Prijava
   

Kafana bez wi-fi

Sve veći fenomen modernog vremena. Poslednji bastion odbrane ortodoksnih pijandura, štipača mesnatih guzova sredovečnih konobarica, samotnjaka i boema.
Mesto koje je u širokom luku izbegavano od strane hipster momčadije koja se češlja na urbano, tretira bradu preparatima za negu kose, pravi lajt-šou blicem mobilnog aparata dok klabinguje i daje Jovana Cvijića za pivo od 0,3.
Ženska čeljad je pak zgrožena masnim stoljnjacima, zagovnjanim veceima, lascivnim komentarima na račun svog izgleda od strane zadriglih gostiju ali prevashodno činjenicom da su tagovanje i ostali oblici fejsbukovanja otežani usled nedostatka vajrlesa.
A i okle vajrles u kafani u čiji je jedini komad tehnologije 21-og veka televizor u boji sa dodatkom teleteksta? Svakako i više nego dovoljno složićete se, razmažena klinčadija slobodno nek se pederiše po klabanama.

-Mali, deder jedan roze-špricer za mojega kumašina a men' zaječarca! I pojačaj taj tranzistor, čuješ li da ide: Bio sam pijanac?!?!
-Odma' dođe... E'o izvolite, imate i ciganski lebac pride, još nešto?
-Ništa, samo odma' daj račun, mi ćemo ovo na iskap i ćao. Koliko?
-190 dinara.
-Evo ti 200, počasti se, bio je i čika Zoća mlad, heh.

Komentari

nisam čitala, evo plus jer si se baš potrudio da napišeš ovako dugačko nešto.

Kupljeno +

Nijesi valjda došo da internetuješ uz jednu kafu i čašu vode. Onda bi za svaki sto šlaufe sprovodili.

Ne mogu vjerovat koliko je malo pristalica boemskog života.

Трећи је дан славе, си боеми су још разваљени по двориштима домаћина који слави.

Mora se nekad i na više mjesta navratiti, ne možeš se vazda fiksirat tako.

Odsutni boemi, mućnite glavom i pridružite nam se.

Tijelo defke na mjestu, primjer onako malo mlak al svakako vrijedno plusa +

Улоговао сам се да дам звезду и плус, и да бацим коментар..Браво.

Здраво био сиви нема те нешто

Plus na svaku defku koja slavi tradicionalne vrednosti.

Кад заузму сат времена сто уз једну кафу и киселу, а за тих сат времена се не погледају двапут у очи и не размене пет речи уживо, него само куцају и вуку прстима по оним играчкама. Ајде то, него што баш због тога мисле да су фаце.

svaka čast +
primjer je realan prikaz današnje izopačenosti

Волим ја изопачености, само не ове врсте :)

Pa da:-) to je to! Popularizovano

Кад заузму сат времена сто уз једну кафу и киселу, а за тих сат времена се не погледају двапут у очи и не размене пет речи уживо, него само куцају и вуку прстима по оним играчкама. Ајде то, него што баш због тога мисле да су фаце

И после Грањка није у праву кад каже да су младе генерације махом дебили? Па наравно да су дебили у 90% случајева. Дебили, плус безобразни. Цео клабинг им се своди на селфирање, таговање и хештеговање, јебем им матер ретардирану.

Ovo što Fender kaže. Nemam pamentiji komentar. +++

И после Грањка није у праву кад каже да су младе генерације махом дебили?

То је нама наша борба дала. Попустљивистичко васпитање, немање времена за децу (лакше мами и тати да им утрапе електронске џиџабиџе него да сами посвете време основној социјализацији рођене деце) и све остало. И онда расте оно што је у Америци одавно прозвано "Softies". А ми, слепи код очију, упорно копирамо те западњачке матрице васпитања деце, као да не видимо какве су тамо последице. Ја код својих унучића покушавам колико могу, да не изгубе сваки контакт са природом и стварношћу, да развијају осећај за окружење, за оријентацију у простору, али кад погледам децу и младе данас уопште, они као да су гајени за неког новог Брејвика. Наравно, то је било у тамо некој Норвешкој, код нас нема шансе да се деси (ваљда?).

Цео клабинг им се своди на селфирање, таговање и хештеговање, јебем им матер ретардирану.

To ti je i trend među starije.

No ja sam zadovoljan omladinom skroz na skroz.

Kakvi su roditelji, deca su fenomenalna!

