Prijava
   

Impresionizam

Pravac u definicijama. Pripadnici ovog pravca postavljaju definicije koje govore o njihovim omiljenim bendovima, pevačima, glumcima, kojima su impresionirani i njih doživljavaju kao svoj super-ego. Osećaju neodoljivu potrebu da to podele sa drugima i impresioniraju ih svojom impresijom.

Talentovani Vuk Kostic, The Beatles, The Doors, The Rolling stones, The Wall-Live in Berlin, Iron Maiden, Tokio hotel, Vesna Trivalić, AC DC, Zaklana Čeljad, Edgar Alan Poe

Komentari

Kao impresionista dajem ti plus i dopisujem tvom primeru nekoliko svojih, osim Maidena. Ktulu, Edgar Alan Po ... za sada dosta.
Inače, postoje i negativni "impresionisti", koje na srpskom zovemo i pljuvači. Mada im bolje čuči izraz hejteri, ali da se ne pomeša sa onima koji daju "minuse". A takve pljuvače ja neretko "hejtujem" ili im dajem "minus", odnosno pokazujem palcem nadole.
Najlakše je pljuvati...

:) ovo je jebeno dobro zapazanje +

Impresionizam je ovde zatečeno stanje, pa je teško izmači tom trendu, ali problem je način na koji se nudi impresija-par uopštenih podataka i ende, što bi značilo dajte mi glas jer sam ih pomenuo.Uvek sam u komentarima podsticao druge da daju nešto svoje u tumačenju "definicije" jer po prirodi stvari predmet definicije(čak i sa svim pomenutim manama) je mnogo puta jači od autora definicije

to jeste... neke definicije su tu kratke. ja kad "impresioniram" ubacim par podataka, i to onih za koje mislim da šira publika ne zna... Ako je jurodivi na to ciljao, nemam ništa protiv.
samo još nešto da dodam. mogu misliti kog je kvaliteta definicija tokio hotel... ali ako neki klinac može da napiše roman o profi koji "pita po dnevniku" i to da bude def dana, što da ne bude i defke u kojoj je neko rekao kako sluša neki bend...

Meni def o tokio hotelu nije smetala, jer ima neku priču, ali izgleda da je presudio njihov "stvarni muzički ili neki drugi" kvalitet. Mogu da ne volim kad mi se "seku noge", kad neko"strada u saobraćajki" pored mene, ali ljudi koji su pisali o tome su uneli neki svoj doživljaj i to je OK, ali to je druga vrsta impresionizma...ili ekspresionizma...a moderatori ne mogu da budu keve za sve....

Izvinjavam se za Tokio hotel, vidim da su ih uglavnom dobro definisali, ali ostaviću zbog emo klinaca tog tipa koji su uglavnom Impresionisti. Ovo sam definisao zbog copy paste autobiografija, a i inače tako baziranih definicija koje žele da nas obaveste da postoje tako sjajni likovi na ovom svetu i da svi mi koji ne znamo za njih i ne fiksamo se tom muzikom smo niži oblik života. Da se razumemo, nemam ja ništa protiv ni Maidena ni AC DC, itd..

dobro = pljuvali
mada oni to i zaslužuju... ali ne bih rekao da su toliko bitni za toliko nastavaka... možda su dovoljno ziljavi za to, a?
Je li Jurodivi, ne odgovori mi na pitanje izrečeno između redova - pljuvanje ti je mnogo draže od toga da se nekome nešto sviđa?!

i nije kutul, čisto uzgred ;)

Dobro u tom smislu da su definisali taj bend kao pojavu, kao fenomen koji pušta neke posledice i ima tragove u našem društvu, a nisu iz svog oduševljenja njihovom muzikom stavili njihovu biografiju koju znaju napamet i internet im služi za proučavanje iste, a vukajlija za pridobivanje istomišljenika.

nisam teo da kažem =pljuvanje, zato što bi to bio moj pristrasan pogled i lično mišljenje o njima, a to se ovde ne traži.

i dalje mi nisi odgovorio na pitanje...

možda imam problem da prepoznam pitanje, aj još jedared

zev, zev... kad moram kopirati nesto sto je samo par postova gore:
Je li Jurodivi, ne odgovori mi na pitanje izrečeno između redova - pljuvanje ti je mnogo draže od toga da se nekome nešto sviđa?!

doobro, to pitanje sam prepoznao, al izgleda ti nisi odgovor. Počinje sa: "Dobro..."

+
Dobro si se setio
Ne volim impresionisticke definicije.
Npr definicija "AC/DC - najbolja grupa IKADA"
mami ljude da je ocene sa plus ako vole AC/DC ili minus ako ne vole.
Samo,problem je sto se ovde ne ocenjuje AC/DC vec definicija.
A ovakva definicija je shit.

a bre, jasno ko dan

kao ego-ideal, komponenta super-ega, :)

Jurodivi nemoj uopšte da im se pravdaš, zavuk'o si definiciju svima jer svako ovde ima bar neku impresiju.