Prijava
   

Italian job

Žabarska posla.

Uvaliti gol u poslednjih pet minuta utakmice, ponekad i nakon isteka regularnih 90 minuta i proći dalje, a neretko osvojiti i takmičenje koje se igra.

Utakmica se dobija golom iz ofsajda, nakon faula u napadu(nedosuđenog), neretko rukom a ponekad i autogolom protivnika, a nakon 90 u kojima ih je protivnik razbio a Talijani su jedva jednom šutnuli na gol.

Dokaz da Marfijev zakon ne važi za Italijane kad igraju fudbal, važi samo za njihove protivnike.

Ne rade ga ekskluzivno Italijani (odradio ga i Mančester u finalu lige šampiona 1999. protiv Bajerna 2-1 i Barselona protiv Celzija 1-1, u polufinalu 2009.) ali su ga Talijani proslavili i po njima je dobio ime, poslednji zapaženiji odradio Inter u Minhenu, opet protiv nesrećnog Bajerna, 3-2 u 88. minutu nakon 0-1 iz prve utakmice.

Nekrunisani kralj ovog posla, Filipo Pipo Inzagi.

Komentari

pa šta? oni tako igraju fudbal.. ne bi voleo da srbi igtaju tako i da osvajaju kupove, umesto da u njima ni ne učestvuju?

Италијанска лига је одувек била најјача, тако да минушчина. -

ja relno ne voli da gledm italijane, ne volim takav fudbal, više volim španski, ali niko ne može da kaže je on nekvalitetan, imaju jedan od najvećih derbija.

Vidim ovde se glasa navijacki. Ja navijam za Milan, Inzagi mi je omiljeni igrac, a to ne znaci da ne mogu da se zezam na racun toga kako igraju...

Pipo Inzagi, najbolji igrač svih vremena :D