Prijava
   

Gosti

Nezaobilazni povod za drastične turbulencije u stanu, kući, domaćinstvu uopšte. Iako iste izazivaju određene materijalne troškove i u početku su praćene dozom nervoze, uglavnom imaju pozitivne posledice po ukućane.

Nabavljaju se novi delovi kućnog inventara: stolovi, stolice, escajg, zavese, posteljina... Takođe, domaćini ne smeju biti odrpani, tako da se u najmanju ruku krpi stara odeća.
Hrana i piće su posebna priča. Kupuju se u enormnim količinama, najkvalitetnija ili barem - najskuplja dostupna, sve i po cenu da se gostima ne svide ili ni ne stignu da probaju sva 3 predjela, 2 glavna jela i 3 dezerta.

Najviše beneficija imaju deca u porodici. Na raspolaganju su im slatkiši i đakonije koje dele sa gostujućim "batama i sekama", smeju da piju gazirano, igraju se u pesku, maze komšijine pse i mačke. Pod uslovom naravno da to predstave kao želje gostujuće dece. Mnogi od nas, priznaćete, pamte dane ovakvih poseta gostiju kao najdraže uspomene iz detinjstva.

Naravno, jačina i naknadno trajanje promena zavise od samog trajanja posete i stepena važnosti cenjenog nam gosta. Posle nekih gostiju već nakon dan-dva nema tragova posete, a posle drugih, bogami, ostaje materijala i za naredne...