гледао у скорије време. Свакако то не значи да је филм срање, али је реално нека седмица. Јебига, морао сам да очекујем више од филма у ком је Богарт.
Оно, сценарио је ок, али није сјајан, ликови нису савршено разрађени и имам утисак да је уместо сценарија глумцима уваљена књига да је прочитају и онда им речено "е ово избацујемо, и ово и ово" и на неки начин, једноставно је погрешан избор делова који су избачени јер је то нужно довело до слабијег развитка ликова.
Опет, можда сам и стекао тај утисак јер сам књигу прочитао три дана пре него што сам погледао филм, али боже мој. Свакако није међу најбољим стварима које сам одгледао. Са друге стране, мислим да филм своју оцену дугује пре свега периоду у ком је настао јер га људи аутоматски посматрају као нешто што мора да буде добро. Мало разочарење. Није у врху Филм-ноира.
7/10

Добра глума, интересантна прича, осредњи сценарио, добар завршетак филма. Филм генерално није лош, али нешто му недостаје. Радња јесте спора, али с тим немам проблем (волим "споре" филмове), овде је можда проблем што се таквом радњом не долази до жељеног ефекта и не погађа суштину. Тачније, стиче се утисак да је радња спора само зато што режисер није желео да буде бржа. Иако то у овом случају не доводи ни до бољег пласирања идеја, ни до боље атмосфере. нити гледаоца чини анксиознијим него што би био у случају бржже радње. Једноставно, то је омашено. Глума је јако пристојна. Филм је све у свему солидан за погледати и није досадан. Као што рекох, мало филму недостаје тај моменат да личније погоди гледаоца, али јебига, да има то, врло вероватно би био савршен филм.
6.5/10

Невероватно је како ужасан ибор глумаца зна да усере начелно добру идеју и потенцијално интелигентну причу. Јебем му матер, како можеш да изабереш глумце који уместо да причају међусобно, причају са камером. Па Жигић и Лане Јовановић су природнији пред камером. Знам да ми је то цео филм ишло на курац, извештачено делује. Од свих изабраних глумаца, можда је само једна риба у најбољу руку пристојна са глумом.
Зашто сам рекао начелно добру идеју и потенцијално интелигентну причу?
Па тако, прича много губи на интензитету када се лоше прича. Врло вероватно би много боље деловала и прича и сам сценарио да ју је на платно пренео неко ко заправо зна да глуми.
4/10.

Bruce
Ah, klasični Linč, to se ne može gledati bez dve crte kokaina.

Панћера
bruse, svakim postom sve vise i vise podecas na klinku

Bruce
Brate Panćera, da ti znaš kakav sam bio danas posle četiri sata fotokopiranja papirčina za elektronsku evidenciju zaposlenih ne bi mi se čudio. Dobro te nisam napisao da volim Bibera ko sestru.

Извини што ово коментаришем Брусе, али не видим што се правдаш Панћери. Оно, имаш 20 година више од њега, и вероватно и много више одгледаних филмова иза себе, јебига, сваком лежи нешто друго у филму, и сваког нешто друго спичи. Колико видим, нигде ниси рекао да је Линч срање (а чак и да јеси, не видим проблем). Једино што Панћера упорно покушава да испадне паметан.

Јебига, његове "рецензије" се заснивају на типу људи који гледа филм, а не на филму у 90% случајева. Толико је добар имитатор, да успешно имитира и филмофила на овој теми.

Haah kakav degenko ovaj reme , zaglavljen u rupi s kvazi filozofskim idejana nasao da sere.
Ajde bezi, da li shvatas snisao recenice i ovo "bez dve crte kokaina" hahahaah kao da je koka svakodnevnica prejeftina hahaha a i njegovi filmovo definitivno nisu za kokain nego neki trip
. Bezi prefolirantu istripovani na "pametne filmove" nr znam.ko je utonuo u nehabizam odbrane intelektualizacija, pre bih rekao da si ti taj, samim.nabeđenim pametovanjem koje prepisujes meni

Navaljujes na to sto se on meni p.rsvda na osnovu godina koje nista ne znace, a onda, i ti sam.koji si mlađi od njega - nalazis za zdravo da ga savetujes hahah bednik dvostrukih standarda

Једино што Панћера упорно покушава да испадне паметан.

Баш вала. Што ме нервирају ти људи што увијек покушавају да испадну паметни и све морају да искоментаришу и дају своје стручно мишљење па макар и седам дана после. смарачи

Haahhaah jeaaaaa
Strucno misljenje, razmisljaj o onomr sto pised

Не, ја не дајем своје стручно мишљење. Само пљујем Панћеру.

nabeđenim pametovanjem koje prepisujes meni

Не преписујем ти набеђено паметовање, него имитирање свега и свачега, да би се допао одређеној категорији људи.

Navaljujes na to sto se on meni p.rsvda na osnovu godina koje nista ne znace, a onda, i ti sam.koji si mlađi od njega - nalazis za zdravo da ga savetujes hahah bednik dvostrukih standarda

Констатујем да је твоје мишљење апсолутно ирелевантно, када ти се коментари о филмовима своде на "за људе који гледају трансформесе", "психолошки филм", "за кул људе", за ове, за оне. Па лол, јеси икада дао своје мишљење о филму, а не мишљење других људи. Нубино.

хаха брате панћера ти си безнадежан случај. боље ти размисли о ономе што сам написао и коме је намијењено оно о коментарисању седам дана после

Видиш да није укапирао. Још није научио да имитира некога ко капира такве ствари.

Видиш о чему ти причам. Не дајем ја савете Брусу, само дискредитујем малог смарача. Јер је забавно.

ovo govno
dosta raje ovde bali na ovo, ja ih ne razumijem stvarno

http://www.imdb.com/title/tt0166924/

ti pre svega ne razumes linca.verovatno si pokusavao da racionalizujes taj film, trazio si neku logiku u snolikom kosmaru lincovog filma.tu je stvar dozivljaja a ne razumevanja.nemas pojma, nije film za tebe nadji drugu zanimaciju imas dosta ovih rijaliti emisija, predji na to