Prijava
   

isforsirani hejt / lajk

Sveprisutna pojava pri definisanju na Vukajliji. Autor zauzme oštar hejterski stav ili pak pretjerano diže nekoga u zvijezde samo zato da bi pokazao kako "ima stav" i kako nije suzdržan, a nadajući se da će tako pridobiti simpatije drugih Vukajlijaša i pozitivne glasove. Pri tome je u realnosti stav autora uglavnom mnogo odmjereniji nego što bi se po njegovoj definiciji moglo zaključiti.

Čast izuzecima!

Komentari

Zato je Vukajlija izvanredna mentalna vežba, a ne samo carstvo zabave, dobrog i kvalitetnog duha-kako bi lajkeri hteli da je vide.Hejteri su tu bliži realnosti...+

Iskreno, ja nisam shvatila ni drugu ni treću rečenicu. Ali budući da sam lajker, evo ti plus.

Kako nisi shvatila, poenta cijele definicije je da ljudi često ne pišu ono što stvarno misle već namjerno odu u krajnosti hejta ili lajka da bi time pokazali kako im je jak i čvrst stav. Takve emocijama nabijene definicije lakše kupe pluseve, a to im i jeste glavni cilj.

pa tako ti je i u životu. nekada ne pričaš sa nekim i praviš se ljut mnogo duže nego što zapravo jesi. ili se praviš da ti je do nekoga stalo mnogo više nego što jeste, ili što je bilo.

uvek se razlikuje ono što jesi i ono što perzentuješ kao tvoje jestvo.

Pa evo zašto nisam shvatila: 1. mislim da ja tako ne radim; 2. ne znam kako time pokazuju jak i čvrst stav, po mom mišljenju upravo obratno; 3. neke moje definicije koje su za mene bile izuzetno nabijene emocijama, dobile su najviše minusa; 4. nije mi apsolutno cilj skupljanje pluseva (plaća li se to na kraju obračunske godine??), nego druženje, zabava, a ponekad i naučim nešto novo (a volim i pisati, priznajem, sve i svašta:))

tačno Surovi!

Kao u onoj pjesmi maskarada, mislim da Ceca to pjeva, kaže:
"...i da se goli skinemo ostace nam naše maske!"
Za čudo da se nađe i neka pametna rečenica u turbo-folk pjesmi.

Surovi, hvala ti za riječ "jestvo"!! Jako mi se sviđa, mislim da je nikada nisam upotrijebila, ali smislit ću cijeli tekst da bih je mogla napisati. Mi smo nekad upotrebljavali (dok sam se više bavila sociologijom) riječ bitak - ako ti se da, probaj mi usporediti te dvije riječi.

pa dobro Ivana, ni ja ne pišem takve defke, ali je ta pojava ipak široko rasprostranjena. Jedino sam u definiciji zaboravio staviti čast izuzecima (ko što smo ti i ja :-) :-)

Eeee, sad je mnogo jasnije:))) Nemoj da zaboravljaš tako važne stvari!

ufh da upoređujem bivstvovanje i jestvovanje? ja na to gledam (iako verovatno pogrešno, pošto se uglavnom fizički ne slažem sa većinom tih socioloških načela, iako su razumski manje više realna) na sledeći način:
bitak je tvoje postojanje u prostoru a jestvo je manje više neko postojanje u vremenu. ti dok si živa i bivstvuješ i jestvuješ, ali tvoje trag je ono jestvo koje ostaje upamćeno dok je tvoj bitak ili bivstvo plenilo nekakvim jestvom.

ali i dalje nisam siguran šta tačno mislim kada to kažem, a još manje sam ubeđen da sam uspeo to lepo rečima da opišem :D

Zaboravio si na treću grupu, koja se pravi tolerantna i suzdržana a upravo udara hejt i na jednu i na drugu grupu.
Tako da -, definicija pritajeno pokušava da prikupi glasove, iako to osuđuje u svojoj sadržini.

Hvala ti, mada malo se vrtimo u krug, ali nije lako. Sviđa mi se što si distinkciju pokušao pokazati vremenom i prostorom. Možda je to jedini način. Možemo li zaključiti da su bitak i jestvo ono što me određuje, da nisu sinonimi ali su isprepleteni i u nekim dodirnim tačkama postaju jedno?

A ima li, leba ti, neka definicija koja ne pokušava da prikupi glasove? Osim toga u mojoj definiciji nema ni h od hejta, nego samo konstatacija, jasno obrazložena - i još sam stavio čast izuzecima.

I meni se sviđa riječ jestvo i ja bih je definisao bez previše filozofiranja kao ono što zapravo JESI, tvoja supština.
bivstvovanje i jestvovanje je jedno te isto i potiču od istog glagola - biti čiji je duži oblik bivstvovati, a pomoćni oblik "jesam", od tog jesam potiče riječ jestvo i jestvovanje.

Ma ja opet ne razumijem! Kako u definiciji može biti izražen hejt? Eventualno u komentarima. "definicija pritajeno pokušava da prikupi glasove" - kako pritajeno? pa svaka se lijepo javno napiše pa tko voli nek izvoli. Ja stvarno NE RAZUMIJEM. Jesam li ja pisala takve definicije s "pritajenom" nakanom? (e sad, ovo je javni poziv da se čitaju moje stare definicije:)))

"jesam" zoveš pomoćni oblik? Zar to nije naglašeni prezent indikativa? Glagol biti jeste pomoćni glagol u tvorbi složenih vremena.

(je li supštini p višak ili fali k?:))

Inače jestvovanje i bivstvovanje nije baš jedno te isto, utoliko ukoliko ne postoje 100%tni sinonimi.

ma šta ti je Ivana, prezent indikativa glagola biti je bijem! :-)

Ivana, ja cu tebi sad dati pluseve na sve definicije. :))))

:))) Jovičiću, ajde dobro, vać sam naučila da se predam u jezičnom dvoboju s tobom.
Neobavešten, pa zar već nisi??? cccc

Surovi, aplauz za "jestvo" :)