Prijava
   

Izaći na kraj

Izboriti se sa nekim ili nečim posle odgovarajućeg perioda nerviranja, šizenja, rezonovanja, ubeđivanja, prećenja, podmićivanja i inih vidova zakulisnih radnji opštepoznatih dominantnoj rasi na plavoj planeti. Hendlovati, jebiga, znam da je ziljavština.

No, "izaći na kraj" je već svršeni oblik idioma "izlaziti na kraj" koji, s druge strane, pod sobom podrazumeva SADAŠNJE TRAJNO VREME te je kao takav neuporedivo zastupljeniji fenomen u svakodnevnom životu naroda nebeskog. Jer svakog bogovetnog dana jedni sa drugima na kraj izlaze: majke sa decom, žene sa muževima, muževi sa računima, tinejdžeri sa bubuljicama, gladni sa glađu, nezaposleni sa ponosom, EPS sa neplatišama, bakutaneri sa kukovima, košarkaši Partizana sa sadistom, Coa sa korupcijom...i retko ko od njih, koji na kraju tu borbu završi kao pobednik, se na kraju i OSETI kao pobednik...sem Coe, naravno. On je rođen kao jedan.

- Gospodine Premijeru! Gospodine Premijeru!
- Mm?
- Godzila, gospodine premijeru! Godzila! Izronila je iz Dunava i počela da pustoši po gradu! Narod je u panici! Šta da radimo???
- Kako šta?! Pa, zovite Dikovića, majkumubožju, to je njegova jurisdikcija!
- Ne možemo nigde da ga nađemo, Gospodine Premijeru, nema ga još od posete Putina!!
- Hmm, a ja se pitam gde je nestao onaj paket votke što mi je poklonio Vladimir Vladimirovič...Ništa. Pričekajte samo da izađem na kraj sa ovim nacrtom o novim merama štednje pa ću da se pozabavim tom životinjkom. Je l' mi Slavica opeglala plašt?

Komentari

I, Kashofe, mojne da sam te vido opet da mi preturaš po grobu, inače ima da izađeš na dva kraja...kroz moje pesnice, msm...ovaj...ščuo?!

Partizan ima sadistu, al' Zvezda ima mazohiste :)
+

Jebiga, ako eventualno izađeš na kraj možda ga i spojiš s još jednim takvim.

+ na naslov, pomislio sam neko treći pokušao da definiše. lolo :)

ščuo?!

Jasno.

Kakav "treçi", moze biti samo prvi!

Voljno,decxko:)

moze biti samo prvi

Oprosti mome neiskustvu, ooo veliki profesore. :)