Prijava
   

Ime je sudbina...

...rekoše nekada davno drevni Rimljani. I majku mu, kad se malo razmisli, nisu bili daleko od istine. Ime te na nekakav volšeban način određuje i obeležava hteo ti to ili ne. Dođe ti kao neki žig koji nosiš po sred čelendre od kolevke pa do groba. Mislim realno, ako su te unakazili sa imenom kroz detinjstvo će te pratiti podjebavanje i maltretiranje vršnjaka, a kad odrasteš suočićeš se sa ljigavim smejuljenjem kolega na poslu. Uostalom, zar mislite da raznorazni estradni likovi i likuše bez razloga biraju raznorazne pseudonime? Recimo, Dara Bubašvaba svakako zvuči bolje od Radojka Adžić. Jeste da baš ne puca od maštovitosti, ali, brate, kad kažeš to Radojka Adžić prvo što zamisliš je žena sa sela u svojim pedesetim koja vozi traktor i depilira se sekirom. Tako da, ako si na rođenju bio žrtva srpskog ruleta, sačekaj da budeš zakonski sposoban da promeniš ime, a uz to možeš i da umekšaš kuma ti sa jedno stotinak udaraca štanglom i da ga pride pregaziš kamionom. Sa prikolicom. Duplom.

- Odlično, mladiću, odlično. Dva fakulteta, tri strana jezika, savršena sposobnost komunikacije, poznavanje zakona, veština sa brojevima... Ja mislim da nema potrebe da idemo dalje. Čestitam..., kako ono beše ime?
- Janićije Karamitanovski.
- E jebiga! Sledeći!

Komentari

Imam ja baš jednu lepu na tu temu, samo se odnosi na ovu pojavu u javnim preduzećima.

Dobra je defka. Tvoja.

sa mnom išle u školu dve sestre, bliznakinje, divna i omiljena rajković. da mi je da znam kako su u životu prošle...

Cenim da se i dalje prezivaju Rajkovic. Hvala, narode.

Ma idite... A što je problem i blam Rajković???

Pa, Kvejk, jebote, Rajkovic, zaboga...

Kosmo da li se stvarno zvala Omiljena, dala plus

Meni veći blam ono Tomica, Nikolica i te munje. Ko pola čoveka jebo te bog.

+

Hehehe, po difoltu ti odmah nadenu Rajko, Raja... što sam ja nekako opet izbegao... eto sudbina se poigrala i sa mnom, a nisam to tako tragično shvatao :(

Ma ko ga šiša, nek je reklama, a dajte i minus, ali pročitajte. Svi likovi iz primera su STVARNI i bili su na pozicijama iz primera u trenutku pisanja definicije:

http://vukajlija.com/nomen-est-omen-u-drzavnim-firmama/639392

Ok. Sada ću sa vama podeliti najblamantnije ime koje postoji. Upoznao lika i kad je rekao kako se zove ja mu odgovorio "Pa, imam...valjda". Pazite sad...evo ga još malo...iiiii

BLAGOSLOV

Može lock.

Meni je najfascinantniji prvi crnac kojeg sam upoznao - Galeb.

Galeb Nikačević

Jeste, Duka, taj, taj. Bavili smo se istim sportom u isto vreme...

Ja ga upoznao preko druga, sreća te sam znao ko je od ranije, verujem da bih se jako načudio imenu tražeći više puta da mi ga ponovi

Rajkovic vise nije kul posle Maratonaca:D Blagoslov je pobedio, mada upoznao sam ja i Melentija.

Meni veći blam ono Tomica, Nikolica i te munje.

Вала баш. Те форе одмила зову се "хипокористици". Ја не знам колико би требало да мрзим некога па да му (тј. његовом детету) дам име Перица, Томица, Јовица... Ко ће после тог човека да схвати озбиљно у животу?

BLAGOSLOV

Трагедија. А шта кажеш на "Идол"? 50 и неко годиште, показао ми и државни извод и црквену крштеницу. Ајде кум, ајде матичар, али замисли попа који је пристао да га тако крсти.