Prijava
   

Kamikaza kolo

Najduže kolo. Kolo koje traje cca četrespet minuta, i sastoji se iz nekoliko kola. Zbog čega je znano i kao Frankenštajn kolo.

Svira se na sredini svadbe, negde kad se iznese pečenje. Svrha mu je da se razbuktale strasti smire, već pijani malo otrezne, i da se ostali dovoljno izduvaju do vrhunca - do trenutka kada se pogase svetla i u sobu uđe torta na tri sprata ukrašena kineskim prskalicama, dok orkestar svira "Moji su drugovi".

Kamikaza kolo služi i da potencijalne udavače pred kibicerima pokažu svoje tresuće obline, kao i izdržljivost, a tetkama da pokažu da još nisu za bacanje i razbuktaju davno zagašenu vatru kod svojih muževa.

Na kraju je obavezan aplauz retkim preživelima, koji su ponosno ostali na bojištu, crveni kao bulke, znojavi ko trkački konji, neki u predinfarktnom stanju, ali ponosni poput pauna.

početak - 5. minut - Počinje laganim Moravcem, svi igraju, fino se zabavljaju.

5. - 15. minut - Ubrzava se Moravac, prve eliminacije. Otpada pijani teča koji ne može da se seti na koju stranu da ide kad se ritam malo ubrza, debeli koji shvati da ovo nije za njega, i omladina koja bi radije da kida špricere nego noge.

15. - 25. minut - Komplikuje se. Prebacuje se na Užičko kolo. Em je brže od Moravca, em ga ne zna ni pola igrača. Pijani Rade pokušava i dalje da igra Moravac jer ne zna Užičko a ostao bi u kolu, maltretira ove oko sebe. Kolo se prekida na dva dela. Ovaj deo je i prvi pravi eliminacioni deo. Na kraju 25. minuta ostaje manje od trećine prvobitnih igrača. Pijani Rade, pomalo otrežnjen od tolikog fizičkog napora, već na dvadesetom minutu shvata da ovo ipak nije za njega i napušta kolo. Seda za svoje mesto glumeći nonšalantnost.

25. - 35. minut - Ritam se usporava, ali to je samo varka za neiskusne. Ovde se ubacuju maksimalno komplikovana kola, samo za prave igrače. Eliminišu se amateri. Ostaju devojke koje su igrale u KUD Abrašević i tetke koje ceo život igraju po svadbama. Muškaraca više skoro da i nema, svi uglavnom već odavno sede, komadaju lešine po tanjiru i snimaju mlade iz KUD Abrašević. Muzika iz samo njima znanih razloga počinje da peva neke inkluzivne pesme koje onako nepovezane zvuče kao da ih drma epilepsija.

35. - 45. minut - Ritam dolazi do maksimalnog ubrzanja, uz Vlaško kolo. Tetke otpadaju, a ove tri što su ostale, tu su iz inata ovim mlađima, da sačuvaju obraz stare garde, i da pokažu muževima da su još u snazi. Na kraju, kada se Kamikaza kolo konačno završi, ostaje jedva desetak kandidata, svi ostali su eliminisani. Devojke koje su do kraja ostale u kolu zadovoljno upijaju pohotne poglede muške populacije. Sledeće godine možda igraju na svojoj svadbi. Tetke će večeras možda i da se omrse.

48. minut - Gosti su se povratili uz pečenje i slavlje može da se nastavi. Samo od kuma za mladence i sve goste Gde si bila kad sam bio niko

Komentari

da se tako damski izrazim

Нек си ти жива и здрава, па се изражавај како ти воља

moj komentar je ovde suvišan

Drma mi se drma mi se na šubari cvet! Za lolu za barabu za sto u ćošku!

Ovo naši fudbaleri ne bi mogli da izdrže.
+

Johnny Kurajber
Ovo naši fudbaleri ne bi mogli da izdrže.
+

Ма ове наше несреће не би могли ни да почну, не верујем да би могли онако сапете ни Моравац да их науче.

mora zvezda, ODLICNO! Rade me osvojio svojom nonsalantnoscu, pokazo im da zna, a i da se ne greje pice.
pobedila je ona koja otkopca najvise dugmadi na bluzi, da se rashladi.
valjalo bi dizlinkujemo ove svadbarske, dima u celini i celosti za mladja pokolenja :)

hahaha, omiljena i praćenje, odma'!

Жива ти деца, синко!

15. - 25. минут

E, u ovom delu si mog ujaka pogodio skroz. Samo što on ne odustaje kad ga otkače, nego stane u sredinu i cepa sam za sebe :)

Epska defka, prava Vukajlijaška.

otprilike tako

sisići,dupeta,noge,znoj i prašina,mmm +

E sad fudbalere samo po svadbama voditi na kondicioni bato pa da vidiš kad pretrči i kljakavi Stojković CR-a :
ALO DEČKO PA OVE SU NONE 2 SATA KOD MILENA TRUPALE! DES POŠO?

Čista genijalnost, odlično zapažena i besprekorno opisana pojava. Svaka čast. +++++

Nikad nisam odigrao celo poluvreme :( Žena me odmah vrati na klupu čim vidi da sam se ufatio do šurnjaje sa pozamašnim atributima.

Hahahah, prve eliminacije...

Inače, moj tast ubiva kolad, samo sam se jednom zajeb'o da se uhvatim pored njega, umal' dizgubim glavu, boktemazo!

Zasluženo odabrana +

po meni, jako ozbiljna definicija

masterpis :) + i *

mozda si mogo dubacis moment kad se stranci, kad ih ima po svadba, uvate u ovu za njih fascinirajucu pojavu :) to mi je veci pis nego kad se i ono klinci uvate na kraj kola pa ako nesto ubadaju, niko nece da ih puste da se uvate medj ozbiljne igrace :)

(jos se nisam razbudila)

Kad nastavnik fiz'čkog ima dužnos' da ostane međ' zadnjima.