Prijava
   

Izmedju dve vatre

Dete razbijene familije, u limbu, izmedju dve, zauvek, makar u nekoj meri, zaraćene strane, koje su do tada bile pod istom zastavom. Ni krivo, ni dužno. Samo nemoćno i nesvesno šta se i zašto sve to desilo. Detinjstvo krasi nemanje predrasuda, iskreni osmesi i suze. Nešto što kod odraslih pretežno dolazi veštački, jer ih život nagazi na bolna mesta i natera ih da nauče to, hteli, ne hteli.

Njih dvoje ne pričaju već.. Pa, ne pamtim više koliko godina. Ja sam glasnik. Mrzim da budem glasnik, jer najebem opet, kao i pre, ni kriv ni dužan. Reci joj sam da ne možeš da dolaziš po mene u subotu. Reci mu sama da je kreten jer me se nikad ne seti, dok ja prvi ne nazovem.

Godine odmiču, rastu apatija, sarkazam i kurcobolja za većinu stvari. Sem za vas, mater li vam polupanu, sem za vas. Promenio sam sve igračke, odrabrao domaći fudbalski tim, pa onda strani, pa provalio koju muziku volim, drndao onu koju ne volim, nabacio devojku, kresnuo prvi put, pa deseti, pa promenio treću devojku, našao posao, najboljeg prijatelja, potukao se, lomio kosti, prijateljstva i barikade. I kad pomislim kako sam jak, vi me sjebete u sekundi, setim li vas se. A uvek ću vas se setiti, jebem li vas mutave. Vi ste moja industrija strave, zakrivljenja realnosti, i, nažalost, jedini podsetnik da život može da postane kurva, pre nego li u svom rečniku i dodaš tu reč na spisak reči koje razumeš.

Volim vas najviše na svetu, ali, jebite se oboje, kad ratujete preko jedine svetinje koju ste zajedno stvorili.

Komentari

jel čita neko nešto ovde? ja se pronašla ( al iz drugog ugla), omiljenila, a ovo ladno smrdi na dvajes ocena...sramota.

Hmm, drugi ugao? As if - ugao roditelja? Ako ne, koji je? Zanima me baš. :)

jeste, ugao roditelja...ne znam da li moje dete razmišlja tako. čini mi se da je žilaviji...razmišljam da mu dam da pročita ovo.

Čavo, ovo je...ovo je da ti srce stane!

kaži, natnat...ja razmišljam o ovome od sinoć, sve gledam u ovu moju decu...

Nemoj da mu daješ da čita, nego razgovaraj. Kada bi mu dala da pročita, upravo bi ga bacila u vatru iz primera...

Nemoj da mu daješ da čita, nego razgovaraj. Kada bi mu dala da pročita, upravo bi ga bacila u vatru iz primera...

+1

Ne daj. Fora kod mojih je to što ne pričaju 15+ godina, i svako vodi svoju politiku, tu nema promene. Kad suce krene da izlazi na zapadu, i oni će progovoriti. Za njih je kasno da se menjaju, i ja sam to shvatio, zato više ne marim. Nema razloga da kukam oko toga, jer je to sada postojano kano klisurina. Voleo bih da su sa mnom pričali na vreme, umesto se sštekali po mentalnim rovovima i bacali granate pederski. Ti, ako možeš da pričas sa svojim klincima, pričaj, objašnjavaj. Ja sam mega user sa ovim svojim umom pa sam nekako sam skontao šta valja a šta ne, bez njihove pomoći, ali ne mogu reći da poznajem mnogo takvih ljudi. Pričaj, ne daj im ovo.

извлачи се Чаво, имаш све квалитете. морају да те чују, а да те не игноришу. направи сцену. сами неће увидети... а грлат си дечко.

Čavo, ti si bre moj idol, nema tu više priče, fala bogu nisi sjeban čim si svega toga svestan. Ko ih jebe bre, nego gledaj da budeš potuno drugačiji kao roditelj i teraj dalje!

voleo bih da ovo ode u odabrane +

Neće ovo u odabrane, ovo je suviše ozbiljna tematika da bi bila na naslovnoj, verovatno.

Elem, izvukao sam se ja, ne brinem se ja za to. Brinem se za njih, jer oni nisu. I dalje su zatrovani. Jedino da se desi neko mega sranje, pa bi možda doprlo do njih, ali ko će ga znati. Nisam ja kivan, samo mi je žao što sam (smo) u takvoj situaciji. Oh well, barem uvek imam materijala za sive definicije.

ne možeš izaći potpuno čitav iz takve situacije bez obzira koliko jak psihički ti bio, moraš nositi ožiljke pa makar oni bili najsitniji ostaviće trag koji ne može da se izbriše, al' eto bitno da si se ti izvukao i ostao koliko toliko pribran u svemu tome.
Odlična defka.

ja ti kazem: izvlaci se iz sivila, sto ti to treba u najlepsim godinama?
dakle, neka znaju. i treba da znaju.

Čitam iz ofa i kontam, mora se lupiti plus odmah. Stvarno jako, pogotovo zadnja rečenica.

I imaš malu greškicu, oko opet primjetilo

odrabrao domaći

ja ti kazem: izvlaci se iz sivila, sto ti to treba u najlepsim godinama?

Čekam pravi trenutak za otvaranje karata. Pa onda sve ili ništa. Naravno, to se mora razbiti, jer sivoća nije izbor ovde, već vid nesvesne kazne koju su mi nametnuli.
Ali ima vremena, sreća što imam živaca na izvoz, još uvek. :)

@Skrletnik

Hvala, bruže. Jebiga, sad i ja videh, pa mi krivo, ne mogu da ispravim..

Srkletnik *

Još jedna greška, nemoj da ti pređe u naviku ovo da te ispravljam hhh :D

O jebem mu, disleksična mi tastatura izgleda. :D

Nešto razmišljam: sad si ti njima potrebniji, nego oni tebi. Kad su ti bili neophodni, imali su preča posla! Ko ih jebe, 'de su bili kad su suze tekle?! Ovo nije bes progovorio iz mene, ne pronalazim se ni u jednoj ulozi. Al' razumem.

Nemoj da se trudiš da ih opravljaš, ako hoćeš kaži im jednom kada se sve kockice slože, a i ako im ne kažeš, opet dobro, vozdigni se :-*

Ista situacija. Ka' što sam na onoj defki rekao, moji su oboje razvedeni semi-idioti.
Najradije bih otišao da ne volim ovaj grad u kojem živim.

+