Prijava
   

Godisnji odmor porodice Turaka, nemackih gastarbajtera

Jedan Mercedes ili BMW sa cetvoro vrata(ne sme da bude kabriolet jer onda nije fora) u kome se voze (posto ne znam turska imena improvizovacu) tata Turcin, mama Turcin, stariji sin Turcin, starija kcerka Turcinka, beba Turcin i baba Turcinka. Naravno, nije turski Mercedes/BMW ako ne pun. Pored putnika, svaki od njih je dobio po rucni frizider pun povrca, ribe, piletine i slicnih stvari, dok u gepeku obavezno mora da se nadje daska za peglanje ili zica za susenje vesa, pored standardnih 5 svercerskih torbi(one sarene zapremine 300 litara). Ali ubedljivo je najbolji njihov nacin voznje: 3000 kilometara predju za dan i po, dva, bez spavanja i promene vozaca(promena vozaca je i nemoguca zbog prepunjenosti automobila), cime se izazivaju saobracajne nesrece od Nemacke do Turske. I tako po nekoliko stotina kola u koloni. Naravno znaju samo Turski(jer se samo to i prica u Nemackoj).

Komentari

Bilo nekad.Sad je drugacije.Sad su i oni kulturniji od nas.

Da, sad voze karavane, pa ima malo više mesta.

Jesu kurac, pre dva dana izbegao pranje ruku kod Aleksinca jer su oni prali noge u lavabou

Oni jesu kulturniji, ali nemaju uslova da to pokažu u našim motelima/restoranima/toaletima jer mi :

-nemamo kulturu da ih redovno održavamo(baba sere su u manjku); osim ako se ne radi u velikim b. pumpama (ali to nije "naše")

-nemamo svi naviku da toalet koristimo na higijenski način (beše jedno 1200 definica na tu temu).

Da postoji tuš kabina (a to ima u okolnim i veđenijim državama) na većim b. pumpama-ne bi prali noge u lavabou. Ovako, kako da se čovek osveži nakon par hiljada km?!

Zanimljivo bi bilo naći Nemačkog/Turskog "Vukajliju" koji ima defku na račun našeg "autoputa" i "higijene".

Čovek se nakon par hiljada kilometara osveži u motelu ali pošto je Halid Šabanoglu rešio da iz Dortmunda do Ankare stigne za 24 sata sa svoje osmoro dece,za ful osveženje mu mora poslužiti pumpa.

Usput negde kod Vladičininog Hana zaspi jer vozi sam već dan i po a islam mu zabranjuje red bul,ubije sebe,treću ženu i bračni par iz Leskovca.

Zanimljivo, kako bi se prosečan Srbin, takođe gastos, ponašao na njegovom mestu i da je pri tome od "Leskovac do Dortmind" jednaka, hipotetički jednaka, kilometraža kao Dortmund i neki "turski Leskovac"?

Isto. Ako mene pitaš.

Ne zaboravi da su prošlo leto, inače gostoprimljivi, drumski razbojnici (naši, Srbi) oteli auto i malo dete u njemu. Koja budala će da se baškari dalje od 3m od svog auta (tranzitni putnik mučenik) u sred Srbije?

A to što se gine, pa to je i zbog naših proevropskih puteva sa sve kršinama i zaprežnim neosvetljenim vozilima i pride polupijanim lokalcima na bajsevima (ne voze dok piju).

I zbog njihivog premora, razume se.

Pre petnaestak dana sam vozila auto po Turskoj-milina (naravno putevi nisu za poređenje sa našjim kozjim stazicama u vidu džombastog autoputa).
Da li si i ti imao takvo iskustvo?

Imao sam nesto slicno.. naime, u Julu kad sam se vracao kolima iz Bugarske, Turski mercedes(prepun ljudi i ko zna cega) koji je jurio do Ankare, je ubio doktora koji je isao u posetu pacijentkinji koja je zivela kod Dimitrovgrada. I sad zna se procedura, obustavi se saobracaj i cekaj. Ali ne, Turci bas moraju da dodju do Ankare u njihovoj kvoti, pa krecu da voze i suprotnom trakom, blokirajuci ceo saobracaj do Dimitrovgrada do Pirota i jos su bili ljuti(!) sto ne moze da se ide tom trakom. A da ne pricamo o kamiondzijama

Naši putevi su korektni.Zaista nisu kozje stazice,ako će neko da pogine zbog kolotraga u srednjoj traci autoputa,jebiga,zovi auto školu,traži pare nazad.

