Prijava
   

Gunter von Hagen

apsolutno jedinstvena i originalna pojava na evropskoj i svetskoj umetnickoj sceni.Nemac,doktor,anatom,plastinator,covek koji od ljudskih i zivotinjskih leseva pravi neverovatno groteksna umetnicka dela,proglasen genijem,proglasen bolesnikom,covek cija dela nikog ne ostavljaju ravnodusnim.Oblik umetnosti koji je vise nego skandalozan,razgolicen do bola.Njegove kreacije se prodaju za basnoslovnu sumu novca,njegove kreacije se ne stvaraju u ateljeima nego u laboratorijama i mrtvacnicama i sa preko 20000 egzemplara moze se reci da je vise nego produktivan.Ne zelim da dajem sud o njemu,pogledajte slike i procenite sami...

Komentari

u jebote, sta je ovo, prepadoh se. plus za def, minus za za ovog lika

+ za definiciju, a za ovog lika..........bolesno

Ne zna puno ljudi, ali medicinski fakultet u Kragujevcu ima jedno njegovo delo. Videla sam ga uživo, i mogu reći da definitivno ne ostavlja nikoga ravnodušnim, a tek što je dobar za anatomiju. Dobiješ i organe uijene u neku specijalnu foliju uz telo, da i oni mogu da se razgledaju.

Gledala sam njegova dela na internetu, od jedne slike mi se prevrnulo u stomaku, nisam htela da je kačim zato što nemam želju da tu sliku ikada ponovo vidim.
U svakom slučaju, lice čoveka je bilo naglavačke i skroz izbliza, preko celog ekrana je bilo njegovo lice koje bulji u mene i nekako izgleda bizarno veselo i vedro.
Na neki način su njegova dela genijalna, uspeo je da "oživi" nešto mrtvo, ta tela stvarno deluju kao da su živa i usresređena na ono što rade. U svakom slučaju, sve u vezi toga je bizarno...