Prijava
   

Gradjevina fešn kolekšn

Gradjevinci imaju poseban način oblačenja, to jest svako ima svoj stil, pod uslovom da im gazda nije nabavio firmino odelo. Postoje mnogi modni detalji koji su bili i ostali gradjevinski mast hev širom Srbije. Evo nekoliko primera kako se gradjevinci oblače i kakav je način oblačenja najčešće zastupljen.

1. Armi luk - Nenadjebivi modni izgled, ali polako izlazi iz mode, nema novih naraštaja. Nosili su ga razni pripadnici vojnih i paravojnih formacija koji su na kraju završili na gradjevini. Tako možete naići na bivšeg pripadnika vukova sa Manjače, Mauzerovih pantera ili Arkanovih tigrova. Grbovi na odelu su uvek dobri starteri razgovora. Uz ovo odelo često idu i JNA čizme.

2.AusDojčlandgekomen luk - Veoma česta pojava na gradjevini, jednodelno odelo sa veoma dugačkim natpisom preko ledja. Kupuje se u 2nd hand šopu, i vrlo je kvalitetno i dugotrajno, osim ako vlasnik odela nije varioc, pa ga spali posle jedne radne sezone. Uz ovaj luk često idu i airmax patike, ali original, jer su takodje kupljene u 2nd hand šopu.

3. Kežual luk - Buvlja pijaca mama. Trenerka eurosport, potkošulja i jakna koja je najčešće od bivše firme. Taj luk furaju ladovina tipovi, koji gradjevinu vide kao priliku da dobiju boju na toplom julskom na danu. Uz ovaj luk idu i patike starke ili univerzalke, ili cipele koje je nosio na svojoj svadbi.

4. Ruki luk - Novajlija na gradjevini. Dolazi u farmerkama, malo starija majca, i obavezan detalj su nove narandžaste rukavice. Po njima se prepoznaju. Njihove ruke su još mekane kao bebin guz, pa ne mogu da rade bez rukavica, te ih ostali radnici izvrgavaju ruglu. Čest detalj su i šeširi i kačketi, u retkim slučajevima dolaze i sa kacigom što ih u startu stavlja u poziciju osobe sa kojom svi teraju šprdnju. Najčešće dolaze u patikama za fudbal, npr diadora, najk, adidas ili u cipelicama sa mature, što ih opet čini komičnim u odnosu na ostale radnike.

Komentari

а ово цажуал?

имаш гомилу неправилности. или пиши како се пише на енглеском или како се изговара на српском. све си помешао:)

Korleone trudim se, znam da ne treba da pisem duge definicije :D. Seljak, sta ces.

Kežual prejak, svaka čast +