Nije Brejvik pobio onol'ki narod zato što mu nijedan selfi nije bio savršen ili zato što nije sakupljao dovoljno lajkova, već zato što je lud u glavu, je-bo-te!

Definicija cilja (i pljuje) na mnogo više stvari, a ne samo na puki vajrles. Roditelje treba tući, a i roditelje roditelja (jer oni posebno seru) - deca su samo kolateralna šteta.

Meni ja vas žao. Ja redovno idem u kafane i pucam selfije kako prednjom bogme tako i zadnjom kamerom i mogu vam reći srećan sam zbog toga! Lep sam prirodno i šta je loše da to podelim sa svojim pratiocima i pratitkeljama? Meni extra baš ono kao. Popijem pivo skišobranom i stidljivo bacim pogled na kelnericu. A vi samo bacajte hejt na mene, kad nemate svoj život kao što ja imam, meni je to sasvim okej, ja sam ipak iznad toga :* poyy i lakyy notj

@Ciklon
Прво, не коментаришем вајрлес и селфије, него оно што сам цитирао:

И после Грањка није у праву кад каже да су младе генерације махом дебили?

Друго, не помињем Брејвика због Брејвика, него због окружења у коме је један такав lud u glavu, je-bo-te! могао неометано да пуца сат и по времена и убија децу као глинене голубове. То говори много и о том друштву и о тој деци: друштво које није у стању да правовремено и адекватно реагује на дивљање једног психопате (дакле труло до коске), и деца која су лишена основног рефлекса за самоодржањем (то нису била деца обданишног узраста, већ у просеку 15-16 година). Наши клинци би, бар се надам, у таквој ситуацији имали рефлекс да бар размисле шта им ваља чинити, како да га осујете или бар како да се заштите - тога тамо није било. Правашко-слободарско васпитање у свакој новој генерацији све више убија основни рефлекс за самоодржањем.

Roditelje treba tući, a i roditelje roditelja (jer oni posebno seru) - deca su samo kolateralna šteta.

100% тачно, али која корист деци од констатације да она нису крива? Ми матори ћемо данас-сутра да пандркнемо, да извучемо гузице, а деца остају да живе наопако припремљена за овај наопаки свет у коме много тога није онако како су учени.

Ja moram da pijem da ublažim boool, o kako je tužan ovaj život moooj...
Onda: Kako da te muko moja, kako da te tugo moja, kako da te srce moje na trenuuutak zaboraviii...
Boemski život ne zna za Wi-Fi
+

Frajkore, da li si malo pobrkao lončiće, vidim ja. Šta pričaš ti bre, šta bulazniš? Daleko od toga da sam od onih koji misle da tuđ prdež miriše, ali ti si jednu anomaliju kao što je Degen brejvik uzeo kao argument da je norveško društvo trulo i da je njihova omladina infantilna. Čovek samotnjak, obučen za rukovanje oružjem, maskiran u policijsku uniformu, koji je spremao napad sigurno dug period i koji to uradio jer je lud u glavu i zato što je utripovao nešto i rešio da ubijanjem nedužnih civila to prezentuje javnosti - pa, da vidim, molim te, kako bi kod nas rešili tako nešto. O, čekaj - kod nas onaj išao po celom selu, šetkao se, pa ga niko nije zaustavio, a ti očekuješ od klinaca to da urade! Nije to do toga što su nesposobni, infantilni i defektni, već zato što veoma mali procenat ljudi može da se snađe u takvom šoku, kada degen sa dosta rezervne municije puca na sve oko sebe i što pauzu pravi samo kada menja okvir. Nisu lajkovi, selfiji, internet i mediji krivi što niko nije pokušao da takve ludake zaustave, već nagod o samoodržanju - zavuci se negde i čekaj da oni koji su obučeni za to i kojima je to posao reše. Kratko i jasno.

Ovi mladi jesu možda naopaki u ovom naopakom svetu, ali je to njihov svet, u njemu se snalaze onako kako treba. Oni nisu učeni nikako, jer su njihovi matorci zatajili, jer njihovi matorci nisu imali vremena za njih i samo su im gurali mobilni, tablete i laptopove u ruke da se zabave, jer danas roditlji, babe i dede deci kupuju te gedžete da se deca ne razlikuju, jer je jeftinije da im kupe tablet nego Lego kockice jer je tablet jeftiniji. Ti roditelji, te babe i dede prvi ne znaju kako da koriste kompjutere, kako da ih učine alatom koji će decu naučiti nečemu. One koji su ovu državu vodili poslednjih četvrt veka i ovi koji je sada vode ne rade ništa da narod edukuju i zato jesmo tu gde jesmo.

