Prijava

чекај шта хоћеш да кажеш?
па написао сам да не знам то да урадим а не да ме мрзи да се помучим лол
манеле је урадио из зезања и снимао песме од по пар минута са дуплим џитрама, мене само занима таб мелодије од 20 секунди
ко да сам тражио да ми се напише семинарски или преведе 10 страна са руског

а то што си то рекао баш после мог поста је СРАМОТА!

LOL
Evo sad ću da pogledam, tabovi me smaraju opasno, pogotovu kad treba da ih pišem, a i kad su ovi srpskogrčki trileri u pitanju, ne možeš ih zapisati kako treba nikad

jel ti odgovara txt tab ili furaš strogo guitar pro?

хвала пуно брт! није фрка за вечерас, не смем да палим џитру у 4 лоло
ма не мора гитар про, снаћи ћу се за дужину нота, темпо и ефекте, то могу на слух

http://vocaroo.com/i/s1TB86uROgxH
evo prvo referenca, ovo zvezdicom ti je kad treba da slajduješ U BESKONAČNOST, vidi se sa klipa, to rade ovi grci sa buzukijima, stisneš žicu i povučeš brzo ka višim pragovima

mrzi me da pišem lepo ove hamere i pulofove jebiga, moraš simultano da slušaš klip i sviraš otpilike

Jebeno je ovo odsvirati kao u originalu, mora da se pazi na te minijaturne slajdove i grčke trilere, pogotovu ova linija pred kraj

edit: da, tab jebeni http://pastebin.com/raw.php?i=Zj8LG4Lr

malo sam negde zbrzao, kad ide brz triler, a kad odvojeno note, ali iscimaj se malo

inače, ovo tabovanje smara za medalju, sumnjam da ću ovo ikad raditi opet

radjarde zatrudni mi suprugu

ОВО ЈЕ ВРХУНСКИ, ПУНО САМ ЗАХВАЛАН!
колико су зајебани ови трилери и ХО/ПО, тек извалиш кад почнеш да увежбаваш мелодију

Milo mi je da ste obradovani

Ne, više vremena ćeš potrošiti na gađanje filinga i trilera nego na učenje nota

Па прво јесте најбоље научити позиције без ових трилера. Трилери ће сами "да дођу" после, а то је све више ствар осећаја него технике. Нико не мора да свира у оригиналу. Многи гитаристи претерују са тим трилерима јер они су само украс, а не носиоци мелодије.

Почео је да ми "прди" тон C на петом прагу треће жице, што ће рећи да се праг вероватно излизао. Имам ову гитару једно 3-4 године и није била ниједном на сервису, занима ме да ли неко зна колико кошта полирање прагова и да ли ће ми се поправити квалитет звука гитаре, пошто ускоро треба да почнем са свиркама па бих да ми инструмент буде тип-топ?

http://www.premierguitar.com/ext/resources/archives/44a83324-d9c7-4e0c-833f-5563a7d72dad.JPG
Ako ima ovakav usek, onda bi ti možda bilo najbolje samo jedan taj prag da promeniš negde u servisu. Otprilike, on se istrošio, pa ti žica kači za naredni prag. Poliranje i to konkretnije održavanje neka ti predloži neko stručniji, nisam se petljao sa time nikad.
Moja akustara već osam godina skoro svira s istim pragovima, na mnogo mesta imam takve rupe u njima, ali nema problema sa zvukom jer žice nisu baš blizu pragovima, pa ne kače.

Мићко, ја планирам да за неки дан носим (електричну) гитару да ми се промене сви прагови. 50 евра кошта. Боље да мењаш све прагове него да на свака 3-4 месеца мењаш праг по праг. Чак и да мењаш само један праг, то ће да те кошта 20 евра минимум јер морају да скидају жице, да се чупа праг, да се све опет ишмиргла, залепи. Полирање прагова кошта 10 евра, а може да помогне до неке мере, али то ти као кад полираш дискове кочница. Јесте јефтиније, али краће траје од нових. Кад ми је један човек сређивао гитару рекао ми је да ми је исполирао рпагове, али да ускоро гитара неће звучати добро јер прагови могу да се полирају само мало. После 5-6 месеци тон Е на трећој жици није више био чист, а онда је и на другим позиција почело исто да се дешава. Једино решење је замена свих прагова.

Код класичне су прагови одавно отишли, али та гитара није озвучена, добра је за друштво, тј. кућне и неке мање свирке, тако да није превише битно да л' су тонови чисти.

Samo pedeset evra za zamenu pragova?? Ja zadnji put kad sam gledao, pre pet godina dakle, bilo minimum sto evra.

Имам ову гитару једно 3-4 године и није била ниједном на сервису, занима ме да ли неко зна колико кошта полирање прагова

Brate, 3-4 godine i oćeš na poliranje pragova, 90% sam siguran da će setap i nove žice da ti reše problem. Ova moja gitara je svirala pet godina splavove, pet godina kod čoveka na gajbi, pa došla kod mene i onda sam ja guslao po njoj sedam godina muški. Prvih par pragova, peti, sedmi i dvanaesti su se ulubili na par mesta, ali daleko od toga da ne može da se setapuje i svira valjano.

Rađ anhele medeni ti bi umeo da sviraš i u kudelju i bio bi majstor. Za razliku od Čaveza npr, njegovu muziku sam omrzao nešto i ne želim da vas poredim.
Pozdrav i želim ti da još napreduješ.

Ма набуџио сам ја њој магнет и супер она звучи и озвучена и без озвуке, али ваљало би да је мало дотерам. Није толико драстично као на слици од кромпира, али чује се. Хвала, људи.

Mićko, ajd odsviraj Nić tu pa da sudimo jbg. Nemeže ovako brt

Ja ti kažem zbog ovoga:

Почео је да ми "прди" тон C на петом прагу треће жице, што ће рећи да се праг вероватно излизао.

Ako prdi, zamena praga treba da ti bude poslednja slamka spasa, prvo nove žice i setap, a i ne znam koliko je prdenje u pitanju i da li uopšte ima smisla rešavati ga se.

Kažem ja da odsvira.

Aj ozbiljno, daj jedan nić tu, moraćeš iz A da ga sviraš da bi stiskao taj peti prag, da vidimo jel kritično prdenje