Prijava
   

Furati

Pored svoje osnovne i, rekao bih, najčešće primene kao pojma “brzine” ( furati = brzo ići, pičiti, nagariti ) i “ljubavi” ( furati = izlaziti/zabavljati se/biti u vezi sa nekim ), glagol iz naslova se interpretira i kao jedna od onih nezaobilaznih stvari kada je stajling nasumičnog ljudskog bića u pitanju – nošenje određenog komada garderobe, obuće ili dodatka istoj - da ne kažem, “asesoara” i ispadnem gej.

I dok praktično svaki odevni predmet možete “obući” ( što i jeste neka glavna svrha istog; prim. prev.), ne baš svaki odevni predmet možete i “furati”. Za ovu potonju operaciju isti mora ispunjavati izvesne specifikacije koje se najbolje daju precizirati pojmom KULOĆE ili, barem, ličnom preferencijom pojedinca u bíti. Ja, na primer, obično OBLAČIM košulje i pulovere ( jer je jebeno hladno ovde gore i nema nekih naročitih izgleda da ću u skorije vreme videti Sunce ) a volim da FURAM jednu kožnu jaknu koju sam još davno dobio na poklon od bivše ribe. E sad, to što se smrzavam i što mi mi moja trenutna draga ( pozdrav ovom prilikom...ako čita ) stalno prikenjava u vezi iste nikako ne znači da je to što radim loša stvar. Jednostavno – ja furam s obema i aufiderzen. Viđamo se.

- Brate, mi daš da furam onu tvoju ljubičastu šulju sutra kod Dejane na žurci?
- Dam ti kurac, bre! Šta ja jebeno da obučem?!
- A daaaj, matori, ti ionako imaš ribu, meni će više koristiti nego tebi...
- Ako imam ribu ne znači da sam oženjen, majmune jedan. Mogu da ti dam onu crnu što sam furao razrednoj na sahrani...
- Duvaj ga, bre!

--------------------------------------------------------------------------------------------------

- Šomi, dokle ćeš da furaš tu protezu, keve ti?
- Pa, ono – rek’o mi doktor da treba najmanje šes’ meseci da je nosim da bi imala nekog efekta...Š’o pitaš?
- Ma, čisto da znamo momci i ja koliko dugo ne smemo da te vodimo u dgra...

Komentari

uzmeš tako pojam i definišeš i ne ostaviš više ni malo prostora za još neku definiciju... isušiš ga kao Marko drenovinu... +

Prof isušivač :)
+

Pozdrav, cenjeni autori:)