Prijava
   

H1N1

To je naziv virusa svinjske gripe, nove vrste - koktela svinjskog,ljudskog i ptičijeg virusa, koji je počeo da hara u Meksiku odnoseći sve više ljudskih života. Svinjska gripa pojavila se do sada u SAD i Kanadi, a Svjetska zdravstvena organizacija upozorava da je to jedna vrsta svinjske kuge slična onoj koja je pandemijski 1928 godine harala svetom. ZA SADA NEMA CEPIVA PROTIV OVE GRIPE, saopštava Svetska zdravstvena organizacija. Gripa još uvek ima lokalni karakter u zemljama u kojima se pojavula, ali se ne može i ne smije zanemariti mogučnost pandemije i to na duži period.

ZA SADA NEMA CEPIVA PROTIV OVE GRIPE - namerno sam napisao velikim slovima, ne da širim paniku, već zbog toga da skrenem pažnju na TEŠKU IRONIJU svojstvenu samo onima koji su doneli i objavili svoju odluku:

Hrvatsko Ministarstvo zdravlja, rekao je ministar Drago Milinović, osiguralo je 40 miliona kuna ( oko 5,5 miliona Evra) za NABAVU CJEPIVA.

Ovu informaciju HRT već dva dana vrti na svojim informativnim emisijama, a može se pročitati i na TTXT njihovog prvog i drugog programa.

Komentari

Džabe mu pišeš ime, kad će da mutira dok obiđe svet i svrati da nas pita za junačko zdravlje, mož'da se cepimo do prekosutra...

ajd" budimo optimisti, možda neće grom u koprive, a možda i smisle način obrane i zaustavljanja širenja

E, da je ova država onakva kao nekada, kada je Variola Vera harala, ja se ne bih brinuo. A ovako...