Nema puno kršina a uostalom kršine i nisu toliko problematične što se tiče bezbednosti saobraćaja,samo loše vuku.Nije baš da po putevima otpadaju točkovi sa Jugića i ubijaju nejač.

Za nesreće koje im se dešavaju na našim putevima u 99 posto slučajeva su krivi sami Turci zbog svog besmislenog,stepsko mongolskog ponašanja.Svake godine povuku i još nekog sa sobom.

Verujem da su u Turskoj bolji putevi.Turska ima 70-80 miliona ljudi,članica je Natoa.Od Srbije je moćnija nekih 43 puta.
Nisam vozio po turskim putevima ali kakve to veze ima sa turskim gastajbarterima koji se u Tursku vraćaju iz Nemačke preko Srbije?

Naši putevi nisu korektni, tako ja mislim.

Ima kršina, kad god kočim (iznenada) gledam u retrovizor i sledim se kad vidim jugića ili džipčinu (neku staru gde napucani i ponosni vlasnik nema ni za ulje jer sve daje na benzin-to ne staje) ili kršinu u liku i delu (gof1, opelčina koja se proizvodila sedamdesetih godina prošlog veka) i sl.

Naravno da povuku "još nekog", porodično su jako vezani i to je deo njihove tradicije. Šteta što i mi nemamo takve familijarne veze (ili imamo, kakao ko).

U Nemačkoj je godišnji odmor najverovatnije od 46-72 dana godišnje pa oni mogu da iskoriste da putuju oko 6 dana ukupno?!? Naravno, ovaj deo ne opravdavam, ali mi je razumljiv.

Turski putevi nemaju veze sa našim, ali-zamisli kako je njima smešna&mizerno prolaženje kroz Srbiju (kad znaju da razlikuju put od kozje staze), zapravo, vožnja našim e l i t n i m autoputem.

Zašto se slediš kada vidiš Juga ili kockicu u retrovizoru? Ne kapiram.

Bljuju vatru? Ako je spor, imaš levu traku na autoputu ili ga pretekneš.

Šteta što nemamo familijarne veze kao Turci?
Da imamo familijarne veze kao Turci ne bi ti pisala po Vukajliji,spremala bi ručak da Ekrem ima kad dodje sa arbajta,proverila gde ti je osmo dete Hafiz što je izašao da se igra pre 4 sata napolje,zvala bi najstarijeg sina da ti čita titlove neke serije pa u krevet.

Kako ne kapiraš. Ako ja moram da ukočim (gradska vožnja), on to ne stigne jer mu je auto krš, nemam gde da se sklonim, zviznuće me otpozadi.

To mi se i desilo : kreten iza mene nije zakočio na vreme (semafor, kolona se rastegla po Brankovom mostu) i on stane tako što lupi u moj auto. Ta zajebancija bi koštala 500e (da nije bilo mog kasko osiguranja). A da je bilo iole pristojnog tehničkog pregleda koji sa neispravnim kočnicama ne bi mogao da prođe...e...naravski, to je bio auto koji je od mog stariji jedno 25-32 godine.

Izvini, meni se više ne priča o Turcima. Mi smo na dva koloseka. Paralelna.

Aha,to je primer iz gradske vožnje i sa Turcima na putevima Srbije oko kojih je potekla rasprava nema baš nikakve veze.

Uostalom ako je taj kreten kako kažeš kasno kočio onda je mogao da ima i ispravne kočnice.
Verujem da i ti u svojim kolima koja su novija nisi imuna na lošu vožnju.
Uostalom imala si osiguranje kao normalna osoba.

I sve to sa predmetom rasprave nidje veze.

Ok,nećemo više pričati o Turcima.

Ima, ne umem da citiram>
Zašto se slediš kada vidiš Juga ili kockicu u retrovizoru? Ne kapiram.