Prijava
   

Gitarski monitor

Uredjaj koji gitaristima i bas gitaristima prvenstveno sluzi kao postolje za nogu tokom sviranja ritma i soliranja, a zatim kao zvucnik na kome se cuje sta ostatak benda svira.

Videti sliku

Komentari

Стева Србин! +

Па, него? :)

+

sto kaze Rambo "a sad samo pjevac i dvije noge na monitoru" +

Sunce im nedokazano, kukaju kad nemaju monitore, kad im daš monitor oni ga nagaze, jeftinije je da im se izdeli po gajba piva pa nek se naslanjaju :)

+

Мајке ми, има људи који одбијају да свирају кад немају монитор на бини. А иначе је непостојање монитора прво оправдање за лошу свирку. Кад исфалширају нешто или испадну из ритма, крив им је други што им није ставио монитор.

Позери...

Бетовен је глув компоновао.
А њима треба монитор.

Iskreno, mnogo je zajebano sviranje bez monitora jer stvarno bez njih dok sviras na bini nista ne cujes. Jedino raspoznavanje delova pesama je vizuelno i na pamet.

Namerno sam postavio ovu definiciju jer tako bitna stvar nekima stvarno sluzi za poziranje vise nego da cuju nesto.

Па сад... Ако је бенд усвиран, довољно је да чујеш бубњара како цепа иза, и нећеш никад да испаднеш. Реално, монитори су неопходни једино у ситуацијама кад си на огромној бини и бубњар је на више од 7-8 метара од других. Мени је смешно кад видим да стављају на бине по клубовима које су 3x3 метра, а после се музичари жале како нису чули једни друге. То је тешко прокењавање.