Prijava
   

Izgled kuce jednog gastosa u Srbiji.

LOKACIJA: Najčešće na periferiji glavnog grada, prednost imaju divlja naselja. Bonus ako se nalazi na klizištu ili pored autoputa. Asfaltirani prilaz nije neophodan. Ali zato kapija sa gipsanim lavoima jeste.

VELIČINA: Minimum Prizemlje + 2 sprata, ne toliko zbog potrebne površine, već zbog visine, kako bi komšiji bacila što veću senku na dvorište. Veci deo objekta je prazan, a zimi se greje samo jedna soba.

BOJA: Prepoznatljiva crvena boja nezavršene fasade od giter blokova čini ovakve objekte vidljive kilometrima daleko. One kuće koje se pak završe moraju biti od crvene ili banana žute.

NEOPHODNI DETALJI: Pored glinenih lavova (negde i orlova, ili kombinacije lav-orao) na kapiji, nužno je napraviti i ogormnu terasu sa ogradom napravljenom od betonskih oblih stubova.

OGRADA: Masivna, betonska iili zidana, iako je deblja od noseceg zida, nije nikako viša od 1,2m, sve da bi se videla kuća i dvorište. Ograda ima prioritet kod malterisanja u odnosu na kuću.

GARAŽA: Vrlo retko se pravi, najčešće samo nadstrešnica da bi se videlo čedo od Mercedesa ili BMW-a u dvorištu.

Komentari

без обзира на лавове и орлове, обавезни су лабудови на угловима ограде терасе, немој то да заборавиш...

Dadoh ti plus, odmah sam video da si novi. Piši normalnim slovima i skloni tačku sa naslova, moj savet. Inače nije loša. :)

Dadoh ti plus, odmah sam video da si novi. Piši normalnim slovima i skloni tačku sa naslova, moj savet. Inače nije loša. :)

Лоше те овај саветује, само ти навали како си и до сад и не обазири се (на последице).

+

Cupiću, ja mu to kažem da mu kvalitetna defka kao ova bude još bolja. Zbog njega...

Ja sam Mika, 94. sam godište, idem u školu srednju i imam 4 iz srpskog. lololo

:=)

Ne razumem, aj pojasni... Ja sam klinac napaćeni histerični, pa aj objasni mi to. :)

Уф плушчина! Обожавам гастосе, њихов стил, њихову фарму, ма све! +++

hahaha, care bravo evo ti plus ko kragujevački krst i * velika ko Severnjača :D

Negde u okolini Požarevca sam video Snežanu sa svih sedam patuljaka, Dalmatinca sa sve nekoliko štenaca, sve od gipsa ili čega već.
+