Prijava
   

Izvor znanja-Wikipedia

Vrlo varljivo kupljenje podataka i činjenica koje se ispisuju po virtuelnoj enciklopediji Vikipediji koja je, među mladim najviše, postala sveta krava znanja.
Sama činjenica da tamo svaki Kurta i ostale Murte bez ikakve provere mogu da pišu šta god hoće trebalo bi da izazovu rezervisanost prema podacima a kamoli da se isključivo uči i poziva na dotičnu kao na pečatirano akademsko mišljenje overeno na referendumu prosvetara.
Nije loša, naročito poimati osnovni apstrakt ali slepo se držati nje je besmisleno i groteskno.

bosanac, beograđani i vojvođani se još uvek piše malim slovom šta god vi tamo pročitali.
...........
-Da, da, dragi kolega, verujem, učili ste svu noć,da, da, znam- piše na Vikipediji, hajde vi to naučite pa se vratite u sledećem roku-Biljana Srbljanović, citat.
...........
kad god se setim sledećeg primera, dopisaću ga.

Komentari

Plusčina! Ne čitaju više ljudi knjige...

slabo ko čita više i definicije a kamoli knjige...

Sve je otišlo u kurac! Ja krivim Amerikance...

Masoni su krivi za sve!

Kao prvo ima provere, kao drugo, sta mislis ko je pisao te knjige? I da li je u njima sve tacno? Kao trece vecina clanaka na wikipediji je prepisana iz knjiga ili sa drugih sajtova u kojima pise isto to. Niko ne dodje tamo, pa raspali iz glave ko neki ovde. Naravno da ima netacnih podataka, ali ima ih i u knjigama.

Чланци на енглеском су углавном лепо написани. Наравно, мислим на ове опширније чланке о "читанијим" темама. Све је фино спаковано на једном месту. Ова Википедија на српском је скоро па бескорисна.

Драга Аурора,

Чланци на Википедији се проверавају, међутим то, као и све код нас иде јако споро. Тачно је што кажеш да тамо може да напише шта год хоће ,,и Курта и Мурта" али то се сутра, кад прегледају администратори, брише ако није у реду.

На Википедији, свакако има грешака, међутим, то је најбоља светска он-лајн енциклопедија.

Јебига, и тамо се модови муче са троловима, спемерима, идиотима свих врста, али немамо бољу ни ширу.

И није ми јасно какве везе Биљана Србљановић има с Википедијом?

ПА, њу, као очајно, недопустиво, лошу драматиларку треба запалити, ја сам имао тај усуд да гледам њене представе, оћелавио сам од кича за та два сата.

*драматичарку

Uopšte ne volim Biljanu, primer je uzet zbog citata u kojem se spominje učenje iz Vikipedije, ipak je ona neki k od profesora. Niti pišem o engleskim tekstovima nego sam sama nailazila na totalne nonsense(na srpskom, naravno). Nemoj mi imputirati nešto što nisam napisala, nisam ni rekla da je loša stvar ali uzimati kao kao udžbenik i kao takav se pozivati na njega je besmisleno.