Prijava
   

Kantautor

Mitološko biće za koje se verovalo i veruje se da se bavilo muzikom. No, na stranu sa tim da se bavilo muzikom, jer ono što je učinilo da kantautor uđe u legendu bila je drevna sposobnost da sam sebi napiše muziku i tekst za pesmu. I danas mu se mnogi dive, ali niko ne ide njegovim stopama. Njegovom izumiranju najviše su doprineli tekstopisci klase Marine Tucaković i Braje. Naučnici smatraju da su poslednji primerci kantautora izumrli početkom 21. veka, i da su zamenjeni estradnim 'umetnicima' kojima drugi pišu tekstove, muziku, drugi ih šminkaju i oblače, a drugi im možda brišu i dupe, dok oni samo treba da izađu na binu i zinu u ritmu plejbeka.

Ostaci kantautorske civilizacije: http://www.youtube.com/watch?v=bRT8QxhekUs

Komentari

Fala bogu što si turio Dilana, a ne Balaševića.

Fenomenalno! Necu da kenjam da nesto ne pokvarim
+ omiljena

Premišljao sam se između Dilana i Balaševića, i eto, prevagnulo je na Boba :)

odlična definicija. Mada, danas su skoro izumrli, ali i dalje ima nekih malih izuzetaka. Danas svi sa estrade nazivaju sebe muzičarima i umetnicima a ne znaju ni šta je takt (muzički). Ajde što ima ljudi koji dobro pevaju, ali džaba im ako nemaju muzičko obrazovanje.

Сјајно. +
Мада, ја бих још додао да је за кантаутора пресудан и онај ''ролингстоун'' начин живота у ком путујеш, не знаш да ли вечерас спаваш у кревету или испод моста, живиш за своје песме и живиш од својих песама.

ma pljukas bre, narocito zbog dilana. ali moram samo dodati da kantautori nikad nisu bili nesto posebno zastupljeni medju "narodnjacima", uglavnom su svojstveni rokerima, dzezerima i ostalim muzicarima kojima je muzika nacin da sebe izraze a ne da zarade kintu na svadbi...

Па, Дилана већина Американаца сматра за сељака (тј. народњака) и блам их је да га слушају, јер мисле да су нешто много ин и урбани. Од таких људи ми се кења.

"Од таких људи ми се кења."

тај рад...

а сад нека је друга ствар што ти много ин и велики аутори већином плагијају неке непознате "хитове",па их зато и много ин и урбани ликови слушају не знајући да више вриједи једна Диланова него 20 њихових....

иначе плукас

takodje, dzimi (i hvala im jer tako imam veoma aktivan bowel movemet!). ali, ja sam mislila na nase narodnjake (jer se gore spominju nasi tekstopisci i estrada), a i stavila sam pod navodnike jer je taj pojam u srbiji prilicno sirok...

Ameri nikada nisu znali sta valja.

+++
Dobro je pa si bacio defku da znam da si ziv posle 1. maja :D

Ne zezaj da Dilana smatraju za seljaka u USA? Kad sam čitao one kritike zadnjeg albuma, većina su počinjale sa "legenda Bob Dilan"...?

Па они који за себе мисле да су кул, ин и урбани, што слушају Инкубус и Џонас Брадрз и инди рок и скримо и остала срања. А таквих је све више. Њима је Дилан сеља.

Sad prvi put čujem za te Inkubuse i Džonase, baš nisam u toku... mada, to i nije moj tok događaja.

Свака част за дефку, добро примећивање:+)
и ц/п Џимијевог првог коментара.