Prijava
   

Jedanaest votki

Standardna količina žestine koju prosečni klaber šatro unese za jedno veče. Posle toga obično sledi priča kako je seo u kola i sam se vratio kući. Oni čru majstori baronisanja će otići dalje od toga i dodati kako ih je na putu zaustavila policija ali da ima je, na svu sreću, bio pokvaren alko-test.

Zašto baš jedanaest? Deset je tako mejnstrim, petnaest je previše, a devet je jednocifren broj, pa udara na sujetu. Elem, ono što je za gorepomenutog zalizanka u kariranoj košulji jedanaest đus-votki to su za prosečnog alkosa dve šome i litar i po soka ali to na kraju krajeva i nije mnogo bitno. Važno je da će sutra na fejsu osvanuti nove slike na kojima se dotični kezi držeći u jednoj ruci neku skupu pljugu, a u drugoj čašicu kratkog pića, pa fotku na kojoj zamišljeno kuca nešto na svom novom ajfonu i konačno slika na kojoj u transu izbaca ruku iz lakta kada ga pogodi neki remiks.

I tako svaki vikend po jedanaest votki, apsinta, tekila... Gledaju te u oči i lažu, a ne znaju da su i bolji od njih padali pod tom količinom. Pokojni Voja Šiše, neka mu je laka crna zemlja, popio jedanaest loza prošle zime za opkladu i ubila ga vedrinja kad je krenuo da se olakša ispred kafane.

- Kako si se proveo na svadbi?
- Ubio sam se k'o siroče. Popio sam petnaest piva. A kako ste vi prošli? Žao mi je što nisam bio s vama...
- Ekstra! Aca i ja smo popili po jedanaest votki, pa zaskočili neke milfare... Ma videćeš slike na fejsu.

Komentari

Гледају те у очи и лажу, а не знају да су и бољи од њих падали под том количином.

Lepo rečeno.
Nateralo me da se zamislim: mene prvo (pivo) jedva čačne, drugo i treće fino opuste, četvrto i peto - vidno opuste, šesto, sedmo i osmo ako brzo pijem završe napolju il' me oteraju na spavanjac. Al' obično dok popijem šesto prvih pet izvetre kol'ko sporo pijem :D
Od žestine se solidno držim, od vina brljavim dok pričam već posle prvog.

Naslov mi se ne sviđa jer može da slaže koliko ko želi, ne mora baš 11, ali omiljenujem *

Imam opravdanje za ovakav naslov. Baš sam se sinoć setio kako je jedan tip, koji tek što je počeo da izlazi, popio jedanaest tekila... Većinu tog razgovora sam iskoristio za defku.
Ja sam voleo vino i to sam solidno podnosio ali me uvek sjebe kiselina. Pet-šest piva plafon, a od žestine gotivim vinjak i domaću. Bilo pa prošlo. Pre neki dan sam provalio da alkohol nije za mene. :)

Hmmmm, a 11 domacih? :D +

Bogami, Voja je izvrnuo 11 domaćih, a mogla je da padne još neka da ga nije pokosio mraz... :(

I ja ću domiljenujem, sviđa mi se kako je ovo napisano.

*

Ne znam za takve likove, ali ako ih ima, treba ih žigosati. Zato plus.

у трансу избаца руку из лакта када га погоди неки ремикс.

kad te pogodi remiks
hahahahahahahhahahah

skroz veseo detalj

Hvala, ljudi. Ima ih, nažalost.

Trebalo je ovo da tera bar do popularnih.

Jebeš ga... Nije ni prva, a ni zadnja koja je omanula.