Prijava
   

Gitara - talas

Novi talas klinaca koji ne znaju šta će sa parama, pa kupuju ono što im trenutno deluje jako kul.
Kupovanje gitara ide poput uragana, prvo kupi jedan klinac, neke devojčice se nalože na njega, vidi drugi, pa kupi i on, i na kraju je cela ulica zatrpana gitarama.
Razlog zašto ti klinci treba da se okrenu sportu ili prosto ispijanju piva je taj što muzički instrument nije za svakoga, rodiš se sa tim ili ne.
Oni koji imaju talenat dohvate instrument mnogo pre nego što uopšte čuju da je gitara kul, imaju tu potrebu da drže instrument.
Forsiranje nečega, posebno umetnosti, zarad popularnosti jeste čisto proseravanje.

Komentari

U pravu si... Mada, nema toga više baš puno... Danas svi kreću na tenis da bi se ribe ložile na njih, ko jebe muziku. Fakin fegeti.

Сложио бих се иако сам скоро купио гитару иако немам појма да је свирам!
+

Е, па, ја сам месецима штедео паре за ту прву гитару јер ми је био сан да научим да свирам, па сам постао тај први који је купио, а за мном и сви остали. :)

+, мада се слажем с Гамбијем. Нема тога много данас.

Inspiisala me je tvoja definicija gamby, ali ovo je sa moje tačke gledišta. Sasvim slučajno sam okružena muzičarima (ni kriva ni dužna :), i mislim da se mnogi baš proseravaju kad je muzika u pitanju...
da se zna, dala sam ti plus! :D

Oni kojima je suđeno zaista, stvoriće gitaru sebi u rukama... ostalo je peškirsko proseravanje, skroz si u pravu. Većinom takvi ne nauče ni pošteno da naštimuju gitaru...
+

Pašto pišeš da se radi o umetnosti, u pitanju je zabava, malo skuplja ali jeftinija generalno i od piva i droge. "proseravanja" ima svuda-znači nije problem u gitari nego u izboru tih osoba koje bi da budu nešto posebno a njihovi mali kompleksi i frustracije ih drže blizu startne pozicije-minus

meni roditelji nisu ni 'teli da kupe gitaru,a volim metal i rok vise od zivota...a sad moram da znam da sviram zbog muzickog,inace nema ocene...a to sto rece ophidia,nije sve u talentu,vezbom se sve postize...

Hehe totalno istinita definicija.Kad sam ja počeo da sviram djitru, odma su 3 ortaka poletela da je kupe...Svi su oni do skoro slušali nigerski rep i uvek su se mrštili mom izboru muzike,a sada slušaju bijelo dugme,plavi orkestar,parni valjak... inače dobio si + :)

a to sto rece ophidia,nije sve u talentu,vezbom se sve postize...

Neee, nisam ovo rekla!:)
Talenat je sve, vežba dolazi sama od sebe.
Istinit primer: moj drug se dve godine zajebavao sa gitarom i ništa značajno nije postigao, a moj brat je bez veze uhvatio tatinu gitaru i bolje je odsvirao od druga. Sad je kupio gitaru (zato što je shvatio da ima talenat) i sve bolje svira.

"Talenat je sve, vežba dolazi sama od sebe."

Netačno. Poznajem lika koji veze nema sa muzikom i apsolutni je antisluhista, ali je par godina spavao uz metronom i svirao skale 8-10 sati dnevno - pa sad svira bez problema Bumbarov let.

Talenat jeste mnogo bitan, ali bitnija je vežba, bar što se tiče tehnike sviranja.

Вежба је све. Типичан пример су ти гитаристи домаћег бенда Атлантида. Тежак антиталенат, али се зато вежбало. Резултат: умеју да шредују, а не знају да разложе А мол акорд без запињања. :)

А опет,има оних који тврде да је таленат 60 посто, осталих 40 је вежба.Мада,и то зависи од особе до особе.
А што се саме дефке тиче,може се рећи да је истинита-чим се један докаже,други га аутоматски опонашају,а деси се(али веома ретко) да ,,имитатор'' надмаши оног ко је први купио џитру.

Često vodim raspravu sa tatom, pošto sam nameravala da kupim bubnjeve.
Sa talentom sve dolazi samo od sebe, a vežba je mukotrpna.

Mogu najbolje da objasnim kad je crtanje u pitanju. Dok sam išla u atelje, gledala sam ženu koja je savršeno savlada tehniku ulja, ali crta kao pikaso.
Zato što ona ne zna da crta, a savladati tehniku je relativno lako.
Tj. možeš da savladaš tehniku, ali neke stvari ti nikad neće ići od ruke, zato što nemaš sluha za to.

Ako neko može da me demantuje, neka to uradi, pošto bi bilo divno da pare koje sam dobila potrošim na buubnjeeeeve...

"Sa talentom sve dolazi samo od sebe"

Greška. Nikada Zidan(ili bilo koji drugi fudbalski genije) ne bi postao veliki igrač da je pio pivo ispred zadruge umesto što je trenirao godinama. Može on biti talentovan koliko hoćeš, ali mora da se trenira i dooooooobro oznoji da bi se postigli neki rezultati. Jeste da ovo nema nikakve veze sa muzikom, ali to je otprilike poenta. Inače definicija je odlična. :) +

И Горан Бреговић је избачен из музичке школе због недостатка талента. :)

Kod mojih definicija komentari obično skrenu na neku drugu temu, činjenica :)

A Džimi nije došao na izložbu. :)

Џими је појео говно. :)

"Kupovanje gitara ide poput uragana, prvo kupi jedan klinac, neke devojčice se nalože na njega..." Pojavljivanje sa akustarom + recenica: Ja i'am bend = svrs svrs medju klinkama. Nije jos savladao crnog leptira, ali nema veze. Posle 2-3 meseca ribe skapiraju da je jebeni pozer kome tata radi u EPS-u, gitara zavrsi u cosku, a nesudjeni Malmsteen se vrati gledanju midzeta na Trevl end livingu.

Bilo nekad, ima toga sad, bice ubuduce.

Што се дискусије тиче, вежба ја јако важна а таленат или неки сурогат талента су ту да украсе увежбано, "шлаг на торти". Дефка +

Што се дискусије тиче, вежба ја јако важна а таленат или неки сурогат талента су ту да украсе увежбано, "шлаг на торти".-BRAVO!
Nema 'leba bez motike,koliko god ti bio talentovan.
+ za definiciju