Prijava
   

Jorgovanka Tabaković

Samozvani ekonomski ekspert. Žena kojoj očigledno nikada nisu rekli da je za nešto stručna pa ima neverovatnu potrebu da to sama potencira svaki put kada joj se ukaže prilika.

Dok je bila radikalka bila je "ekonomski stručnjak" a sad kao napredna je evoluirala u "eksperta" - valjda je to više u duhu EU koju je godinama fanatično kritikovala a sada joj nezaustavljivo teži. Sledeći korak je verovatno da postane "ekonomska ekspertica" ili "ekspertesa" ali otom-potom, naprednjaci još uvek nisu otkrili da je pri EU integracijama poželjno obratiti pažnju na rodno osetljive jezičke pojmove.

Barata sa dvadesetak ekonomskih izraza koje neprestano vrti u krug - marža, profit, suficit, deficit, prihod, budžet, monetarna politika, fiskalna politika, devalvacija, revalvacija, devizni kurs itd. Non-stop mantra o ovim stvarima kao navijena, mada ni sama nema pojma šta tačno želi da kaže. Poenta je da uplaši i zbuni protivnika i da, pred onima koji nisu ekonomisti po struci, deluje jako pametno.

Iza brilijante karijere "ekonomskog eksperta" stoji višegodišnji rad u srednjoj ekonomskoj školi u nekoj vukojebini na Kosovu a potom ulazak u politiku. Naučnih radova ima 0, rezultata kao ekonomista takođe 0 - nema veze, bitno da je ona ekspert! Malo joj je skupštinska plata od 1500 evra pa radi za duplo više u Telekomu - ne zna se samo kako to radi kad je u Skupštini svaki dan. Verovatno ima i neke prihode od javnog reklamiranja blanša i farbe Keune 11/1 jer nema drugog logičnog objašnjenja zašto bi neko toliko silovao i izbeljivao rođenu kosu.

O ekonomiji zna onoliko koliko je naučila na fakultetu početkom osamdesetih. Tuga je što je i izgledom zarobljena u tom vremenu tako da komotno može da se prošvercuje kao prodavačica na buvljaku ili kasirka u nekom str od pre tridesetak godina.

Kokoške se po kinđurenju prepoznaju ...

Komentari

Da je samo ona u pitanju...
Sve ekspert do eksperta...
Pobiti govna i gotova stvar...

Уу ово волим. Требало би прикупити бографије свих оваквих млатикурчина и објавити негде да људи знају за кога гласају.

Au, surovo, surovo... + od mene, ali se mnogi nece sloziti...:):)

Vecina nasih eksperata je takva.Sticajem okolnosti kum mog oca je pravi ekspert iz oblasti fizicke metalurgije i predaje na Berkliju vec 20 godina,od kojih vec 15 godina i vodi naucne projekte.Ne zna se koliko ima objavljenih naucnih radova u najprestiznijim svetskim casopisima,ali to nije smetalo nikome na nasem tehnoloskom fakultetu,na kom je bio redovni profesor,da ga izbace sa istog pre deset godina!Sada su ga ponovo vratili kao profesora i to samo zato sto je na osnoviu svog ugleda uspeo da iskuka par miliona evra od EU,za neki projekat proucavanja polimera ili vec nekih slicnih zajebancija.Za sve to vreme ,njegove kolege nisu objavile nijedan naucni rad,a kako cujem ni ne planiraju!!!

ovde samo + i nema šta da se doda...

Jorgovanka se u ekonomiju razume k'o Marica u kriv kurac