Prijava
   

Izlapeti

U zavisnosti od toga šta je izlapelo, ovaj sleng ima široku primenu u svakodnevnom govoru. Ono što je sigurno je da stvar/osoba koja jednom izlapi, trajno ostaje u tom stanju.

No kako je ovaj izraz već definisan za samosvesna bića, ja ću se osvrnuti na jednu drugu primenu istog. Naime, česta je primena ovog izraza u svrhu opisivanja stanja gaziranih, alkoholnih pića i generalno namirnica.

Izlapeti znači izgubiti jednu važnu osobinu.
Primera radi, ako ostavite čašu gaziranog pića preko noći, ono sem što će izgristi i maltene rastvoriti kost koju ste iz nekog razloga ostavili u njemu, izgubiće i svoju gaziranost. Sličan je slučaj i sa pivom.

U stvari, kada bih morao da poredim izlapelost pića sa nečim, izlapelo piće je ekvivalent mlitavom kurcu u situacijama kada ne bi smeo da bude mlitav. Neće da se digne, ali je tu da te podseća na to koliko je bilo dobro kada je bio podignut. I dok ga sa setom gledaš sećajući se slavnijih dana, svestan si da je bolje da ga uvučeš u gaće i ne blamiraš se više.

Naravoučenije, kad otvoriš pivo, popij ga do kraja. Ako si dozvolio da izlapi, bolje ga prospi, nego da se mučiš pokušavajući da popiješ tu bljutavu tekućinu.

Vreme je prolazilo i bilo je sve teže proceniti ko je više izlapeo, čiča ili flajka Jagodinca koju je držao u smežuranoj ruci.

Komentari

Хејтерске пичке само ноћу нападају. ПЛУС

Kvalitetna, nema šta. +

Juju, neko se raznežio ljolj eheh

Да, да, нико није дефинисао овакво значење речи. Иде плус пре свега због чиче... Овог јагодинског...

Nema Fendere, ni kao "Izlapeti", ni kao "Izlapelo".

Starac i flajka +

Kmeeee pao si na listi kmeeee eo ti plus kmeeeee xDDDDDDDD :PpPppP