Prijava
   

Kalauz

Osoba koja je izuzetno vešta na rečima. Kalauz ume u svako vreme, na svakom mestu da kaže prave reči da bi došao do svog cilja. Te reči nisu nužno one lepe koje otvaraju gvozdena vrata, nekad su to reči običnog drona, nekad su to reči klasičnog barona, odnosno patišpanjisanje i filovanje, ali su uvek efikasne da obiju svaki sef i svaka vrata.

- Pa, 'de si, kume, 100 godina?
- Evo, kume, iš'o do Steve, pozajmio 500 evra.
- Pa gde kod njega? On je stipsa neviđena, on nema zmiju nego ceo zmijarnik u džepu. Pa ja mu tražio onomad 50 evra na zajam, on reče da nema.
- Hehe, al' poveo ja mog pajtosa, Milutina. Stari je to kalauz. Obradio je Stevu samo tako. Te poče jedno, pa drugo, te drž' ovamo, te drž' onamo i Steva pristade. Nema brave koju Milutin ne može da obije. On je jednom uspeo da izvuče pare i Dinkiću, a neće Stevi.
___________________________________________________________
- Mile smuvao Brankicu!
- Ne rise, pa jebemudeteštakojkuracbre! Pa pola godine sam jurio za njom, onaj nesrećni Žile celu srednju, kolege na faksu se ubiše oko nje, niko nije uspeo. Ona je nedodirljiva, kako je Mile uspeo da je smuva? Pa ona je okačila katanac na pičku, ma šta katanac, stavila je sef sa sto brava. A on nit' lep, nit' pametan, nit' bogat... Kako, jebote?
- Eeeee... Možda je ona stavila pičku u sef, ali vidiš, Mile je uspeo da ga obije. Stari je to kalauz, ima uvek pravu priču.
- Da, ima on izgleda pravi argument.

Komentari