OPLJACKASE OVAJ NAROD!!! DRZAVA DURADI NESTO!!!

zavuci se negde i čekaj da oni koji su obučeni za to i kojima je to posao reše. Kratko i jasno.

Па о том моделу размишљања и причам све време! Генерације неприпремљене за суровости које доноси реалан живот, посрнуће код првог озбиљнијег проблема, јер живе у заблуди да за све потенцијалне проблеме постоје "они који су обучени за то и којима је посао да то реше".
Шта је лудак хтео да постигне, то не знам (нисам експерт за то шта се лудацима дешава по глави), пишем само о ономе што се на крају испоставило и што је врло очигледно: каква је држава и друштво које није у стању да реагује у таквим ситуацијама (о изостанку елементарне превентивне заштите сопствене деце на једном масовном скупу да и не причамо), и какве су генерације које долазе и на којима та држава и то друштво остају. И докле је довело то чекање да се појави тај фамозни "способан и плаћен да реши". Таквог НЕМА. Има у бајкама и филмовима, овако не.
И нема никакве користи од подсећања да деца нису крива што су таква. То није специфичност нашег доба, од настанка људског рода одувек је било да "стари једу кисело грожђе, а деци трну зуби". Нису ни нас нашли испод купуса, и ми смо имали неке маторце, и нама су наши матори оставили прилично засран свет, али ми смо бар покушавали да се некако вадимо из тих гована, нисмо живели у заблуди (или бар не оволико као данас) да постоји неко ко је дужан да нас чува од свих опасности и да нам решава све проблеме.
Дакле, нити браним монструма, нити браним маторе, нити гајим илузију да су несрећна деца имала неке шансе у оној конкретној ситуацији. Причам о ОДСУСТВУ САМЕ ПОТРЕБЕ да се заштити сопствени живот и животи оних око себе. Да се бар нешто покуша.

ovde plus

Шта је ово, неки локал у припреми?

Па о том моделу размишљања и причам све време! Генерације неприпремљене за суровости које доноси реалан живот, посрнуће код првог озбиљнијег проблема, јер живе у заблуди да за све потенцијалне проблеме постоје "они који су обучени за то и којима је посао да то реше".

Ne lupaj i ne gubi se. To nije tek neki ozbiljniji problem - to je jebeni manijak sa automatskim oružjem i sa puno municije. Nijedan petnaestogodišnjak nije spreman da se brani od toga. Takve probleme i trebe da rešavajau oni koji su obučeni za to, a to su javni organi reda i mira.

Шта је лудак хтео да постигне, то не знам (нисам експерт за то шта се лудацима дешава по глави), пишем само о ономе што се на крају испоставило и што је врло очигледно: каква је држава и друштво које није у стању да реагује у таквим ситуацијама (о изостанку елементарне превентивне заштите сопствене деце на једном масовном скупу да и не причамо),

Ako ne znaš šta je hteo da postignem onda se barem informiši o tome pre nego što kreneš da pametuješ. Politički skup u letnjem kampu partije na ostrvu, dakle ne baš javni, nego samo za članove jedne partije. Kamp, jebeni, druženje mladih. To je kao kada mladi izviđači odu da logoruju, samo malo više fensi. Da li mladi izviđači ili oni koji ih vode uzimaju kao opciju mogućnost da se pojavi manijak sa puškama koji će zapucati na njih jer ne pevaju u istom tonalitetu jebeno "Kumbaja, maj lord"?

и какве су генерације које долазе и на којима та држава и то друштво остају. И докле је довело то чекање да се појави тај фамозни "способан и плаћен да реши". Таквог НЕМА. Има у бајкама и филмовима, овако не.

Ti si smešan kao crtani film. Posao policije je da reši napad bilo kog manijaka, ne moj ili tvoj. Meni je najbitnije da spasim svoj i život onih koji su mi bliski, a to ću najbolje uraditi ako se potrudim da i sebe i njih sklonim sa vetrometine. Nije ovo ni bajka, a ni film da ja glumim heroja.

