Prijava
   

Igrati se vatrom

Čačkati mečku. Tražiti đavola.

E, pa još gore.

Od dana kada je Homo habilis prvi put kresnuo kamen o kamen i tako napravio varnicu kojom je opriljio desnu obrvu ( i nešto kasnije kad je skontao kako da je kontroliše), pa do dana današnjeg, Vatra je čoveku donela koristi više nego srpski košarkaši ''En-Bi-Ej'' ligi. Uz pomoć nje čovek se grejao, branio, slao signale, kovao oružije, pravio pečenje za 1. Maj i tako dalje. Ali, isto tako je vremenom saznao da Ona ima i svoju tamnu stranu.

Elem, čovek kao nepromišljeno i veoma pohlepno stvorenje uspeva ponekad da presisa i da preforsira svoje resurse, ili jednostavno svoje mogućnosti. Tada, kad je obrnuo krug, dolazi do velikog preokreta i situacije nad kojom više nema kontrolu. Tad' đavo dolazi po svoje i od čovekovog vernog saveznika napravi ljutog neprijatelja u obliku vatrene stihinje koja se velikom brzinom širi i guta sve svojim ognjenim čeljustima. Jadnom čoveku ostaje samo da u'vati džadu i ne okreće se...

Danas u modernom društvu, kada su ljudi dostigli vrhunac u međusobnoj komunikaciji, i kada zavise jedni od drugih više nego ikad, ovaj izraz ima novi oblik ali isto upozorenje. Tako da danas čovek svojom gorepomenutom nepažnjom i pohlepom može napraviti čovekoliku vatrenu kuglu od svog mirnog, pažljivog i vernog prijatelja, kolege ili bračnog druga. Hteo je previše, prešao je granicu, podlo iskoristio priliku, naterao ga/je da izgori i više nema nazad. Jebiga.

Zato pamet u glavu i ''čuvajte se besa strpljivog čoveka''. Bilo da se igrate sa vatrom ili plešete sa Đavolom, ako priđete suviše bilzu, opeći ćete se.

Komentari

opećiće te se.

Опечи ћете се. Јер (ајмо још једном) :)
♫ ћу-ћеш-ће, ћемо-ћете-ће, зими-зами-зум ♪ опаааааааааа

Znao sam da ću tu pogrešiti, hvala! :)

Pec ... pec
+čina

eto zašto uvek piromani najebu, +++

odlicna, steta za skor