Prijava
   

Gibson Les Paul

Parce drveta sa 6 zica (5 ako je solirant pretjerano divljao) i sacicom elektronike (i jos par stvarcica, al aj sad da ne detaljisem).
Elem u konstrukciji datog, najcesce se koristi koktel mahagonije i javora, ponekad ebanovine i javora (model custom) ili sta god ti guzici padne na pamet, a ima se paaara, custom shop opcije. Svojom tezinom krivi kicmu i stvara modrice po kukovima, desnom ako si desnjak, a lijevom ako, jel, nisi. Istu sudbinu iscekuju i bar 3-4 rebra ako si se, da prostis, zabacio na kakvo udobno parce koze. Dalje. Pri nalivima numere solo, pristup visim pragovima je jednostavan koliko i proces ulaska u Engleski SAS. Ako hoces pristup, pristupi si PRS-a (a sto da ne, i tata bi sine). 
Ali mane nisu bitne kad ima toplinu kao majcin zagrljaj, sustejn kao rika lava u Velikom kanjonu (da se igrom slucaja takva maca nadje u istom) i momentalan "vidi se da je lik profesionalac, sto posto reze, ima Les Paul-a" kredibilitet. I ono najvaznije - ima moju dusu od onog dana kada sam, slinav i umazan dzemom i to vocnim, prvi put cuo Still got the blues.

I od tog dana zavoljeh parce drveta.

Komentari

Interesantno napisano, od mene plus. Mada mi se defka nešto i ne sviđa.

E specijalac, nisi ti ovde baš shvaćen najbolje.

'Si imao ti nekad 16 godina i odrastao u Srbiji, a predsednik zemlje ti bio Toma Nikolić? Razumeš li ti mene, a? :-)

Čisi Dupli Dedžgo?

Vidi se da je emocija ovde radila... Počni pod hitno da pišeš kako treba, tj. mani se "ošišane" latinice.

Vidi se da je emocija ovde radila...

pa da :)