И нема никакве користи од подсећања да деца нису крива што су таква. То није специфичност нашег доба, од настанка људског рода одувек је било да "стари једу кисело грожђе, а деци трну зуби". Нису ни нас нашли испод купуса, и ми смо имали неке маторце, и нама су наши матори оставили прилично засран свет, али ми смо бар покушавали да се некако вадимо из тих гована, нисмо живели у заблуди (или бар не оволико као данас) да постоји неко ко је дужан да нас чува од свих опасности и да нам решава све проблеме.

Tvoja generacija je izasrala toliko govana sa tom spikom o pravičnosti, da nije dovoljno ni 300 godina da nas izvuče iz ove septičke jame u kojoj smo. Svi ste vi pošteni, gulili JNA 2 godine, jebali najbolje pičke na Jadranu i sada ste bogom dani da nam serete. Kurac ste bogom dani, razjebali ste onoliku državu svi vi od Trsta, pa do Soluna i još ste decu slali u ratove, da krvare umesto vas, a sada mislite na unuke.

Brejvik je ništa drugo nego terorista, ideološki psihopata, koga ne bi zaustavili ni najbolje perjanice počivše društvene (civilne) zaštite.

Дакле, нити браним монструма, нити браним маторе, нити гајим илузију да су несрећна деца имала неке шансе у оној конкретној ситуацији. Причам о ОДСУСТВУ САМЕ ПОТРЕБЕ да се заштити сопствени живот и животи оних око себе. Да се бар нешто покуша.

Čekaj, ti stvarno misliš da su oni samo stajali da budu pokošeni? Misliš da su bili u fazonu "imam "resurrection potion", iskuliraću ovo"???

Oбрадовао си ме последњим пасусом.
Да, мислим управо то што си ту написао. Тј. не мислим, убеђен сам. Зашто? Рекли Фендер и Грањка:

И после Грањка није у праву кад каже да су младе генерације махом дебили? Па наравно да су дебили у 90% случајева. Дебили, плус безобразни.

Е, зато си ме обрадовао: ниси типичан представник своје генерације (само џа бу фрка и ватање на галаму, па ко је брбљивији и ко истресе више ad hominem прозивки, тај је у праву). Умеш здраворазумски да размишљаш, има наде за тебе.
А ако ти нешто значи, пљуј слободно по маторима. На сваку твоју једну, ја могу да додам десет (ти причаш што си чуо, а ја сам ипак инсајдер јбг). Слажем се и да 90% старијих заболе курац за то какав свет остављају онима који долазе. Видим да те то пуно боли, али тако људски род функционише откако постоји. Па ти или прихвати то као датост коју не можеш да измениш (и преусмери своје потенцијале на оно што може да се мења и побољшава), или буди Калимеро целог живота.

Ne, matori - ti si Kalimero u celoj ovoj priči. O tome da li ti jesi ili nisi insajder neću da trošim reči, a neću ni da pogađam. Čisto informativno, tek da se kaže za ovaj dnevnik: nisam samo čuo, dovoljno sam i video. A, ti i takvi kao što si ti, matori mrgudi koji samo gunđaju, kao one dve starkelje iz Mapetovaca, slobodno šiljite mlohave kurčine na ideju da su svi gori od te vaše, posebne generacije. Vaša generacija sa svih meridijana je stvorila ovu planetarnu GANGRENACIJU i sada pevušite tužbalice o tome kako je sve nekada bilo super, a sada je sve sranje, nekada si spavao u parku i čika milicajac te je pokrivao svojim šinjelom ako je kojim slučajem malo hladnije.

