Prijava
   

Ibarska magistrala

straight way to heaven za sve kamiondžije... Najveći broj prsića i jagnjića koji se okreću oko svoje ose upravo je u kafanama pored Ibarske magistrale. Inače to je najveća ulica u Srbiji, službeno ime joj je M21 a jednim delom prati reku Ibar po kojoj je i dobila ime! Poznata je po enormnom broju kamiona i nesreća koje se događaju što zbog neprilagođene brzine, što zbog vožnje u alkoholisanom stanju. Možda su za ovo drugo zaslužne i kafane, koja svaka na svoj način privlači mušterije. Jedne služe dobru jagnjetinu, druge prasetinu, treće opet lepinje sa pretopom, a neke uz kafu daju ratluk i kiselu vodu. Onaj koji je prolazio ovom magistralom sigurno je imao susret sa pandurima, nimalo milosrdnim ali zato bi dupe dali za mito i korupciju, ili u krajnjem slučaju "Daj 2000 hiljade pa da pišem pojas"... Evo imena samo nekih od velikog broja kafana i Birtija sa Ibarske Magistrale..

-"Motel Šarić" (obično jebarnik direktora sa poslovnom pratnjom)
-"Srbija" (mnogo dobro mešano meso)
-"4 Vetra" (tradicionalna kuhinja plati i jedi koliko oš')
-"Era" (svaki komentar je suvišan)
-"Kod Brace" (kirajdžija koji je nekada držao 4 vetra, sada pravi odličan roštilj)
-"Kod Kaleta" (ubedljivo najveća karađorđeva šnicla)
-"Volan" (kafana je sada zatvorena, držao je neki ciga sa živom svirkom, skupljaše se tu fizički radnici, i bacali su ga na pevačicu)
-"Dan i noć" (lepinja sa pretopom, roštilj, ma sve je na nivou)
-"Dva brata" (luksuzna kafana, dobar predah uz kaficu i novine)

Komentari

za to zadnje si pristrasan

za to zadnje si pristrasan

Odma' da si ubacio "Gašper"! +

4 vetra više ne valja, inače pljuju se sa bracom,
+ u svakom slučaju

Ово су само неке од кафаница од Београда до Љига има их колико ош' нека ови из Чачка, Милановца, Ужица итд наставе низ :)

Kod Braca je najjace. Ja kad sam dosao iz Chicaga svratio sam tu i drmn'o dva Jelena na eks. To je zivot, jeb'o Chicago :)

"Srbija" ima najvece porcije u Srbiji :)
A zar "Dva brata" nisu na starom Valjevskom putu preko Bukova (Valjevo-Kosjeric-Pozega)? Necu da dovodim tvoje poznavanje Ibarske, vec samo da proverim svoje. :)

Грешиш синко.. "Два брата" су на самом улаз у Љиг са леве стране када се иде према Горњем Милановцу или Чачку :)

Ok. Permutovao sam nesto, a ne znam sta :)