Prijava
   

Identifikator

Gledajući silne filmove i serije, policajske, detektivske, NCIS LA, NY, LS, neobilaznog Horejšija, ne mogu a da se ne zapitam čemu ova stvarčica služi. Ubode jedan poziv od hiljadu, i to obično kad našem protagonisti to ne ide na ruku. Često mu fali samo par sekundi da izvrši svoju svrhu postojanja i još češće mu ta sekunda nedostaje.

Jeste li ga našli?
-Ne, spustio je tačno 10 sekundi prije lociranja. Taj čovek je profesionalac i zna tačno šta da radi.

_______________________________________________________________________

Dana 23. aprila 1912. godine, kralj Nikola shvata da ga neko provocira zovući ga telefonom u 2, 3 ili čak 4 sata posle ponoći, a onda mu spušti slušalicu. Zvanje je počelo 20. aprila iste godine, ali je Kralj mislio da nešto nije u redu sa vezama, ili da mu struja ne valja. Kako se situacija ponavljala iz noći u noć, Kralj pozva najmudrije Crnogorce da im se požali i sa njima muku podijeli. Poslije dugog vijećanja, jedan od najmudrijih među njima, Radoš Marov Radičević kaza:

-"Gospodaru, meni se čini da te neko zajebava. Kome si dava broj?"

Pošto je u to vrijeme jedini telefon u Crnoj Gori bio u vlasništvu kralja Nikole, sumnja pade na Srbiju ili Grčku, đe je bilo više telefona. Kralj posla perjanike, Jova Lazareva Suračića, i Draga Batova Deručića u Rusiju, da kupe identifikator za telefon, ne bi li otkrio ko ga provocira. Sedam godina kasnije, perjanici se vratiše sa viješću da identifikator još nije izmišljen i da su, da ne bi dolazili praznih ruku, donijeli prvu tutu u Crnu Goru. Isto tako, preniješe savjet Aljoše Nikolajeviča Miljajeva, ruskog kulaka, da ako ga ponovo ko bude zvao telefonom u to vrijeme pita ko je. Provokacije su se nastavile sve do 4. maja 1914. godine, kada kralj odlučuje da proda telefon.

Komentari

TBOK ali plus za popularizaciju ovog crnogoeskog brenda

Da, vidio sam da nijesu baš zastupljeni na Vuki.
Samo se nadam da nisam prekršio kakvo autorsko pravo.

nisi, primjer može biti i vic. jedino što ja nijesam moderator tako da moje mišljenje možeš mačku o rep.