ОК, све сам те разумео, само ми још једно није јасно: где ти видиш да ја поредим генерације? Да кажем "ми ваљамо, ви не ваљате" или нешто тако? Буди толико фер, немој ми приписивати оно што нити мислим, нити сам игде рекао. Да си читао без страсти и предрасуда, видео би нешто друго: моје мишљење да јесмо били говна (на свој начин, с обзиром на конкретно време и околности), као што су и генерација пре нас на свој начин били говна, као што сте и ви данас говна по истом принципу.
Ја сам матор, своје сам отпрдео и мени приличи да сада будем и Калимеро и мапетовац са балкона и све што си набројао. У твојим годинама нисам био ништа од тога. Живео сам свој живот не кукајући због оног што су ми старији оставили (Богу хвала, имао сам бар толико мозга да схватим да од тога нема вајде), нити размишљајући о томе да ће ме једног дана нека размажена и захтевна селфи(ш) балавурдија пљувати за оно што сам оставио иза себе. И поново, и најискреније: заболе ме курац шта ћете ви учинити од својих живота. На вама остаје овај свет, ви га обликујете за себе. За мене сигурно не. А пошто ти је баш толико стало, ево, прихватам на себе сву кривицу овог света што данашњим софистицираним софтијима није сервирано све на тацни, што смо били лоши гејм девелопери, па нисмо умели да нашим пихтијастим чедима организујемо живот по принципу игрице у којој ће им највећи психофизички напор бити да прелазе трасиране левеле. Ево, Циклоне, крив сам за то, и једног дана, кад се стекну услови, слободно дођи и исери ми се на гроб. Већ ме сада заболе курац због тога, а претпостављаш колико ће ме тек онда болети.
И хајде више да сјашемо одавде, пустимо људе да коментаришу дефиницију.

Одлична бароне!

Tako treba, Frajkore, to je duh - suoči se sa svojim (ne)delima. Simpatičan je ovaj tvoj lament, samo potvrđuje ono što sam ranije zaključio. Takvi kao ti... daleko vam lepa kuća.

@Ciklon
Моја "недела" су, Богу хвала, здрава и права, и по сопственом избору одавно осамостаљена од мамине сукње и татиног буђелара. Фазу калимерисања су одавно прерасли (а и док су били у њој, чини ми се да се није тако бурно манифестовала као код тебе) и далеко су од тога да се сматрају "неделом". Жао ми је што се ти сматраш, али то треба да решаваш на правој адреси - са онима који су те правили и подизали. Од виртуелног надмудривања са непознатим доконим маторцем немаш никакве користи.
Одјављујем се дефинитивно из овог јаловог дијалога и поново се извињавам Барону због оволиког троловања. Напољу већ увелико тече дивна јесења недеља, греота би било потрошити је за тастатуром.
Реци НЕ самосажаљењу – carpe diem!

Vidi se da si prerasao, pošto se stalno javljaš. Mora da te je u tri partije zaredom pobedio dekica koji ima mešavinu Alchajmera i Parkinsona, pa si besan. Biće sve okej, baciće Krkobabić Junior neko obećance, pa će ponovo sve biti lepo, bajno i sjajno.

Rasprava u komentarima podsetila na stara vremena. Plus za defku, ali i Frajkora i Cajka.

Која фешта овде била јбт, нисам ни видео

Odlična, podseti me na onu moju, 'izbušen stolnjak' :) +++

Pohvala za odabir. Apelujem na moderatore da obrate pažnju na ovog autora jer ima pregršt dobrih definicija a još ni značku nema. Popravite to, nek ima čovek inspiraciju da izbaca nove defke... :)

Човек је у вртларској секти, то му је велика мрља у каријери

Ljude ne cenim po njihovom poreklu ili pripadnosti određenim organizacijama već samo po njihovim delima.

ne lupaj, džonimire.

Promenila si se od kako si prigrabila funkciju :(

сва иронија је испарила у овој размени између вас двоје

nemoj da me teraš sad da nađem moje 'prestani da sereš' komentare stare više godina.

Pa šta sam ovde ružno napisao? Pohvalio sam odabir i moderatore onako iskreno i od srca... Čemu ovakvi komentari? Šta sam ti ja učinio nažao? :(

ја ово лице космополите још нисам нВидиа

nisi me presretao ranije, jebač.

Ako je ikada sretneš - skloni joj se s puta. Za tvoje dobro...

ја сам увек био добар с медицинарима, свако мало ми ваде крв, али не би ту било зле крви

Luks < Mitke < Crveni Baron
Da ne objašnjavam gradaciju

Dobra dobra +++
Bio skoro u Pragu, u nekoj kao srednjovekovnoj krčmi, kameni zidovi, grubo tesani stolovi, klupe, mesište na meniju, medovina i pivo, muzika: gajde, svirale i doboši nekakvi, po zidovima neke kože, lanci, pa gutači vatre, polugole krčmarice... Srednji vek, skroz. Pitam ja jednu krčmaricu: izvinite, a imate li vajfaj?
A ova kaže: Nemamo mi pojma šta je to, ovo je srednji vek. Hoćete goluba pismonošu?
Umro sam od smeha :)

Valdemare ako ikada vidiš ovaj komentar daj pošalji u pvt link te krčme....